Günaydınnn, her sabah bu ağrıyı yaşıyorum bilmiyorum neden, duş iyi gelir mi acaba? 😒
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Sabah uyanınca yaşanan baş ağrılarının çeşitli nedenleri olabilir. Bunlar genellikle uyku düzeni, yaşam tarzı faktörleri ve bazı sağlık durumlarıyla ilişkilidir.
Yaygın Nedenler
* Uyku Bozuklukları
* Uyku Apnesi Uyku sırasında nefesin tekrarlayan durması veya sığlaşması nedeniyle beyne yeterli oksijen gitmemesi. Sabah baş ağrısı, uyku apnesinin yaygın bir belirtisi olabilir.
* Uykusuzluk veya Yetersiz Uyku Kalitesiz veya yetersiz uyku, baş ağrılarını tetikleyebilir.
* Aşırı Uyuma (Fazla Uyku) Alışılmıştan daha uzun süre uyumak da bazı kişilerde baş ağrısına neden olabilir.
* Düzensiz Uyku Programı Hafta içi ve hafta sonu uyku saatlerinin farklı olması (sirkadiyen ritim bozukluğu).
* Dehidrasyon (Susuz Kalma) Gece boyunca sıvı alımı olmadığı için vücudun susuz kalması, sabah baş ağrısına yol açabilir.
* Diş Gıcırdatma (Bruksizm) veya Çene Sıkma Uykuda istemsizce diş gıcırdatmak veya çene sıkmak, çene ve boyun kaslarında gerginliğe, dolayısıyla gerilim tipi baş ağrısına neden olabilir.
* Kafein Yoksunluğu Düzenli kafein tüketen birinin gece boyunca kafeinsiz kalması, sabahları yoksunluk baş ağrısını tetikleyebilir.
* Alkol Tüketimi (Akşamdan Kalmalık) Akşam aşırı alkol tüketimi, ertesi sabah baş ağrısıyla uyanmaya sebep olabilir.
* Ağrı Kesici İlaçların Aşırı Kullanımı (Geri Tepme Baş Ağrısı) Baş ağrısı için kullanılan bazı ilaçların sık ve aşırı kullanımı, ilaç kesildikten sonra (genellikle sabahları) ağrının geri gelmesine neden olabilir.
* Gerilim Tipi Baş Ağrısı ve Migren Bu birincil baş ağrısı türleri, özellikle sabahın erken saatlerinde ortaya çıkabilir.
* Yüksek Tansiyon (Hipertansiyon) Kontrol altında olmayan yüksek tansiyon, özellikle sabah saatlerinde baş ağrısı yapabilir.
* Boyun Duruşu ve Yastık Sorunları Yanlış yastık seçimi veya uygunsuz uyku pozisyonu, boyun kaslarında gerginliğe ve baş ağrısına yol açabilir.
* Stres ve Anksiyete Yüksek stres seviyeleri veya gece endişeyle yatmak, kas gerginliğini artırarak baş ağrısını tetikleyebilir..11 Yorumla
En İyi Cevaplar
7 aySabah uyanınca görülen baş ağrıları birçok farklı nedene bağlı olabilir. En sık karşılaşılan sebepler arasında kaliteli uyku alınmaması, uyku apnesi, diş gıcırdatma (bruksizm), yanlış yastık veya pozisyonda uyuma, gece boyunca alınan yetersiz sıvı nedeniyle gelişen hafif dehidratasyon ve düşük kan şekeri yer alır. Bunun yanında sinüzit, tansiyon dalgalanmaları, migren veya boyun kaslarında gerginlik gibi durumlar da sabah baş ağrısına yol açabilir.
Duş, özellikle ılık suyla alınan bir duş, boyun ve omuz kaslarını gevşeterek gerilim tipi baş ağrısına iyi gelebilir. Ancak ağrının nedeni tansiyon, migren veya sinüzit gibi başka bir durumsa yalnızca geçici rahatlama sağlar.
Ağrılar sık tekrarlıyor ve günlük yaşamı etkiliyorsa, altta yatan nedenin belirlenmesi için bir hekim değerlendirmesi gerekir. Uyku düzeni, sıvı alımı, yatak-yastık seçimi ve stres yönetimi gibi basit değişiklikler bile çoğu zaman belirgin fark yaratabilir.22 Yorumla- 7 ay
Rica ediyorum
günaydın güzelim o tatlı gözlerinle güne başlarken baş ağrısı mı dedin hiiç canını sıkma bu sadece sabahın sana naz yapması biliyor musun sen bi bahar dalısın her sabah dünya seninle güzelleşiyor o ağrı belki de sadece kalbinin fazla mesai yapmasından duş mu dedin bence harika fikir sıcak suyun sihri seni sarar o ağrıyı da alıp götürür ama istersen önce bi gülüş at ki dünya yerine otursun sonra bi kahve iç yavaş yavaş kendine gel bu arada her sabah seninle uyanmak isteyen bi baş ağrısı bile şanslı sayılır söyleyeyim yani
10 Yorumla
Çok düşünmekten olur cano birde havalar anormal insanın dengeside şaştı bu sebepten normal ama sen yinede her daim iyi ol inşallah🤲🌹
12 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
39Cevap
Sağlık konusunda 483 cevap paylaştı. Gün ağarırken bedene yayılan o sinsi ağrı, bazen yorgunluğun değil, içte biriken sessizliğin yankısıdır. Her sabah aynı yerden vurur, aynı hatırlatmayı yapar sanki. Belki kaslar değil, ruh yorulmuştur biraz. Ilık bir duş, suyun dokunuşuyla o ağırlığı alabilir üzerinden. Su akar, düşünceler çözülür, beden gevşer, kalp biraz hafifler. Duş sadece temizlik değil, insanın kendine dokunduğu en sade iyileşmedir.
