Arkadaşlar 23 yaşındayım bir kaç gün sonra 24'e gireceğim Askerlik Üniversiteden dolayı tecilli fakat Kronik Alerjik Astım hastalığım var maalesef baba tarafından gelen bir hastalık babam da normal düzeyde tozdan polenden etkilenmiyor ama benim ki ileri düzeyde kedi tüyü kolonya parfüm polen tozlardan deterjan ve çamaşır suyu tarzı kimyasal maddelerden ve boya kokularından etkileniyorum fiziksel olarak şikayet belirtisi gözlerimde yanma sulanma kaşıntı burun kaşıntısı damak kaşıntısı ciltte kaşıntı göğüste sıkışma ve arka arkaya hapşırma öksürük burun akıntısı grip şeklinde vb tarzda bunun tedavisini Ege Üniversitesi hastanesinde iğne tedavisi olarak görüyordum fakat Yurt dışından gelen ilaçların Türkiyeye girişi yasaklanmış bu yüzden tedavim yarıda kaldığı için baştan sonra vermiş olduğum tüm maddi manevi emekler boşa gitti vücudumda koruyucu antikorlar tamamen gitti sadece astım krizini bu rahatsızlığı geçiçi olarak rahatlatan kullandığım Levmont hapı var bu belli bir süre rahatlatıyor daha sonra tekrardan başlıyor ciddi şekilde olumsuz etkiliyor beni Askerlik muaf şartlarında kronik hastalıklar yer almakta örneğin Şeker hastalığı Epilepsi Göz Miyopları Kanser Solunum rahatsızlıkları ileri seviye vb. Tarzında benim hastalığım 2019 yılında tespit edildi testler sonucunda 2021 yılında Hastalığın adı tanısı kondu bu husustan dolayı askerlikten muaf ederler mi görüşlerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum merak ediyorum bu konuda bilgisi olan varsa gerçekten yardımcı olabilen olura sevinirim saygılarımla.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Senin ki ileri derecede sanırım çünkü kardeşimde de vardı aynı rahatsızlık ama yaptı askerliğini.
Maalesef ileri derece de çünkü şurdan anlıyorum aynı rahatsızlık babamda da var genetik olarak bana geçmiş 14 15 yaşlarında bu belirtiler vardı ama ne olduğunu anlayamıyorduk 2019 yılında testlere tabi oldum hastanede 2021 de hastalığın tanısı kondu yani şurdan anlıyorum çok çabuk etkileniyorum babam dokuma da çalışıyor bende yanına yardımcı olarak gitmiştim o tozdan etkilenmiyor aynı rahatsızlık olmasına rağmen hapşırmıyorda ama ben etkileniyorum nefes alamamaya başladım tıkandım hapşırık bir yanda kaşıntı bir yandan burun kaşıntısı burun akıntısı reaksiyonu başladı gözlerimde sızlama başladı kötüydü benim ki maalesef ilerlemiş hali bu yüzden askerlik için muaf başvurusunda bulunmayı düşünüyorum acaba muaf ederler mi emin değilim kimisi muaf olmazsın dedi kimisi %50 ihtimal var dedi kimisi kesin ederler dedi yani benim düşüncem bence edebilme ihtimalleri yüksek çünkü sürekli olan bir rahatsızlık türü kronik yani sadece geçici olarak ilaçlarla rahatlama oluyor onun dışında bir süre sonra tekrarlıyor eşcinsel olanlar şeker hastaları epilepsi durumunda olanlar muaf olabiliyorlar benim solunum rahatsızlığı ileri derece muaf edebilirler diye tahmin ediyorum bilmiyorum ama inşallah muaf olabilirim varsa bir hayır bakalım
Aslında anlattıklarının aynısını kardeşimde yaşıyor tam olarak ilaç ne kullanıyor bilmiyorum ama onu içinde sıkıntılı hatta bu anlattığın hastalık hikayesi bizim ailede var seni çok iyi anlıyorum bende de bazı belirtiler var ama sizin ki kadar ileri değil yapacak bir şey yok geçmiş olsun Rabbim hayırlısını kolaylıkla versin.
Sağolun Allah razı olsun gerçekten çok zor bir şey çeken yaşayan bilir Allah'ım hepimize şifalar versin sağlığıma geri kavuşmamızı nasip eylesin ben ilaç olarak Levmont diye bir hap var onu kullanıyorum rahatlatıyor bir süreliğine sonra bir süre sonra tekrardan başlıyor yani gerçekten çok zor bir şey kolay değil Allahım hepimize tüm hastalıklarımıza şifa versin yorumun için teşekkürler inşallah muaf olabilirim hayırlısıyla
Amin inşallah.
Rica ederim.
Kronik rahatsızlığınız var mı diye her yerde soruluyor. Muhtemelen engel
İnşallah hayırlısı hakkımızda aile hekimlerine danıştım olabilirsin dedi bide bence bundan dolayı çürük raporu vermezler dedi kararsız gibi konuştu diğer aile hekimine danıştım %50 muaf olma ihtimalim var mı hocam diye sordum var dedi eczaneye gittim orada bi genç var anlattım durumu yapmazlar olamazsın dedi e peki o zaman kronik rahatsızlığı olan şeker hastaları epilepsi veya eşcinsel olanlar nasıl muaf olabiliyor onlar muaf olabiliyorlarsa benim muaf olamamam mantık çelişkisi olur bakalım Allah büyüktür hakkımızda hayırlısı olsun inşallah muaf ederler teşekkürler yorum ve görüşün için
Bende kronik astım var geceleri ventolin kullanmadan uyuyamıyorum günlük zorlanıyorum bazen muaf olur muyum
kardeşim alerjinin durumuna bağlı eğer senin astımın göze ve damağa ya da başka organlarına vuruyorsa rahatsız ediyorsa muaf etme ihtimalleri yüksek hatta ilaçların raporlarını çıkart kesinlikle ayrıca SFT ye girdiğinde solunum testin düşük çıktığında muaf olma ihtimalim daha kat ve kat artar benim gözüme vuruyor gözde yanma kaşıntı sulanma oluyor hatta damak kaşıntısı oluyor sürekli hapşırma burun akıntısı burun kaşıntısı oluyor salya gibi akıyor burnumdan çok kötü oluyor ve kronik bir rahatsızlık benim de inşallah seni de muaf ederler beni de mantıken bence muaf olmamız lazım şeker hastaları ve eşcinseller muaf olabiliyorlarsa bizim de muaf olmamız kaçınılmaz olması gerektiğini düşünüyorum yoksa mantık çelişkisi olacağını düşünüyorum
olabilirsin
İnşallah hayırlısı hakkımızda aile hekimlerine danıştım olabilirsin dedi bide bence bundan dolayı çürük raporu vermezler dedi kararsız gibi konuştu diğer aile hekimine danıştım %50 muaf olma ihtimalim var mı hocam diye sordum var dedi eczaneye gittim orada bi genç var anlattım durumu yapmazlar olamazsın dedi e peki o zaman kronik rahatsızlığı olan şeker hastaları epilepsi veya eşcinsel olanlar nasıl muaf olabiliyor onlar muaf olabiliyorlarsa benim muaf olamamam mantık çelişkisi olur bakalım Allah büyüktür hakkımızda hayırlısı olsun inşallah muaf ederler teşekkürler yorum ve görüşün için