Üç gündür sürekli öksürüyorum. Boğaz ağrısı yok ama sanki nefes borum kaşınıyor. Toz yutmuş gibi öksürüyorum sürekli belki dakikada 5-6 defa. Arka taraf iyice kötüleşmiş bilginiz var mı
Valla resme göre yutak (farenks) arka duvarının hafif kızarık veya tahriş olmuş senin tarif ettiğin şikayetlerle birleştiğinde en olası Farenjit (Boğaz İltihabı) olmuşsun özellikle kaşıntı gıcık hissi ve kuru öksürük ile seyreden kronik farenjit veya akut farenjitin başlangıcı olabilir arka taraf iyice kötüleşmiş ifadeside farenksin (boğazın arkası) tahriş olduğunu gösteriyor geçmiş olsun
1
6 Yorumla
Soran
5 ay
Gerçekten öyle çıldıracağım deli gibi kaşınıyor sanki bir yumak toz yuttum. Bu geceyi nasıl atlatabilirim hafifletebilecek bir öneriniz var mı
Sıcak İçecekler iç Bal (eğer alerjin yoksa) eklenmiş ılık bitki çayları (ıhlamur, nane-limon, papatya) boğazı yumuşatabilir sonra gün boyunca bol bol su içmek boğazın kurumasını engeller ve tahrişi azaltmaya yardımcı olur birde tuzlu suyla gargara yaparsan iyi gelebilir
Geri dönemedim ama pastil, tuzlu su gargarası, sıcak buhar solumak, bol ılık su tüketmek, zencefilli ballı çay, ortamda toz alerjen yapıcak sigara parfüm varsa uzak durun.