Merhabalar, 24 yasindayim göz doktoruna gittim. Sag Göz sinirlerinde çukurlaşma var, glokom Yani göz tansiyonu şüphesi görünüyor dedi. Görme alanı testi verd, kornea kalinligi ve göz tansiyonu ölçümünde bir şey çıkmadı her şey normal çıktı. Ben de bu durumda göz tansiyonu yok mu yani diye sordum, doktor tek bir şeye bakarak göz tansiyonu var ya da Yok denemez her sene bir gene ölçüm yaptırırsın diğerleriyle kıyaslanır bir şey varsa ya da yoksa o şekilde anlaşılır göz siniri çukurluğu doğuştan da olabilir dedi.
Aranizda bu durumu yasayan vzr mi?
Yaklasik 9 au oldu ve surekli bunu dusunuyorum
Aranizda bu durumu yasayan vzr mi?
Yaklasik 9 au oldu ve surekli bunu dusunuyorum
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bende sürekli o hastalıktan korkuyorum göz doktoruna gittim ama yok falan dedi yinede korkuyorum hala
Sen neden korkuyorsun? Belirtisi falan mi var?
Yaa babamın bir arkadaşı o yüzden kör oldu ama yaşlı baya ondan fazla etkilendim sanırım
Anladigim kadar genelde yaslilarda oluyor. Miyop musun?
Yok hafif astigmat var sadece
Babanin arkadasinda kac yasinda teshis konuldu ve kac yasinda kör oldu?
Yaa o abi hep acile gitmiş teşhis falan koymamışlar çok sonrada teşhis konulmuş ihmal yani
Depremde kör olmuş az da olsa görüyormuş yolsa şu an 65 yaşında
Anladigim kdr bu hastalikta geç teshis konulmasinda korkunmasi lazim. Erken olduktan sonra damlalar falan korluk onlenebiliyor galiba
Evet ilerlerlemsi durduruluyor
Kaybolan görme geri gelmiyor sadece
Genelde 40 yas ustu, ailesinde olan ve miyoplarda oluyor. Sende oldugunu dusunmuyorum. Ama yine duzenli kontrole git InsAllah bir sey olmaz. Olsa bile yasin genç erken teshis ile ilerlemesi durdurulur. Önemli olan gec kalmamak
Teşekkür ederim bende öyle düşünüyorum ya bende biraz hastalık hastalığı varda o yüzden çok takıyorum herşeyi
Hastalik hastaligi bendede var 😅
Çok kötü birsey ya 😅
Ama iste bende bu var mi korkusu suphesi hasta olmasan bile seni hasta yapar.
O yüzden dusunmeyeceksin
Sen yıllık olarak git muayene ol var mı yok mu ilerleme olcakmı görürsün bir şey kaybetmezsin yani içini ferah tut hiçbirseyin yok inşallah
InsAllah.
Sanada gecmis olsun tekrar
İnşallah teşekkür ederim çok tatlısın
Nerden çikardin?
Konuşmandan
Bilmem öyle diyorsan.
Tesekkür ederim yinede
Rica ederimmm öylesin öyle
Başka bir hekime git istersen alanında iyi olan birisine
Aslinda gayet iyi birisine gitmistim. Dünyagözdeydi. Ve uzmanlik alani glokom hastaliydi
Yani sağlık sonuçta ihmale gelmez o yüzden dedim sen düzenli olarak kontrole git
Evet haklisin. Kimiside özel hastane ekstra almak icin yapmistir diyor. Muayenne icin 800 vermistim ve yaptigi ekstra Muayennelere (OCT vs) 6000 vermistim
Çok para ya bu kadar olmaz
Iste o yüzden kimiside doktor dogustan oldugunu biliyormustur ama para almak icin ekstra yapmistir diyor.
Aslında haklı olabilirler sağlıkta iyi para var kullanacak insan sayısı çok
Aynen Söz konusu saglik olunca insanin gözü parayi görmüyor
Aynen öyle kendini kötü hissetme düşünmemeye çalış