Sıradanlaştı ve basitleşir bir durum , tabiki hepsi için söylemiyorum. Özellikle bu dediğin şekilde olanlar , işi sahiplenen değil , kendini işin sahibi gibi görenler var. Kendini göstermek isteyenler var , öne çıkmak veya kendi farkındalığını oluşturmak isteyenler. Birde ne oldum delisi olup yukarıdan bakanlar. Çoğu zaman kendilerini ya gülünç duruma ya da acınası duruma düşürüyorlar.
Tıp ogrencisi olarak buna biraz katılıyorum onlar da biz de halka hizmet için variz evet insanlarla uğraşmak çok zor , dusunebileceginizden çok daha fazla cahil insanla ugrasiyoruz ve bizi yoruyor sinirlendiriyor ancak üstten bakma durumu olamaz kamudaki herkes hizmetle mükellef. Tıbbi sekreterlerde bu durum daha fazla var üstten bakıyorlar kısa kesip atıyorlar ve güler yüzlü degiller. Bu biz doktorlar için de geçerli.
Bazısı iyi de bazısı sanki millet ona muhtaç havasında davranıyor. Hoş doktorların bir kısmında da var. Düzeltiyorum sağlık personelinin bir kısmında var bu davranış. Sanki benim mesleğim olmasa bir halt yapabilecekler 🤔
Sık sık hastaneye giden birisiyim, hem de devlet hastanesine. Bugüne dek yardımcı sağlık personellerinden hiç negatif bir tavır ve tutum görmedim çok şükür. Karşıma çıkanların hepsi yardımsever güler yüzlü insanlardı.
Yani bi yerde haklı gibiler gün boyu çeşit çeşit insanla muhattap olmak zorunda kalıyolar en sonunda patlıyolar ama aşırı kaprisli olanlar da var burnu havada olanlar onlara da gereken cevabı vereceksin susacak