adaletin bu mu dünya
ne mal verdin ne yar dünya
kötülerinsin sen dünya
iyileri öldüren dünya
Anlattıklarına bakılırsa çevreyle pek alakası olan biri değilsin sanırım(sadece anlattıklarından bir çıkarım).Aslında seni korkutan kendinle alakalı bir sorunda değil bence.Okul ortamında ya da dışarıda herhangi bir sorunla karşılaştığın zaman yapabileceklerin konusunda sıkıntıların var.Örnek verecek olursak eğer:sınıf ortamından herhangi bir sebepten anlaşmazlığa düştüğün bir konu oldu ya da dışarıda, nasıl tepkiler vermen gerektiğini bilmiyorsun.İşte bu yüzden de evde kendi kendine provalar yapıyorsun.Olayı kafanda canlandırıp bir tarafına olayı yaşatıyorsun diğer tarafın ise olayı eleştiriyor.Bazen kafanda kurduğun o olayda gösterdiğin davranışlarına öyle kızıyorsun ki,işte bu yüzden kendine bağırıp,fiziksel olarak zarar veriyorsun.
Bu kadar telaşe verecek bir durumda değilsin aslında.Sadece dış çevreye karşı fazlaca çekingensin ve adımlarını hep uzun uzun düşünerek atıyorsun.Yargılamak gibi olmasın ama özgüven konusunda sıkıntıların olduğunu düşünüyorum.Ayrıca kendini de çok acımasızca eleştiren birisin gibime geliyor.
Kendini biraz rahat bırakmalısın.Kim mükemmel ki bu hayatta,sende lütfen kendini fazla eleştirmeden rahatça yaşamaya uğraş.Hemen böyle dedik diye hop diye oluvermiyor ama çabalamakta gerekli değil mi? :)
Umarın sıkıntılarından kurtulursun.Allah yardımcın olsun.
söylediklerinde kısmen haklısın. aslında olaylara nasıl tepki verceğimi bilmiyorum değil olay olmadığı için kafamdan olay uyduruyorum daha çok. hayallerde yaşıyorum diyelim. ve adımlarımı gerçekten çok uzun düşünerek atıyorum en basitinden bi saçımı kestirceksen abartmıyorum aylarca düşünüyorum yani halbuki kestir gitsin o aylar boyunca tekrar uzar. bilmiyorum ya kendimle uğraşmayı bırakmam lazım.
Normalde herkeste bu tür şeyler olur ama sende süre çok fazla.Neden böyle oluyor biliyor musun?Çünkü gerçekten rahat bir insan değilsin ve fazla mükemmeliyetçisin.Yapacaklarının ilk seferinde çok güzel olmasını istiyorsun.hata yapmak sana göre değil çünkü.Olay olmadığı için demişsin ancak olayları yaşamayı reddeden sensin.Bu sadece kaçış yolu.Aslında hata yapmaktan gereksiz yere çok fazla korkan birisin.Kendini de düşün biraz,çünkü sende sadece bir insansın.Elbette ki hataların da olacak.
ya gerçekten çok doğru algılamışsın. biliyo musun beni anlayabilien tek kişisin. hatalarım tabiki olcak ama hata yaptığım zaman ya da kendime yakıştırmadığım bişey yaptığım zaman kendi kendimi cezalandırıyorum şiddet uyguluyorum hatta daha fazlası.. o yaptığım şey beynimin içinde dönüyo dönüyo beni çıldırtıyo.. ve bunları yaşamaktansa hatasız olmaya yanlış yapmamaya çalışıyorum. ne yaparsam yapıyım bi şekilde mutsuz oluyorum. benim kendimle bi problemim var ama çözemedim
Lütfen asla böyle düşünmemelisin.Bu dünyaya geldiysen eğer,gerçektende bu dünyada yaşayabilecek ve bu tür sorunları aşabilecek kapasiteye sahip birisin.Sadece çok mükemmeliyetçi olduğun için hata yapmayı kendine yakıştıramıyorsun.Kendine daha toleranslı olursan eğer bu saçma düşüncelerden sıyrıldığını göreceksin.Demekki her zaman güzel olanı gerçekleştirebilmeye çalışmak gibi bir amacın var ve bu çok güzel birşey.Tek sorun kendine fazlaca yüklenmek,eminim ki bunu da aşabilirsin.
Kendim kendimi düzelteceğim derken umulmadık sonuçlara katlanmak zorunda kalabilirsin, bir uzmana görünmek nerden baksan daha iyi. Bende kendimle konuşurum, espriler yapar gülerim, en çok da severim kendi kendimi ayna karşısında. Eşyalarla konuşurum kıyafetlerimle falan, ama bunlar kendimle yaşamayı kendimle başbaşa kalmayı sevdiğimden, kendimle oynamak ve gülmek hoşuma gidiyor, zannedersem o baska bu baska...e yaşamayı kendimle başbaşa kalmayı sevdiğimden, kendimle oynamak ve gülmek hoşuma gidiyor, zannedersem o baska bu baska...
