Hani boş ver umursama bilmem ne dedim ya. Benide okul yıllarında çok zorbaladilar. Özellikle ilk ve ortaokul. Aşırı Ozguvensizlik vardı bende birde. Hiç gerçekten yakın arkadaşım olduğunu bile hatırlamam. Bazen kendimi sevmeyişimin , değer vermeyisimin nedeni o yıllarda mi yatiyor diye düşünüyorum. O insanları unuttum , o yılları unuttum. Şimdi yeniden döndü o anılar kafamda senin sayende. Ama sanırım bir iz kalmış bende de.
Geçmiş olmasini diliyorum, ailelerin çoğu geri kafalı bu konuda bişey olmaz diye diye bir gençlik mahvettiler zorbalık yapanlar kadar arkada dağ gibi durmayan ailede suçlu
Benim uğradığım zorbalıklar suçtu zaten o zaman yargıya başvurulsa sonuç alınabilirfi. Aileme gittim Allaha havale et dedi, hocaya gittim büyük insanlar büyük imtihan olurlar dedi, düşünsene tabloyu.
Hangimiz yaşamadık ki benim de aklıma geliyor kendime kızıyorum niye bu kadar pasif durdum ağızlarına etmedim diye ama o kadar çok yanlış yaptım ki hayatta sorgulayamıyorum bile o kadar saçmalar ama şu an eskiyle alakam yok dersimi aldım çünkü
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ne tür bir zorbalığa uğradın, paylaşmak ister misin? Psikolojik destek almayı düşündün mü hiç? Faydası olacaktır
Psikolojik desteği çok geç aldım artık ruhuma işledi, fiziksel ve psikolojik.
Güncellemene istinaden yazıyorum, detaylardan bahsetmeni çok isterim.
Bence boş ver ya umursama kimseyi. Onlar mutlu şu an. Sen mutsuz. Düşünme hickimseyi hicbirseyi. Kendi hayatina bak.
Umursamıyorum ama bu sağlık sorunlarının geçeceğini düşündüm, aile çok önemli hayatta, keşke bilebilseydim.
Bu sağlık sorunları fiziksel mi yoksa psikolojik mi? Zamanında psikolojik destek alamadın dimi?
Fiziksel ve psikolojik, Allah a havale et diye aile ile alınırmı? Çok sorguladım herşeyi öyle bir dünya yokmuş olan Bana oldu.
Hani boş ver umursama bilmem ne dedim ya. Benide okul yıllarında çok zorbaladilar. Özellikle ilk ve ortaokul. Aşırı Ozguvensizlik vardı bende birde. Hiç gerçekten yakın arkadaşım olduğunu bile hatırlamam. Bazen kendimi sevmeyişimin , değer vermeyisimin nedeni o yıllarda mi yatiyor diye düşünüyorum. O insanları unuttum , o yılları unuttum. Şimdi yeniden döndü o anılar kafamda senin sayende. Ama sanırım bir iz kalmış bende de.
Geçmiş olmasini diliyorum, ailelerin çoğu geri kafalı bu konuda bişey olmaz diye diye bir gençlik mahvettiler zorbalık yapanlar kadar arkada dağ gibi durmayan ailede suçlu
Yani kendi çocuğunu herkes tanımalı, ben sağlık sıkıntılarından mesleğimde ilerleyemiyorum,
Aile Allaha havale et derse sessiz olan çocuk dahada içine kapanır ve şiddet dozu artar ne yazıkki.
Kesinlikle insan kendi çocuğunu tanır umarım ilerleyebilirsiniz atlatmaya ve bu sorununuzun üzerine gidin🙏
Psikolojimi bozdular akran zorbalığı nedeniyle 15 yaşında ilaclara basladim psikolojik tedaviye. 31 yasindayim hala ilac kullaniyorum
Ne yaşattılar da bu kadar etki etti, gerçekten soruyorum. Çok üzüldüm senin adına☹️
Küfürler falan yanlarında istemediler kırıcı hareketler falan soyutladilar beni
Akıl sağlığı mı fiziksel mi?
Fisiksel ve ruhsal
Hasarlar ne
akran zorbalığı suç sayılmalı bence artıl
Benim uğradığım zorbalıklar suçtu zaten o zaman yargıya başvurulsa sonuç alınabilirfi. Aileme gittim Allaha havale et dedi, hocaya gittim büyük insanlar büyük imtihan olurlar dedi, düşünsene tabloyu.
İlaç kullan
İlaç kullanıyorum ancak geçmiyor, o yıllarda olan sorunu çözmek için okuyup hekim oldum, ancak çözümü olmadığını çok geç anladım, keşke ilaçla geçse.
Hangimiz yaşamadık ki benim de aklıma geliyor kendime kızıyorum niye bu kadar pasif durdum ağızlarına etmedim diye ama o kadar çok yanlış yaptım ki hayatta sorgulayamıyorum bile o kadar saçmalar ama şu an eskiyle alakam yok dersimi aldım çünkü
Çoğumuz yaşadık ama gerçekten kronik sıkıntıya neden olacak bir durumda hastaneye götürülmemek ilgilenilmemek çok acı.
Neyin var ki anlat istersen
Titreme, vücutta yaygın ağrı ve uyuşma. O yıllarda başladı ve hiç geçmedi.
İlaçla nasıl geçmiyor ya sersemletiyor o ağrı kesici iğneler pamuk gibi oluyosun
Geçmiyor, çünkü sinir sistemim hasar aldı.