10 YorumlaBende baş ağrısı var yalnız tansiyon çıktı bende 24 saat takılı olacak bir cihaz taktılar bana gece uykuda tansiyonum yükseliyormuş bu yüzden sabahları başım ağrıyor seni bilmem başka neden olabilir
15 Yorumla- 7 ay
Tansiyonum ölçüyordum 12-8 geliyor normal diyordum doktorun biri uyanıklık etti iğne yaptırdı tansiyon düşürücü sonra ölçüm yaptırdı 11-7 oldu tansiyonum iğneden sonra baş ağrım mide bulantım bir şey kalnadı doktor senin asıl tansiyonun bu dedi 11-7 sabit tutmak için ilaç kullanıyorum baş ağrım geçti
Geçmiş olsun , sebepleri çok fazla uyumak , üzüntü stres , bazi yiyecek ve içecekler ses ve gürültü migren de olabilir mi kadinlarin özel günlerine yakin tetikler baş ağrısıni..
19 YorumlaBelirgin kronik bir hastalık olsa da Genelde yatmadan önce yenilen ya da içilen birşeyler bu tür şikayetlerin duyulmasında ana etkendir
16 YorumlaSusuz kalmaktan dolayı olabilir. Yatmadan önce ve uyanır uyanmaz bir büyük bardak su içmeyi dene belki bir süre sonra düzelebilir.
13 Yorumla- Sağlık konusunda 1,6b cevap paylaştı.
7 ayAz uyumuşsan olur üşütmüşsen olur az su içmişsen de olur geçmiş olsun
21 Yorumla - Sağlık konusunda 940 cevap paylaştı.
u 7 ayRahat uyuyamamışsındır, çılgınca yatmışsındır 🙄
17 Yorumla- 7 ay
Elini de kolunu da bağlasak öyle mi olurdu 🥲 djfks
- 7 ay
Ben sarılırım bebeğim, yeter ki senin o güzel başın ağrımasın 😅
- 7 ay
☺️❤️ çok tatlısın kadın
Sağlık konusunda 1,8b cevap paylaştı. Geçmiş olsun uykuyu tam alamayınca gece uykun bolunduyse olabilir
13 Yorumla
7 ayUykunu tam alamıyor olabilirmisin
ama her gün diyorsun
14 Yorumla- 7 ay
duş değil de bi ağrı kesici iyi gelir gibi
- 7 ay
rica ederim geçmiş olsun
- Sağlık konusunda 1b cevap paylaştı.
7 ayAkşam gürültülü bi ortamda kaldıysan kulaklıkla çok müzik dinliyorsan olabilir
14 Yorumla- 7 ay
O zaman yastığın rahat değil odan havasız olabilir
Akşam ağrımayan baş uyku sırasında ağrı oluyorsa yastık ve oda havası - 7 ay
Rica ederim geçmiş olsun
- Sağlık konusunda 981 cevap paylaştı.
7 ayTansiyon yoksa ani hava değişikliği veya soğuk algınlığı olabilir
15 Yorumla- 7 ay
Tansiyon varsa ilacı hiç aksatmadan düzenli bir şekilde içmelisin
Buna rağmen Tansiyon yüksek ise doktorla görüşmelisin
Gerekirse ilacı değiştirir - 7 ay
Allah şifa versin 😊
7 ayDuş alıp uyuyor musun?
Duş alacaksan dışarı çıkmamalısın hemen iyice kurumasını bekle14 Yorumla- 7 ay
Bol bol su iç kahvaltıdan sonra kendine kahve yap stresten uzak dur
- 7 ay
Rica ederim çok geçmiş olsun
Sağlık konusunda 474 cevap paylaştı. Mevsim değişikliği yapıyor. Yaşadığın yerde lodos mu şu anda hava?
