mesela yan etki yaşadınız mı? olduysa ne oldu?
faydalı geldi mi?
zararları oldu mu?
ne için kullandınız ve nasıl etki etti?
mesela yan etki yaşadınız mı? olduysa ne oldu?
faydalı geldi mi?
zararları oldu mu?
ne için kullandınız ve nasıl etki etti?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Evet ilklerde cok iyi geliyor rahatlatiyor insani ama sonradan ruhsuz yapiyor boyle hayattan cok bi tat alamiyorsun yan etkisi bu duygusuz gibi oluyon
yoğun kaygı için doktor randevusu aldım ve ilk kez gidiyorum, buna ilaç verirse kaygım yok olsun istiyorum çünkü her gün içimde o endişe ile yaşamaktan yoruldum
Yani bence bahsettigim yan etkileri gosterdigi anda bırakmaya çalış dozunu azalt
peki fiziksel ve ruhsal baska etkiler oldu mu? mesela ciltte bozulma veya kilo artışı gibi. ya da hafıza kaybı gibi şeyler? veya regl düzensizliği?
Paxil kullandım 6 ay. Çok geç boşalmaya neden oluyordu 😂😂
kilo artışı gibi bir sey yapti mi ve neden kullandiniz
Kilo artışı yapmadı, yapmaz da. Aşırı stresli bir dönemdi fazla agresiflesmistim daha sakin mantikli olmam gerektiğini dusundugum için kendim gittim durumu ve düşüncelerimi anlattım psikiyatr verdi
anladim geçmiş olsun ben de ergenlikten beri icimde surekli bir endise ve huzursuzluk hissediyorum ve son 1 haftadir artik daha kötüyüm bir sey yokken bile icim hep tetikte her an bir sey olacsk endisesi ve korkusu, bu sebeple doktora randevu aldim ilk kez gidecegim ve ilac verirse bilmiyorum o sebeple soruyorum, ayrıca buraya gitmek ileride devlet isinde sorun cikarir mi?
Konacak teşhise göre sorun çıkarabilir, bence psikiyatr a gideceğine once psikologa git düzenli
maalesef öğrenciyim ve onu karşılayacak bütçem yok, devletteki psikologa gitmek icin de önce mutlaka psikiyatriye gidiliyor, okuldaki öğretmenlerim şizofreni gibi bir seyim olmadığı sürece problem çıkmaz dedi, ben sadece kendimi Cok kaygılı hissediyorum bu sebepten gideceğim
Yanlış biliyor olmayasın, önce psikologa gidilir, çözülmezse psikolok psikiyatr a sevk eder. Devlette genelde hiç uğraşmaz direk ilaç yazar geçerler diye dedim
evet haklısın ama benim yaşadığım şehirde psikoloğa direkt randevu alınmıyor, mhrs sisteminde bile yok yani, önce psikiyatriye git onlar gerekli görürse seni buraya yönlendirecek diyorlar. kapısına gidip sordum da. ve birkac sitede de buna benzer şeyler okudum. tabii ki özelde durum farkli, paran varsa her yere gidebilirsin.
Kullandığın ilaca göre yan etkiler değişir bence
mesela anksiyete icin bilginiz var mi?
Ne kaa ayıp bir ilaç patronuna bunu sorman 🤪😁