Ölümün hayatımızın sonunda gerçekleşeceğini düşünürüz her daim. Bu zan, insanı rahatlatır. Gaflet denizlerinde yüzen uyurgezerler için ölüm çok uzaktır. Bu düşünce belki de nefsin kurduğu bir tuzaktır bize. İnsan, öleceğini düşünemez asla. Daha zamanı vardır ölümün, ölümü hatırlayıp da huzurunu kaçırmanın sırası değildir şimdi. Bizim önce dünya işlerimizi bir hâle yola sokmamız lazım. Çocuklarımızı okutup iş güç sahibi etmeliyiz. Ardından onların mürüvvetlerini görmeye gelir sıra. Kışlığımızı, yazlığımızı alıp ikinci arabayı da tedarik etmeliyiz yol yakınken. Bir şekilde dünyalık yolumuzu bulabiliriz. Ah, evet ölüm hayatımızın sonunda gerçekleşir belki! Ama bu sonun ne zaman olduğu meçhuldür insan için. Bir an sonra ölüm meleği kapımızı çalabilir. Bir ay, bir yıl, yıllar sonra gerçekleşebilir bu amale. Yüce Rabbimiz, insanların dünya hayatlarını hoşluk içinde güzelce yaşayabilmeleri için ölüm zamanını insanlardan gizlemiştir. Ölümün bizlere; nerede, ne zaman, kaç yaşında, ne şekilde geleceği meçhuldür sizin anlayacağınız.. İnsan, hayatın değerini anlamak için ölüm üzerine düşünmelidir. Bir seyahate çıkar gibi gerekli hazırlıkları eksiksiz olarak yerine getirmeye çalışmalıdır. Evet, hayat kıymetli. Var olan ömrünün her saniyesini dolu dolu yaşamalı insan. Ölmeden önce ölenler için ölüm belki de gerçekten güzeldir. Her dem asude bir bahar ülkesidir inananlara ve sevgiliye kavuşmayı umut edenlere. İnancının gereğini yerine getirenler için yeni bir başlangıçtır belki de sonsuzluğun kapısında.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılZaten filmin sonu ölüm olduğu için, nasıl veya ne zaman çok umrumda değil. Gerçekleşeceğini bilmiyorum bu bana yetiyor. Ölmeyecek gibi yaşadım yeterince, artık ölecek gibi yaşıyorum. Ölümden başka her şey yalan çünkü. Düşünsene gözlerini açıyorsun, hayatı öğreniyorsun ve ölüm ile tanışıyorsun. Dünyanın en büyük gizemi bu olmalı bence.
044 Yorumla- +1 yıl
Buradan devam edelim orası çok doldu 😄
- +1 yıl
Kimseden sonuçta görmek isteyen profilime baktığım da burada yazdıklarımi da görüyor 😎
- +1 yıl
Niye böyle bir şey düşündün onu da anlamadım 🤔
- +1 yıl
Nerde kalmıştık
- +1 yıl
Ben kaçıyorum o zaman kedi kız. Sen zaten başka dünyalardasın 😄 çav Bella
- +1 yıl
Sana bildirimler geliyor değil mi? Benim bildirimim geldi sana insan dönüş yapar
- +1 yıl
Yorumlasmayi demedim takip için dedim
- +1 yıl
Arkadaşiz ya hanı 😄
- +1 yıl
Kimseysem eyvallah. Vurduğun yer acıttı kedi kız. O kadar muhabbetin üstüne olmadı neyse ben biraz at hırsızlığı yapayım
- +1 yıl
Sıkıntı yaptım artık çok geç. Gönlümü almazsan da sen bilirsin
- +1 yıl
Hayır gönlümü alman gereken konu belli. Tacın senin olsun ben istedikleri mi almak isterim
- +1 yıl
Bende açıklamamı yaptım. Kimse değilsem bunu gorucem. Söylenene değil yapılana bakarım. Benden başka kimseyi etmezsen sıkıntı olmaz. Yoksa gönlümü alamazsın
- +1 yıl
Neyse bu kadar uzamaması lazımdı. Gönlümüz alınmadı sağlık olsun ben kaçar
- +1 yıl
Makara yapıyoruz zaten
- +1 yıl
Zaten seninle tanışmadığımı düşünüp görüşümü kaldırmışlar 😒
- +1 yıl
Takip et dediğim görüşü. Arkadaş olduğun belli değilse öyle görüş kaldırılıyor. Bizi ne hallere soktun 😒
- +1 yıl
Gül sevmem ben dikeni de umrumda olmaz 😄 çok papatya yolduk biz 😎
- +1 yıl
Gönlümü alamadın gelmiş demagoji yapıyorsun..
