Epilepsi hastasıyım 24 yaşındayım sosyal hayatım sıfır benim gibi olan var mı😔 çevremde hiç yok kimseyle de konuşamıyorum..
8 gü
Epilepsi hastasıyım 24 yaşındayım sosyal hayatım sıfır benim gibi olan var mı😔 çevremde hiç yok kimseyle de konuşamıyorum..
Epilepsi kötü bir hastalık değil kriz nöbetleri de genelde aşırı stres, üzüntü ve heycandan olabiliyor, kendini soyutlama mutluluk tek ilacı, ha birde aylık iğneleri var mutlaka yaptır nöbetleri engelliyor.
Nasıl bir iğne ilk defa duyuyorum
Nörologun ile görüş sana uygun olan iğneyi söyleyecektir belirli testler yapılması lazım şu an ilaç ismi vermem doğru olmaz ama yakından tanıdıgım hasta vardı.
Cevap
8Cevap
Hastalığın evet sıkıntılı ama neden kimseyle konuşamıyorsun ki
ayıp değil günah değil
adı üzerinde hastalık...
Evet öyle maalesef ama olur da krizimi vs görürlerse diye çekiniyorum
Tabiki konuşabilir. Bende öyleyim ama neden sosysl çevren sıfır anlamadım
Çünkü maalesef ki herkesten kendimi soyutladım istemeden de olsa bu da dışarıda kriz geçirme korkumdan kaynaklı
Olsun arkadaşların olsaydı krizinde yanında olsalardı
Daha sonra Dışarda kriz geçirme korkusuyla kendini eve mi kitleyrceksn
İlaç kullanmıyor musun? bence bu durumdan ötürü senin psikatrik sıkıntılarında oluşmuş
Evet olabilir inkar etmiyorum ama ilaç kullanmama rağmen kriz geçiriyorum dirençli epilepsim var benim ilaçlar maalesef yüzde yüz etki etmiyor sadece nöbetleri azaltıyor
motivasyonunu yüksek tut salma kendini umarım her şey daha iyi olur
Arkadaştan öğrendiğim kadarıyla sağ tarafa yatırıyormuşuz böyle bir durumda, Asit, kafein yasak kısaca.
Bendede var ama gayet sosyal biriyim
Krizleriniz mi hafif ya da seyrek?
Ben ağır ve sık geçiriyorum maalesef 🥲
Geçmişte sıktı tedaviyle seyrekleşti
Ve ben bir sağlıkçıyım nöbet usulü çalışan biriyim
Hiç mi olmuyor peki artık?
Arada zorladığı oluyor ama stresliyken daha etkili hastalık stres yönetimi önemli
Peki ne tür oluyor ben bayılıyorum ve bilinç kaybı titreme falan oluyor sizde de mi bu şekilde
Bilinç kaybı bağırma vb.
Anladım çok geçmiş olsun size de
Sanada ilaçlarını düzenli al uykuna dikkat et stresini iyi yönet
Umarım ama işe yaramıyor bende maalesef yine oluyor krizim:((
İlaç dozun yetersiz olabilir
Benim dirençli epilepsim var maalesef ve katemeanial Epilepsi benimkinin türü yani adet döneminde oluyor benim krizlerim ilaçlar azaltıyor ama maalesef tamamen kesmiyor
Stresinde var sanki ama onu yöntemede sıkıntın var sanki
Her ikisi
Stres kriz nedeni
Epilepsi değilim ama çok sosyal değilim
Bu biri ile konuşmana engel değil ki
Engel maalesef çünkü telefonda konuştuğumuz esnada ya da olur da buluşursak yanında kriz geçiririm diye korkuyorum
Korkmana gerek yok bilinçli biri ile üstesinden gelirsin merak etme
Umarım ama hiç sanmıyorum
Umudunu yitirdiğin an yanlız kalırsın umut etmeyi bırakma elbette olacaktır
Engel olan ne
Birilerinin kriz geçirdiğimi görmesi maalesef çok çekiniyorum bu durumdan
Senin yerinde bizde olabilirdik normal yani şey yapma
İnsan kendi yaşayınca böyle düşünemiyor maalesef
Empati diyoruz buna
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?