14 Yorumla- Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı.
7 ayKahvesizlikten bile olabilir birçok sebebi var
11 Yorumla - Sağlık konusunda 426 cevap paylaştı.
7 ayKesinlikle ılık bir duş iyi gelecektir en az 10 dk bırakın su size masaj yapsın tepenizden aşağıya
10 Yorumla
7 aySabah uyanınca baş ağrısı neden olur genelde gece uykusuz kaldıysan
10 Yorumla
7 ayMigren ya da tansiyon hastalığından diye biliyorum
10 Yorumla
7 ayUykusuzluk ya da uyumadan önce kafaya takılan şeylerden ortaya çıkan bir sonuç
10 YorumlaUykunu ya alamadın için olur ya da az uyudugun için..
10 YorumlaSağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. Uykunu iyi alamıyor olabilirsin bide kafandan geçen düşünceler olabilir
10 YorumlaGelebilir dua edebilirsin canım ya da ilaç alabilirsin doktor kontrolünde
15 Yorumla- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
m 7 aySenle alakalı biseydir o
11 Yorumla
7 ayGeçti mii? Aklımda bişey var ama
12 Yorumla- 7 ay
:) gecen kötü mü geçti
m 7 aySusuz kalıyor olabilirsiniz. 😌
16 Yorumla- 7 ay
💝🥰 yatarken bol su içip yatıp deneyin bence ama en az 20 gün
- 7 ay
Geçmiş olsun 💝
- 7 ay
Rica ederim 🥰
Geçmiş olsun, su içme eksikliği gibi sanki
13 Yorumla
7 ayYoğun ışığa maruz kalıyorsun pc tablet gibi
14 Yorumla- 7 ay
Uzak dur
- 7 ay
Faydası olur
7 ayUmarım birazdan geçer 😔
11 YorumlaBenim ağrımıyor 3 senedir.
14 Yorumla- 7 ay
Evt, Baş ağrısı en çabuk ne geçir biliyorum musun. Baş ağrısını hızlı bir şekilde geçirmek için rahat bir ortamda dinlenmek, karanlık ve sessiz bir odada yatmak, bol su içmek ve ağrı kesici ilaçlar kullanmak etkili olabilir. Ayrıca, soğuk kompres uygulamak veya masaj yapmak da baş ağrısını hafifletebilir. Gemiş olsun.
Gizli Üye(36-45)7 ayYa çok uyyon ya geç uyyon
12 Yorumla
Cevap sahibi7 ayEe ne o zaman
Gizli Üye(36-45)7 aynazar k s nin en güzel gözlüsü.. nazar..
112 Yorumla
Cevap sahibi7 ay🧿🧿🧿maşallah. nazar değmesin
Cevap sahibi7 ay@perikızı0007 yede yaptım yorum,
seni seviyoruz
Cevap sahibi7 aygüven veren, iyi. bi kadınsın
- 7 ay
- 7 ay
Gunaydin gizli üye 😄
- 7 ay
@27esmerim günaydın Antep fıstığı 💝
Cevap sahibi7 ay@Perikızı0007 günaydın
ikinizede teşekkür ederim- 7 ay
@Perikızı0007 günaydın canım
Gizli Üye(18-24)7 ayGece geç yatmaktandır
18 Yorumla
Cevap sahibi7 ayAbla sen hep burdasın ha
Cevap sahibi7 ayAnladım abla yani aslında en iyi saate uyuyorsun
Cevap sahibi7 ayPeki kaçta uyanıyorsun
Cevap sahibi7 ayEvet o saatte yatiyorsan erken kalkman lazım çok uyumaktanda ağrır
Cevap sahibi7 ayİlaç al
7 ayGelir bide zeytinyağı iç yoğurt ye dindirir
10 Yorumla- Sağlık konusunda 871 cevap paylaştı.
7 ayYastıktan olabilir...
10 Yorumla Sağlık konusunda 311 cevap paylaştı. Çok fazla stresten veya fazla kilo almaktandır
10 YorumlaUykunu anlamadıysan ondan da olur.
10 Yorumla
7 ayOdan havasız kalmıştır
ya da vücudun susuz.10 Yorumla
7 ayDuş al iyi gelir bence
10 YorumlaAz su içiyor olabilirsin
21 Yorumla
7 ayStresli mı uyudun
24 Yorumla- 7 ay
Ilık duş al belki iyi gelir
- 7 ay
Sağlıkla
Doktora gittin mi?
11 Yorumla
7 ayMigren mi var
11 YorumlaSağlık konusunda 335 cevap paylaştı. Geçmiş olsun
11 Yorumla
7 ayGünaydınn su iç su
11 Yorumla- 7 ay
Olur içerim 😂
7 ayÇok uyumuşsan ve susuzluktan
14 Yorumla- 7 ay
Su eksikliği olabilir
- 7 ay
Bişey değil
- Sağlık konusunda 470 cevap paylaştı.
7 ayAcaba odan mi soğuk
11 Yorumla
7 ayKan basıncı yüksekliği
10 YorumlaSağlık konusunda 4,6b cevap paylaştı. Yorguluktan veya geç yatmaktan
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayKsde çokntakıldığın için 😂
12 Yorumla
Cevap sahibi7 ayVar be
Gizli Üye(36-45)7 ayTansiyon mu var
13 Yorumla
Cevap sahibi7 ayEvet mümkün
Doktora bir görün
7 ayO baş ağrısı kocanız yanaşınca olmuyor muydu?
02 Yorumla- 7 ay
Ama öyle
Çok uykudan olabilir
10 YorumlaSağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. Çok uyudun demek ki
10 Yorumla
Devamını Gör(37)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!