- +1 yıl
Senin sevdiğin şeyi senden alsam aklın kalır mutsuz olursun. Bizim amacımız üzmek değil 😎
- +1 yıl
Tacımı teklif ettim diyorsun? Yetmez mi 🤔 sen uyanamadın galiba
- +1 yıl
Dünden beri bir taç yüzünden demedigini bırakmadın. Ondan olabilir hani. Neyse gönlümü alana kadar araya sur çektim
- +1 yıl
Hayır etmedim
- +1 yıl
Etmedim. Ben öyle iki güzel söze kanacak değilim 😎
- +1 yıl
Affetmem çünkü buralara sahip çıkmadin
Gaybı yanlız ALLAH bilir...
İnsanoğlu ölüm hakikatine hazırlıklı olmalı, ebedi ahiret hayatına gitmeden önce heybesini doldurması, iyi ve güzel davranışlar sergilenmesi, ibadetlerini aksatmadan yaşaması gerekir..
Gerisi..
ALLAH bilir.
00 Yorumla
+1 yılSonuçta her nefis ölümü tadacaktır.. kimse ne zaman öleceğini bilmek istemez nasıl öleceğimiz konusuna gelirsek.. nasıl yaşarsak o şekil ölürüz
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
+1 yılİkisini de bilmek istemiyorum. Keyifli akşamlar.
01 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
u +1 yılNe zaman öleceğimi bilmek
00 Yorumla Zor soru gerçekten de. Nasıl öleceğimi bilmek beni fazlasıyla gerer diye düşünüyorum. En mantıklısı sanırım ne zaman öleceğimi bilmek..
11 Yorumla
+1 yılNe zaman öleceğini bilmek, yaşantına şekil vermen için bir fırsat. Ama ölmene 45 sene bile kalmış olsa sürekli mutsuz yaşarsın! Ben nasıl öleceğimi bilmek isterdim. Kanser ise yediğim içtiğimi kontrol edip, ortada fol-yumurta yokken testler yaptırırdım. Uçak kazasıysa, uçağa binmezdim, kavga ise, tartışmaya ya da kavgalı bir ortama girmzedim vs vs.. :) Kaçışı imkansız ama olabilirdi belki de :)
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılMümkünse ikisini de bilmek istemem insanın ruh sağlığı bozulur psikolojisi bozulur
13 Yorumla- +1 yıl
Bu arada ilk sorun hayırlı olsun 😂
- +1 yıl
Arada sor zaten
Kişilik & Karakter konusunda 8,2b cevap paylaştı. Nasıl öleceğimi bilmek isterim.
14 Yorumla- +1 yıl
misal kötü bir şekilde öleceğimi öğrenseydim sürekli onu düşünürdüm, bu psikolojik açıdan bana iyi gelmezdi ve kafamda kuruntularla o ânın ne zaman yaşanacağını hesaplamaya çalışır, senin dediğin gibi o duruma gelmemek için tedbirler almaya kalkışırdım ama biliyoruz ki aldığım tedbirler, ölümümü değiştirmeyecek. ben açıkçası düşünürken biraz da son durak filmini aklıma getirdim, orada çocuk herkesin nasıl öleceğini görüp değiştirmeye kalkışıyordu ve sonucunda daha felaket bir ölüm geliyordu. bu riske girmek yerine, ne zaman öleceğimi bilmek daha makul bence. evet günlerimi sayarım ama en azından nasıl öleceğimi bilmenin acısını çekmem.
+1 yılsn @viasomnia bir sorum var NEDEN ALINTI FOTOĞRAF KULLANIYORSUN? ve neden kendi arkadaşları tarafından bile kıskanılacak kadar iddialı göğüsleri olan kadınların fotoğraflarını çalıyorsunuz? NEDENİ NEDİR? kendinizi onların yanında ezik görmeniz mi? TEŞEKKÜRLER
014 Yorumla- +1 yıl
tabi xperimin olmadığını biliyorsun yorumdan kanıtlama şansımın da olmadığını biliyorsun BEN SORULARI SORDUM SANA HAKARET ETMEDİM SAYIN DİYE BAŞLADIM VE TEŞEKKÜR ETTİM yanisi sn arkadaşım sen sen ol insanları kandırma
- +1 yıl
ispat olsa da xperden dolayı buraya atamayacağımı iyi biliyorsun ondan bu afran tafran
- +1 yıl
lan ıspat var sa da xper yok buraya nasıl atayım kamıl @viasomnia
- +1 yıl
ispatı olan, ispatım var der ve bunu bir şekilde ortaya koyar. senin yok. neden biliyor musun? çünkü fotoğraf bana ait. en basitinden sana bir ispat sunayım bak; sana göre başka birine ait olan bu fotoğrafın sahibinin sosyal medya hesabını bul, adını buraya yaz. bunun için de xper seviyesi istemiyor herhalde site? amacının özelden yazmamı sağlamak olduğunu da biliyorum. boş yere yorma beni, hadi kardeşim hadi.
