İhmal edilince körlüğe kadar gidebiliyormuş. Damla kullanmak istemiyorum ya, başka çaresi yok mu?
Yaş 23.
İhmal edilince körlüğe kadar gidebiliyormuş. Damla kullanmak istemiyorum ya, başka çaresi yok mu?
Yaş 23.
Ben glokom konusunda ne yazık ki damlasız bir çözüm olmadığını duydum ve ihmal edilince ciddi sonuçları olabildiği için insan ister istemez ürküyor. Yaşın çok genç olduğu için bir göz doktoruyla detaylı konuşup sana en uygun ve en az zorlayacak yolu birlikte belirlemek bence en iç rahatlatıcı seçenek olur.
Glokom aslında gözün içinde basınç artınca sinire zarar veren bir durum. Tedavisi de basitçe bu basıncı düşürmek üzerine. Genellikle göz damlalarıyla başlanıyor, bazıları sıvının dışarı akışını artırıyor, bazıları üretimini azaltıyor. İlaç yetmezse lazerle gözde sıvının akmasını kolaylaştırıyorlar. Onun da yetmediği durumlarda cerrahi müdahale ile kalıcı bir yol açıyorlar. Ama en önemlisi, düzenli kontrole gitmek çünkü genellikle çok sessiz ilerliyor ve fark etmeden zarar verebiliyor
Cevap
9Cevap
Tiktok ta selamsal diye bş sayfa var oraya bakmanı tavsiye ederim benim bi arkadaşım söylemişti..
Onun tedavisi yok diye biliyorum kaybı düzeltebilirler sadece, belirtileri ne sende tam olarak?
niye kullanmak istemiyorsun?
Kim uğrasacak ki devamlı... Damlayı koymak zor bi de.
Başka çare var mı bunun dışında peki?
Anladım. Teşekkürler. Geçmiş olsun size de.
Geçmiş olsun üzüldüm kendine dikkat et doktorun dediklerini yap
Gönül gözünle devam edersin
Uzmanlara danış
Sen de mi var
Ameliyat
Doktora git
Geçmiş olsun
Kullan bence ya
Doktora gitmen lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?