Sence insanlar ne zaman ölür? Bir tabanca mermisiyle kalplerinden vurulduklarında mı? HAYIR! Tedavisi olmayan bir hastalıkla harap olduklarında mı? HAYIR!! Zehirli bir mantardan yapılma çorba içtiklerinde mi? HAYIR!!! UNUTULDUKLARI ZAMAN...
Yaşamak için bir amacı kalmadığında… Hatta bu yüzden, 'kaybedecek bir şeyi olmayanlardan korkun' derler. çünkü gerçekten de hiçbir amacı, beklentisi kalmamıştır ve her an her şeyi yapabilir. çünkü ona veya onun değer verdiği bir şeye zarar verebilecek biri/bir şey yoktur artık.
Ne kadar umutsuz, mutsuz olursak olalım, hala gözümü açıyorsak yeni güne; farkında olsak da, olmasak da mutlaka bir amacımız, uğruna uyandığımız bir şey vardır. aksi mümkün değil… Bir amacı kalmayan da, zaten yaşamamayı tercih ediyor.
Sevdiğim bi alıntıyla bitirmek istiyorum :))
“İnsan 16 yaşındayken dünyayı değiştireceğini düşünür. 18 olduğunda düşünceleri sert bir kayaya çarpar. 20 yaşına geldiğinde hiçbir şey değiştiremeyeceğini anlar. 25 yaşında dünyanın onu değiştirdiğini fark eder. Ve insan 25 yaşında ölür, 75 yaşında gömülür.”
Sondaki söz gerçekten çok iyi bu arada, kesinlikle doğru da, hepimiz bir amaç uğruna yaşıyoruz zaten, amacımızı yitirdiğimiz gün yaşamak için bir neden de kalmaz haklısın, o yüzden ufak da olsa büyük de olsa bir nedenimiz bir amacımız olmalı şu hayatta 😁😁
Evet bi amacı bi gayesi olmalı insanın. Zamanında farklı şeyler düşünürken ve eskiden böyle biri olarak, bir dönem ben de böyleydim… Neyse ki çabalıyorum bazı şeyler için.
Bir dönem ben de yaşama amacımı yitirmiştim, bir nedenim amacım yoktu ama tekrardan bi amaç ve neden edindim, dediğin gibi bunlar olmadan hayat bir hiç oluyor
Minik ya bir şarkı vardı sözleri tam olarak bunun üzerine … Sana onu atacağım, müsait olduğun bir an izle Çünkü sözleri gerçekten de derin hissedilen. 🥹
Unutulmaktan çok unutmak daha doğru olur, eğer unutursan yalnızlığını ve nedenlerini de hatırlamazsın, unutulmak insanı daha da yalnızlaştırır, iyice çıkmaza sokar
O senin fikrin. İnsan kimse etrafında olmasın tabiri caizse unutulsun kimse rahatsız etmesin isteyebilir. Herkes yalnız kalmayı sevmeyecek diye bir şey yok