- +1 yıl
lan yıne de saygımı bozupta bır fake yüzünden hakaret etmeyeceğim bak sn arkadasım var okey var fakesın okey ama lınk vs atılmıyor OKEY
- +1 yıl
lan gerı zekalı kanıt ıcın foto atmaya calısılsa lınk olarak buraya atılıyor baska nasıl kanıtlansın avel yeter lan sabırımjı sınadı kufur etmıcem
- +1 yıl
ya bır sege ben foto sahte dıyrou menden o gercek kısının hesabını v buraya atayım namussuzlar
- +1 yıl
fake foto arkasına saklanacak kadar namussuzsunuz
- +1 yıl
fotodakı sen sen ben esekler gıbı anrırım bu kadar netım 100 euro atarım atmayan sen gıbı olsun
Ne zaman ölüceğimi bilmek. Buna göre tedbir edinirim
10 Yorumla
+1 yılNe zmn öleceğimizi bilemeyiz de nasıl öleceğimizi de bilemyğz ama sevdiklerimden uzak ölmeyi isterim 😔
02 Yorumla- +1 yıl
Hiç gerek yok seceneğe işte..
+1 yılNasıl öleceğimi hiç merak etmediğim için onu seçeyim. Çünkü ne zaman öleceğimi bilirsem yaşamımın doğal akışını bozarım.
00 Yorumla
+1 yılHmm güncellenme ihtimali yoksa zamanı olabilir. Ama örneğin balık zehirlenmesinden ise hiç balık yemem ve otomatik güncellenir.
00 YorumlaAslin da herkes az çok ne zaman ne şekilde öleceğini biliyor
02 Yorumla
+1 yılNasıl ve ne zaman öleceğimi bilmek istemem Allah hayırlısı neyse onu versin
01 Yorumla
+1 yılÇok güzel bir soru cevap veremedim ne yalan söyleyim 😄
06 Yorumla- +1 yıl
Nasil öleceğimi bilmek. Mesela beni bir yılan yiyecekse yılan olan ortamlardan uzak dururum 😂😂
- +1 yıl
Ya da ölümümun önüne geçmeye çalışırsam. Yılan beni yemeden onu öldürürsem belki kaderimi değiştiririm.
- +1 yıl
Konu gittikçe uzuyor dediğin gibi olsun 😄
- Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılŞu an yaşıyor muyum ölü müyüm onu öğrenmek isterdim
09 Yorumla- +1 yıl
Bilemiyorum
- +1 yıl
Senin sözüne güvenebilir miyim
- +1 yıl
Ya yanılıyorsan, ya yaşamıyorsam, ya bir ölüysem
- +1 yıl
Ya sen yaşamıyorsan, ya ölüysen, ya ben bir hayal ile konuşuyorsam, ya zihnimin bana bir oyunuysan
- Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
+1 yılNe zaman öleceğimi bilmek
10 Yorumla Ne zaman öleceğimi bilmek tercihimdir.
10 Yorumla
+1 yılNasıl öleceğimi bilmek, ne zaman öleceğini bilirsen zevki kalmaz
10 Yorumla
+1 yıl@viasomnia bana msaj gönderir misin bi konuda konuşmak istiyorum lütfen bekliyorum 🙂
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. İkisini de bilmek istemezdim. Yarın ölecekmiş gibi yaşayınca gerek olmuyor.