senin adına gerçekten sevindim. senin ki çok eğlenceli bi olay. insanın kendiyle baş başa kalınca gülebilmesi eğlenebilmesi güzel olsa gerek
Arkadaşım söyledikleriniz ciddi bir çok psikolojik rahatsızlığın belirtileri olabilirdi yalnız sizinkinde sıkıntılarınızın bilincinde olmanız durumu farklılaştırıyor normalde psikoz olarak tanımlanan ciddi hastalıklara sahip olan kişiler rahatsız olduklarının farkında olmazlar sizinki tedavisinin çok daha kolay olduğunu okuduğum nevroz olarak adlandırılan problemde olabilir bir psikiyatristten acilen yardım alsanız hiç fena olmaz...
ben kendim aşmak istiyorum. farkında olduğuma göre kendim aşabilirim demi şart değil yani psikiyatrist ?
İnsan iradesi alkolizm uyuşturucu gibi sonu felaketle biten bağımlılıkları bile yenebiliyor elbette siz kendi kendinize sorunlarınızıda aşabilirsiniz fakat psikiyatrist yada psikologtan çekinmenize gerek yok zaten onlarda ilk önce sizin iradenize güvenmek zorundalar.Siz istemedikten sonra probleminiz çözümsüz kalacaktır.İradesi güçlü olan insanların her zorluğu aşabileceğini kabul etmemiz gerekiyor bu tartışılmaz bir gerçektir bana göre...
bende irademin güçlü olduğuna inanıyorum o zaman. inşallah kendim halledicem. ayrıca teşekkürkr ederim yorumunuz için
ben kendime sürekli bazı konuları anlatırım. sonra antitezini aklımdan uydururum. sonra bazşka biri bunu söylemiş gibi çürütmeye çalışırım :) osmanlıda delileri ya müzik dinleterek yada el sanatlarından özellikle hasır işlemeciliği yaptırarak tedavi ederlermiş. bi dene istersen. hasır olmasada tabak çanak boya incik boncuk diz vs :)
aynen dediğini yapıyorum. terimlerle açıklayamıcam ama. olmamış olayları olmuş gibi anlatıp sonra onların aslında olmadığını kendime kanıtlamaya çalışırken kendimle kavga edip dayak yiyorum kendimden yaa töbe töbee
peki. deniyelim bakalım. çok teşekkür ederim önerin için.
Cevap
8Cevap
bu tepkiler cift kişilikli inisanlarda naidren görülmektedir birde dış etiler var tabi yalnız büyümek insanın ebeynlerinin ikisini birden dışarda olması kendi içindeki yalnızlık ve dış dünya ile bağlarının kopması ve ağır travma yasaması bunların hepsi bu gibi davranışları tetikliyebilir
yalnız büyümedim. ailem yanımdaydı. dış dünyayla iletişimimde bi kopukluk yok. ağır bi travma yaşamadım ama durum bu.
Kendini tokatlaman, kolunu kapıya sıkıştırman falan hiç normal davranışlar değil, ciddi anlamda davranış bozuklukları gösteriyorsun, lütfen psikolojik destek almayı düşün.
kendim halletmeye çalışcam. en son çare artık.
ciddi bir durumun olmasa da durumun iyi değil, fazla yalnız kalma, biraz sosyalleşmeye çalış
evet bende de biraz vardı bu dediklerin, özellikle yalnız kaldığım dönemlerde
zaten mümkünolduğunca yalnız kalmıyorum. devamlı başka şeylerle uğraşmaya çalışıyorum ama insan illaki yalnız kalıyo ve o zaman ne beynimi susturabiliyorum ne elimi durdurabiliyorum. kendimden korkar oldum ya
mecbur kalırsam gitcem artık
Senin yasadiklarini bende yasiyorm ara sira ama kendime tokat atmak elimi kapi koluna skstirmak degil kendi kendime konusup tartistigim kafamda senaryolar urettigim oluyor neyse burda yazamayacagim seyler var ama yalniz kalmamaya calis sosyal ol ben aştim umarim sende aşabilirsin
inşallah
Bende tam şu an bilgisayarı kapatsam mı kapatmasam mı diye düşünürken beynimin derinlerinden bir ses geldi 'bence şimdi kapat yarın devam edersin nasılsa' diye bende bencede dedim o. O bunu dedikten sonra farkettim ve kapatmamaya karar verdim. Kısacası yanlız değilsin :)
yani düşündüklerini sesli dile getiriyorsun...olabilir...
tam olarak öyle değil aslında. kendi kurguladığım bi olayı kendime anlatıyorum ve anlatırken kendime böyle bi olayın olmadığını izah etmye çalışıyorum bu sırada kavga ediyoruz ve ben istemsiz bi şekilde kendime vuruyorum.
evli değilim. okuyorum. yardım almam gerektiğini biliyorum ama bi uzmandan önce farklı insanlardan farklı görüşler almak istedim sorunumun çözümüyle ilgili
hımmm...anladığım kadarıyla yanlızlık çekiyorsun ve ailene de hasretliğin var...ayrıcada bu senin gurbetteki ilk yılların...sanırım maddi zorluklarında var...benim gibi 27 yıldır dışarıda olsaydın herşey senin içinde kolaylaşacaktı...genede kendini bırakma derim...psikopat davranışlardan da uzak dur...bu dönemde herşeyi mantığınla çözmeye çalışmalısın derim...eğer mantığını kullanmayı becerebilirsen fazla düşünmeye ihtiyacın olmayacaktır...zor durum yani...
