Kızlar, Psıkayatrıst mı psıkologa mı gıtmelıyım ne yapmam gerek?

Psıkolojık sorunlarım oldugunu dusunuyorum. Sosyal ılıskılerımı nasıl yurutucegımı bılmıyorum. Ve kafama cok takılıyor nerede ne zaman ve nasıl konusmalıyım dıye. Akrabalarımla bıle nedense ılıskı kuramıyorum. Ornegın Karsılastıgımzda ve evlerıne annemle gıttıgımde nerdeyse kımseyle konusmuyorum. Çok pasıf cekıngen ve utangac kalıyorum. Gerckten ıletısım kurmak ıstıyorum ama nasıl yapıcagımı bılmıyorum. Ve sureklı yanlıs anlasılma dusuncesı benı cogu seyden pasıf kılıyor. Ayrıca hıcbır sekılde odaklanamıyorum. Dıkkatım sureklı dagılıyor ve asırı fazla dusunuyorum. Sosyal acıdan garıp ve basarısız hıssedıyorum kendımı. Ayrıca neyı nereye koydugumu da unutuyorum hatta cok fazla unutkanlık yasıyorum. Sosyal cekımgenlıgım o kadar arttıkı dısarı cok az cıkar oldum. herhangı bırıyle karsılasmamak ıcın. Gecmıste ıletsıımde az da olsa bulundugum ve tanıdıgım ınsanlarla nasıl bır ıletsıım ıcınde oldugumu hatırlamıyprum adeta ve onalrala ıletsıme gecmek garıp olur dıye dusunuyorum geercı gecmeyınce de garıp hıssedıyorum ve mutsuz oluyorum. kemdımı cok yalnzı ve mutsuz hıssedıyorum. Depresıf bır ruh halımdeyım. Gerreklı gereksız ne varsa kafama takıyorum cunku.

Kızlar, Psıkayatrıst mı psıkologa mı gıtmelıyım ne yapmam gerek?