Concerta kullananlar yardımcı olabilir mi?

Arkadaşlar psikiyatrim bana concerta (54mg) yazdı. Ben 3 yıl öncede önce ritalin yani düşük mgdan başlayıp 54e başlamıştım sonra 2 sene ilaç tedavisini bıraktım (keyfi olarak gitmedim) bu yıl tekrar başladığımda yine aynı doktorum bu sefer düşük dozdan başlatmayıp aynı ilacı direkt 54lük yazdı. Sorun şurda eskiden yaşım küçük olmasına rağmen ne bir çarpıntı problemi yaşadım ne de hani böyle içinizde baskı hissedersiniz ya öyle bir sıkışıklık ama başladığımdan beridir çarpıntım olmaya başladı ve enerji veren bir ilaç sayılır aslında ona rağmen o basıklık yüzünden canım hiç bir şey yapmak istemiyor. 3 yıl önce böyle problemler yaşamamıştım. Ben bunun önce küçük mglardan başlayıp en son 54lüğe geçmeme bağlıyorum doktor değilim tabiki ama en mantıklı açıklama bu geldi çünkü doktorum alışacağımı söylüyor. 3 yıl önce bu ilacın olayını çözdüğüm için öyle 12 13 saat açta kalmıyorum canım bir şey istemesede kuruyemiş yiyorum vücut açlık hissetmesin diye. Bu yan etkiler sizce normal mi, düzelir mi yoksa ben ilaçları ortadan ikiye bölüp 1 ay öyle alıp sonra tamamı dönsem (tamamen kendi fikrim) yoksa doktoruma düşük dozda vermesi konusunda mı diretsem ilacı nasıl ve ne zaman kullansam bir problem yaşamam bir sürü sorum oldu kusura bakmayın ama kullanan arkadaşlar nasıl kullanıyorlardı beni bunlar hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden sağolun 🙏🏼😊
Concerta kullananlar yardımcı olabilir mi?