haklısın. mantıklı olmalıyım. önerilerin için teşekkür ederim. bu arada aileme hasret değilim onlarla yaşıyorum ve onların yanında okuyorum.
beni zaten anlamıyolar.. etrafımdakileri basit bulmuyorum tabiki insanları o şekilde kategorize etmem.
o yüden söylemedim...genellikle zeki insanlar etrafını basit bulur...siz bulunduğunuz ortamın dışına çıkamadığınızdan yani çemberi kıramadığınızdan '''beni anlamıyorlar'''diyorsunuz...haraketleriniz ister istemez kısıtlanıyor...bunları zamanla aşacaksınız...önce kendi kendinize yeter duruma gelmelisiniz..sonrada kendinize istediğiniz yaşamı kurmalısınız...sırayla yani...bunuda mantıklı olarak sıralayıp sabretmelisiniz...tabiii gayret etmeniz gerektiğini zaten siz biliyorsunuz...
Önemli bir sorun.
Bırakman gerek.
Bırakamıyorsan eger destek alman gerekiyor.
Bence.
psikoloğa mı yoksa psikiyatriste mi gitmeliyim ? ilaç kullanmak istemiyorum
olmuyor. ikizler burcu musun. belki o zaman normal diyebilirim.
burcum ikizler değil.
bende zihnimde olmamış şeyler düşünürüm. ağladığım bile olur bunlara =D ama içimden konuşarak,düşünerek
aynen evet mesela sevdiğim bi insanın başına bi olay gelmiş gibi düşünüp ağlarım kendi kendime. ama engel olamıyorum artık bunlara başlarda önemsiz gelmişti ama insanın devamlı kendiyle tartışma içinde olması yorucu oluyo..
çok dert etme ya. eğer ediyorsan psikoloğa git. ama o kadar önemli değildir bence. engel olabilirsin dene
aynısı bendede var , benım gıbı baskası var mı dıye arastırırken gördum bu yazıyı. içimde bir ben daha var kendı kendıme engel olamıyorum benı mahfedıyor sürekli bana laf sokuyor laf sokuyor bunu yazarken mesela dediki şimdi ne yalan söyliceksin bakalım halbuki gercek bu yazlıklarım kendi kendime sanki o sağ taraımdaymıs gıbı havada ittim mittim bişeyler yasadım az önce cileden cıkmak üzereyim kendimden nefret ediyorum hep kendıme satasıyorum bu yanı hep bu
Bir uzmanla görüşsen ya.
ya ben de düşünüyorum ama açıkca cesaret edemiyorum. ilaç da kullanmak istemiyorum. kendim aşabilirsem en güzeli
Şİzofren tanısının konulması için destek alman gerekiyor..
Ya da dalga geçiyorsun..
fight club i cok mu izledin sen?
bi defa izledim ve son 10 dk sını falan da izleyemedim hatta
yok kitabımı varmış
kafamda ki senaryolar şu dandik filmlerinkine taş çıkarır tabi.
olur izlerim . brad için
ne yani beni onunla mı özdeştirdin
hmm. daha o aşamaya gelmedim allahtan yavaş yumruklar atıyorum
bilmiyorum diyorum ya kendimle bi konu hakkında tartışıyorum ve sonunda tokat yumruk falan atıyorum veya bi şeyin olması için çok uğraştım fakat ne yaptıysam olmadı işte o zaman da dolap köşelerine falan bacağımı vuruyorum gidiyorum kolumu kapıya sıkıştırıyorum saçma sapan tavırlar bi durduğumda napıyorum ya diyorum ama o esnada kendime engel olamıyorum
cidden bişey sorcam sen hiç mi kendine zarar vermedin?
hmm. bence her insan bi şekilde isteyerek canını yakar.
seks işin ayrı bi boyutu. kimse yakmaz canını diye bi şey yok yakan yakıyo arkadaşım. eli kolu bi düzine yarıkla dolaşan çok vatandaş var sokaklarda.
araştırmadım. aslında mazoşistlik varmış biraz bende ama bilmiyorum irademle aşıcam bunu.
bilmiyorum. açıkcası gitmek istemiyorum doktora ama mecbur kalırsam son çarem o
kendini yalnız hissediyor olabilir misin?
çoğu zaman
kendi içidekileri, hüzünlerini, sorunlarını, sevinçlerini, dertlerini anlatacak birini bul, ya güvendiğin bi arkadaşın, ya annen, yada bi uzman... içinde hiçbişey bırakma...
Sen sanırım çok yalnız bir insansın..
aslında kalabalığın içinde yalnızım diyebiliriz.
denerim. teşekkür ederim tavsiyen için
sen yanlız mısın tek kardeş msini
hayır
o zaman bir piskola gözük :)
Bir doktora görün. Kesinlikle.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar