Eşim varikosel ameliyatı 17 Haziran'da oldu 3 ay sonra sperm testi verdi yalnız doktor özel bir ilaç önermiş eşim kullanmadı sperm testinden sonra 3 ay bittikten sonra özel iaç vardı onu kullandı yok 5. aya girdik 6. ay testine de gidecek bir ay sonra
Sperm Analizi Sonuçları (16.09.2025 - 10:29)
Parametre Sonuç Birim Referans Değeri / Bilgi
Hacim 5.0 mL (≥1.5 mL normal)
Cinsel Perhiz Süresi 5 gün (2–7 gün arası önerilir)
Görünüm Sarı (Normalde beyazımsı-gri ton)
Sperm Konsantrasyonu 18.05 milyon/mL (≥15 milyon/mL normal)
Toplam Sperm Sayısı 90.24 milyon (≥39 milyon normal)
Toplam Hareketlilik (M) 8.98 % (≥40% normal)
İleri Hareketli Sperm (M/mL) 1.56 milyon/mL (≥32% ileri hareket normal)
Yerinde (progresif olmayan) Hareketli Sperm (%) 1.46 %
Yerinde Hareketli Sperm (M) 1.20 milyon/mL
Hareketsiz Sperm (M/mL) 14.61 milyon/mL
LIN (Doğrusal İlerleme İndeksi) 51.75 (≥50 iyi kabul edilir)
KIZGIN (muhtemelen VCL veya canlılık indeksi) 0.62 (Bu değer laboratuvara özel olabilir)
% Normal Morfolojik Form 10.58 % (≥4% normal)
Aglütinasyon / Agregasyon — 5
Ben de kadın doğuma gittim benim yumurtalıklarım adetim yumurtlamam her şey normal
Ameliyattan sonra 5 aydır hala gebelik gerçekleşmedi.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Sabırlı davranmalısınız. Aylardır görev, gibi görüyorsanız stres olmaması mümkün değil
Kesinlikle öyle insanın elinde değil maalesef
Uzun bir süreç. Doktorunuzu ihmal etmeyin. Moral da bozmayın.. Çok ince detaylarda gizli olumlu sonuç almak
Ben açıkçası ileri hareket çok düşük olduğu için doğal gebelik olabileceğini düşünmüyorum inancımı kaybettim sperm çok iyi her şey çok iyi ama ileri hareket çok kötü neyse sonra seni kaçırmasın %40 olması gereken yüzde bir buçuk sanki yolumuz bebek gibi
🙂 Yorum yapmamaya çalış. Gerilirsin. Korunmayı ne zaman bıraktınız
Ben eski kız ileri hareket çok kötü olduğu için doğal geriye Birlik olabileceğini düşünmüyorum buna inancımı kaybettim ben çok iyi her şey çok iyi morfoloji çok iyi ama ileri hareket çok kötü ileri hareket %40 olması gerekirken %1,5 sanki yolumuz tüp bebek yolu gibi
Sesli yazma yazdığım için hep kelimeler yanlış yazılmış
Anlatmak istediğini anlayabiliyorum.
Ben zaten doktor konusunda takık bir insanım sürekli doktora gitmek istiyorum eşimin sürekli gitmesini istiyorum sürekli bir takip içinde olmak istiyorum doktor 3 aydan sonra 6 ayda gel dediğimde bile yine öncesine git diyorum
Eşini de strese soktuğunun farkında mısın? Yaşın kaç
Bir buçuk yıldır
Bir buçuk yıl içinde eşim benden şüpheleniyordu ben doktora gittiğimde doktora hiçbir sorun olmadığını bir seneye kadar normal olabileceğini söyledi ben artık dayanamadım Bir kere daha gittim bu sefer bana farklı bir doktor eşimin de gitmesi gerektiğini benim normal olduğunu söyledi ben eşimi zoraki 3 ay yalvara ya kara gönderdim. Çocuk yapma sürecimizin 1 yılında eşim varikosel ameliyatı oldu tek taraflı Haziran ayında şimdi işte 5 ayımızdayız bakalım
2 yıllık bir süreç bile olabilir.
Eşim 35 yaşında ben de 28 yaşındayım
Eşimin stresi sokmak zorunda dedim çünkü gitmiyordu doktora ben daha da geç kalsam bir buçuk iki yıl böyle bekleyecektik boş boş
Telaşlanma. Olur. Tüp bebek için daha çok öok yol var. Doktor değiştirme. Doktorunda sabit kal. Ve cinsel hayatını görev gibi görme.
Ben görmezsem bile artık eşim öyle görüyor çünkü kendisini yetersiz görüyor artık ben doktora gittiğimde bile eye doktor ne dedi benim için de bir şey dedi mi diyor
Zarar verdiniz birbirinize. Eksiklikle ne alakası var. Sağlık bu. Takip et ya da özelden yaz. Tecrübeni daha iyi dinlemek isterim
MERHABA 3 AY ÖNCE OLDU DOKTORUN VERDİĞİ ÖZEL İLACI KULLANDIK VE SONUÇ POZİTİF 2 YILDIR BEKLİYORDUK
Zevkine cinsel ilişkihe girin
Bu kadar stres altında ki maalesef öyle olmuyor
Öyle olması gerekiyor vaktiyle Bşzde de oldu
Sizin ne kadar sürdü
1 yıl
Sizin için sevindim ama ben bu kadar sabırlı değilim maalesef çevrim askısı çok fazla özellikle eşime değil bana baskı çok çünkü kimse bir şey bilmiyor
Milleti boş vermek zorundasın salla başkalarını
Maalesef öyle olmuyor birini susturuyorsun öbürü konuşuyor böyle bir döngü içinde
O zaman işin zor
Daha önce çocuğunuz olmuş muydu
Hayır iki buçuk yıldır evliyiz 1,5 yıldır çocuk deniyoruz eşim 5 ay önce ameliyat oldu bu bir buçuk yıllık süreçte