Ankara 'da yaşıyorum normalde ama İstanbul'da okuyorum. Safra kesemde taş olduğu için ameliyat gerekiyor. Ağrılarım artınca İstanbul'da gittiğim doktor antibiyotik yazıp 1 ay sonra kontrole gelmemi söyledi. 'Burada olsanız da olmasanız da ameliyat olmanız gerekecek.' dedi. Ben bir ay sonra Ankara 'da olmasam bile ameliyatımı orada olmak istiyorum. Ailem orada, evim de. Ameliyat sonrasında KYK da kalmak istemiyorum. Her şey zor KYK da ve safra ameliyatını epey araştırdım, sonrasında birkaç gün zorlanacağım. Her neyse, ameliyatı istediğim yerde olabiliyor muyum? Hatta vizelerin tarihine göre 1 ay sonraki hastane kontrolüne bile kalamayabilirim İstanbul'da. Ne yapmalıyım Ankara 'da ameliyat olabilmem için?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
O taş başa bela olur mutlaka alınması lazım.
Safra kesesi ameliyatı laparoskopik yolla yapılır yani karnınız komple açılmaz, küçük deliklerden girilir. Ameliyat süresi toparlanma hızlıdır çabucak günlük aktivitelere dönebilirsiniz ama bir süre yağsız besleneceksiniz (yumurta vb dahil) bu kısım hassas, evde daha kolay hallolur.
Acil ameliyat olmadığı için istediğiniz hastanede olabilirsiniz. Keseyi komple alacaklar muhtemelen, en yaygın yapılan ameliyat bu, o yüzden sıkıntı olmaz.
İstediğiniz bir hastanede genel cerrahiye başvurabilirsiniz. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim, bu bilgileri biliyorum ( ukalalık olmasın, cidden öyle 😃). 5 sene önce olması gereken ameliyattı da ağrılar dinince salmıştım.
İstanbul'daki hastaneden filmler, sonuçlar vb çıktı almam gerekiyor mu? Çünkü Ankara 'ya dönünce tekrar bu işlemlerle zaman kaybetmek istemiyorum.
Taş keseden çıkarsa problem olur ya da safra kesesi iltihabına sebep olabilir bulunduğu yerde.
Gittiğiniz hastane özel miydi? Eğer sonuçlarınız ve radyolojik görüntülerinizi (ya da raporlarını) enabızda görebiliyorsanız sorun olmaz. Ancak özel hastanedeyseniz ya da enabızda göremiyorsanız radyolojik görüntüleein cd veya çıktısını ilgili hastaneden talep edebilirsiniz.
Epikriz de yatan hastaya verilir, yatış gerçekleşmediyse epikriz de alamazsınız.
Devlet hastanesine gittim. E nabızda ultrason, BT görüntüleri var. Ayrıca bir önceki gün gittiğim hastanedeki kan, idrar sonuçlarım da var.
Anladığım kadarıyla epikriz almadan direkt istediğim hastaneye gidebilirim.
Peki ayın 18 inde beni tekrar kontrole çağıran doktora gitmezsem ne olur? Ayın 18 inde Ankara 'da olmam gerekebilir. Bir doktorun verdiği tedavinin kontrolünü seçtiğim hastanedeki doktor yapabilir mi? Antibiyotik, mide koruyucu ve ağrı kesici verdi doktor. Kullanmaya başladım
Yatış olmadıysa epikriz zaten verilmez yatış olduysa alabilirsiniz. Asıl önemli olan görüntülerin enabızda olması ki muhtemelen tekrar usg isteyecekler.
18inde aynı doktora gitmeseniz bile bir genel cerrahi uzmanına muayene olmanızı öneririm. İlaçları aksatmayın sadece. Ayrıca bu süreçte yağsız / az yağlı beslenmeye çok dikkat edin ki keseye fazla yüklenmiş olmayın. Bir sorun yaşarsanız acile gidebilirsiniz.
18 inde İstanbul'da olmayacaksam bile Ankara 'dan randevu alacağım genel cerrahiden, o dönemki takvimime bağlı. Teşekkürler
Rica ederim geçmiş olsun. Safra kesesi en kolay ameliyatlardan biri, endişe etmeyin :)
Endişem yok
Ankara’da yapmanı tavsiye ederim geçmiş olsun
Teşekkürler
İstanbul'aki doktor '18 Kasım civarında kontrole gel' dedi ama o tarihte orada olmayabilirim. Netten araştırdığımda 'Tedavi olduğunuz hastaneden filmler, tomografiler, epikriz raporu vb.' kaydını alın demiş. E - nabızda epikriz haricinde hepsi var
Ailenin yanında ameliyat ol