00 Yorumla
+1 yılNasıl öleceğimi 🙃
13 Yorumla- +1 yıl
Endişelendirmez aksine belli bir süre sonra unuturum ne bileyim trafik kazasında öleceksem bile araba kullanmaktan vazgeçmem ama ne zaman öleceğini bilen insan aşık olamaz hayatını yaşayamaz hep yarım kalır
Kişilik & Karakter konusunda 26,4b cevap paylaştı. İkiside benim için aynı hiçbir şekilde umrumda olmaz
03 Yorumla
+1 yılBence de ne zaman öleceğimi bilmek ona göre daha da fazla iyilik yapmaya çalışırdım helallik alırdım
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. İkisini ya da birini bilmek psikolojini bozar onun için bilmek istemem
00 Yorumla
+1 yılErkeği hangi yol ile cinsel ilişkiye davet etmek daha etkili olur? ↗
Bu sorudaki yorumun için fikir bildirmek istiyorum. Çok mantıklı bir yorum yapmışsın @PloverNur07 Yorumla- +1 yıl
@PloverNur çünkü benim xper yetmiyor cinsellik konusunda görüş yazmaya. Mesaj da atamadım xper yetmiyor diye. O yüzden buradan yazdım
- +1 yıl
@PloverNur bu arada rica ederim teşekkür için. Ayrıca olağanüstü bir güzelliğiniz var
- +1 yıl
@PloverNur yorumda güzel giyinmekten bahsetmiştin. Sana göre güzel giyim nasıl olmalı
- +1 yıl
Rahatsız ediyorsam da kusura bakma
Gizli Üye(25-29)+1 yılevet isterdım ona gore plan yapardım bende :D
00 YorumlaBen ne zaman öleceğimi bilmek isterdim
Nasıl ölürsem öleyim yansam da boğulsamda yüksekten düşsem de sonuç aynı ÖLÜM ama ne zaman ölüceğimi bilirsen kalan hayatımı ona göre şekillendiririm00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevişirken ölmek istiyorum. Güçlü bir orgazmdan sonra uyuyakalıp ölmek istiyorum. O zaman yaşım kaç olur bilinmez ama taş gibi bir genç, kalın aletiyle beni titreterek boşaltsın ve öleyim. Harika bir son
00 Yorumla
+1 yılBunları düsünmeden anı yaşamayı tavsiye ediyorum , hayat cok kısa bu soruların cevapları için bile düsünerek bile zaman kaybediyoruz
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. Ne zaman öleceğimi bilmek
10 YorumlaNe zaman öleceğimi bilmeyi seçerdim
10 Yorumla
+1 yılNe zaman öleceğini bilmek
10 Yorumla
+1 yılTabiki zamanı bilmek isterdim
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılnasıl öleceğimi bilmek daha iyi hissettirirdi beni
10 Yorumla
+1 yılNe zaman öleceğimi bilmek
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 13,7b cevap paylaştı.
+1 yılne zaman öleceğimi bilmek daha iyi olurdu
10 Yorumla
+1 yılNe zaman tabiki. Öldükten sonra nasıl olduğunun ne önemi var mkkk
00 Yorumla
+1 yılNasıl öleceğimi bilmek çnkü yanlış çıkartmak için intihar bile ederim
00 Yorumla
+1 yılÇok zor bir seçenek olsa da sanırım zamanı bilmek isterdim 😃 daha kaliteli yaşamak için
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılNasıl
11 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılNe zaman öleceğimi bilmek.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılİkisi de gereksiz. Hayatın heyecanı kaçar.
02 Yorumla- +1 yıl
Tercih etmek için önüne seçenekler konuluyorsa her zaman hiç bir tercih yapmamak daha iyidir.
İkisi de ilgimi çekmiyor
012 Yorumla- +1 yıl
@viasomnia zamanını da söyle bari onu da öğrenmiş olsun.
Gizli Üye(18-24)+1 yılNe zaman öleceğimi bilmek
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yılNe zaman öleceğimi ama düşününce saçmalık 🤣
10 Yorumla İkisini de bilmemek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNasıl öleceğini bilmek daha iyi bence ya.
Sence aşkıım🥂00 Yorumla
+1 yılikisinide bilmek istemezdim
00 Yorumla
+1 yılikisini de bilmek istemiyorum
00 Yorumla
+1 yılİkisinide bilmek istemiyorum
00 Yorumla
+1 yılİkisinide bilmek istemem
00 YorumlaALLAH'IN dediği olur 😉
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 918 cevap paylaştı.
+1 yılNasıl olecegimi bilmek sanırım
05 Yorumla- +1 yıl
Belki önlem alirim. Dikkat ederim o duruma
- +1 yıl
Belki dedim bir ihtimal varsa bile değerlendirmek gerek. Mesela senin dikkatini çekebileceksem onu bile değerlendiriyorum 😊🤗
- +1 yıl
Susmayi mi tercih ediyorsun
- Kişilik & Karakter konusunda 26,3b cevap paylaştı.
+1 yılNe zaman öleceğimi bilmek isterdim
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 13,8b cevap paylaştı. Nasıl öleceğimi bilmek
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHiçbirini bilmek istemem.
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTam sıfırcı hocaya denk geldik
Cevap sahibi+1 yılMe too
+1 yılne zaman
10 Yorumlane zaman
10 Yorumla
+1 yılNe zaman
10 Yorumla
+1 yılSeninle aynı fikirdeyimm
10 Yorumla- Devamını Gör (13)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!