geceden beri ağrı çekiyorum ilac almak istemedim dogurganliga zarar veriyo diye , sıcak su torbasi yaptim gecmiyor napsam sizce çok agrım var
Cevabın nedir?
Adet Sancılarına Faydalı Olan Yöntemler:
Sıcak su torbası veya ısıtılmış sıcak bir havluyu karnın alt kısmına yerleştirin. Uygulanan ısı ile birlikte sancılar ve kasılmalar azalacaktır. Ayrıca aynı bölgeyi bütün gün boyunca sıcak tutarak sancıların hafiflemesine yardımcı olun.
Adet sancıları için uygulanan yürüyüş, hafif bir egzersiz ve kişi için fazla olan kilolardan kurtulmakta adet sancılarına iyi gelmektedir.
Adet sırasında ve öncesinde ağır fiziksel olan güç sarf ettiren olabildiğince uzak durun. Bedeninizi çok yormayın, ağır egzersizlerden uzak durun.
Öğünlerinizi elinizden geldiği kadar hafif geçirin ve sık olarak ancak azar azar yiyin.
Koltuğa veya kanepeye oturduğunuzda bir yastığı ayaklarınızın altına yerleştirerek uzatın.
Sancıların aşırı şiddetli dönemlerinde ılık bir banyo sizin için iyi gelecektir.
Adet sancılarınız için sıcak içecekler özellikle bitki çayları oldukça iyi gelecektir.
Adet Sancılarına İyi Gelen Şifalı Bitkiler:
Civan Perçemi: Özellikle kas kasılmalarına iyi gelen bitkiler içinde yer alan civan perçemi adet dönemi kasılmalarını hafifleterek sancıları iyileştirmeye yardımcı olur.
Yaban Mersini: Kas gevşetici etkisi olan ve antosiyanidin yönünden oldukça zengin olduğu bilinen yaban mersini uzmanlar tarafından adet dönemlerini sancılı geçiren bayanlara tavsiye edilen bitkiler arasında yer almaktadır. Kasılmaları ve sancıları hafifletmek amacı ile yaban mersini veya çay üzümü tüketebilirsiniz.
Kava Kava: Genellikle Avrupa ülkelerinde kaygıya ve strese karşı uygulanan kava kava bitkisi bunların yanı sıra adet dönemi sancılarına da tavsiye edildiği bilinmektedir.
Zencefil: Krampları gideren etkisi ve özellikle ağrı kesici özelliğine sahip olan zencefil ile hazırlayacağınız çay krampları ve adet sancılarınızı önemli ölçüde azaltacaktır. Tüketeceğiniz zencefil çayı için toz zencefilden veya taze zencefilden faydalanabilirsiniz.
Çilek: Adet sancıları ve krampları için önerilen meyveler arasında yer almaktadır.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ben bir yerden duymuştum renklerin insanlar üstünde büyük etkileri var bunun içinde adet gören bayanlar ağrı ve sancıları azaltmak için kırmızı renkteki iç çamaşırı veya kıyafet giderlermiş doğrumu yanlış mı bilemem 😄
00 Yorumla
Kadinlari anladimda, bu Erkekler ne is? Kaci adet sansici cekmis acaba bazilari ne aptalca seyler yazmislar... Az erkek gibi olun yaa, hepsi sazan gibi atlamislar... Neyse ben daha adet sancisini kesin kes kesen bir seyi bulamadim... Agri kesiciler de tam etki yapmiyor... Hafif agrilara yapiyordur belki ama siddetliyse ve zorsa adte dönemin o agriyi 2-3 gün cekeecksin care yok.. Papatya, ihlamur cayi yapip bir de kendini sicak tutmayi dene az biraz faydasi oluyor... Herkesin agrisi farklidir eminim bunlar az biraz rahatlatir...
02 Yorumla
+1 yılYumurtalar harekete geçtigi için agrı olması normal bir durum şu an cenin poziyonunda yatıp sıcak birşeyler içmelisiniz nane ya da bitki çayları olur hatta normal çayda olur
Agrıya biraz katlanmalısınız wc ihtiyacınıza çok çıkın buda etkili olur. O an agrıyı düşünmezseniz psikolojik olarak oyalanır zihninizi meşgul ederseniz etkilidir, geçmiş olsun20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
142
Cevap
99Cevap
+1 yıl54 erkek cevabı 59 kız erkeklerinde adet gördüğünü ks sayesinde öğrendim ben yarın bir doktora başvurayım bende birşey olmuyor acaba erken menopoza mı girdim ki. Sen niye girdinki diyenlere kadınlara özgü bir ağrıya erkeklerin neden cevap verdiğini merak edip l*n yoksa sitede 50 küsür tane jinokolog mu var yoksa diye.
20 YorumlaKuru soganin kabuklarini suda bir guzel kaynat rengi iyice suya cikana kadar. Sonra sabah aksam ac karnina bir cay bardagi ic. Allahin izniyle bir seyin kalmaz. Bunu sadece adet doneminde degil her zaman icebilirsin. Hatta adetten bir kac gun once icmeye baslarsan agrisiz sancisiz bir adet donemi gecirirsin. Bana da dua edersin. Saygilar...
10 YorumlaAğrı kesici sakın içme o sadece 1-2 saatligine agrını kesiyo ama bu seferde kanını sulandırdığı için daha çok sıkıntı çekersin. Majezik var mavi bir hap genelde adet agrilari icin doktorlar verir ondan iç hiç biseycigin kalmaz :) bu arada gecmis olsun :)
00 Yorumla
+1 yılSekerli su ic sicak. ayaklarini sicak tut. Ve biraz hareket et su an kaslarin kasildigi icin de sanci yapar birde dus al sicak suyla kim ne derse desin dus almak adetken hem kirden arindiriyo hem de sanciyi biraz kesiyor benim en son carem agri kesiciler. Ben butun yollari denerim olmazsa icerim ki dediklerim iyi geliyor.
00 YorumlaSicak su torbasini karnina koyma ayagina ya da beline koy. Papatya çayı civanpercemi cayi ic. Derin derin karnından nefes al. Duş da rahatlatiyo. Ayaklarinigiy. i ve belini sicak tut. Aklima gelenler bunlar
10 Yorumlabuna kesin bir çozüm yok açıkcası. kullanacağın ilaçlar adette kesinti yapabilir. buscopan kullanabilirsin o fazla kesmiyor. antispazmotik olduğu için üreme organlarının ağrısını daha etkili kesecektir. onun dışında ılık bir duş iyi olabilir. karnına çok fazla sıcak su tutmamaya özen göster.
adet dönemin yaklaştığında bol muz tüketebilirsin. ağrsını hafiflettiği biliniyor.
bu kadar, geçmiş olsun.00 YorumlaKendi yaptiklarimdan.
Ilık asiti kacmis kola bir bardak icebilirsin
Kaynamis suyun icine 5 10 seker atip icebilirsin.
ayaklarina beline ve bacak ic kismina sicak su koyabilirsin.
Ilık bir dus alip suyun iicnde oturmak iyi gelir
Kafani baska seylere vermen
Uyumak en guzeli
Hic olmadi acile gidip igne yaptir derim00 Yorumladoktora git sana doğum kontrol hapı verecek yazz tablet 1 ay kullan olduğunun farkına bile varmazsın ben 5 gün agrı için hastanede yatıyordum sonra doktor kontrol ettı benım yumurtalıklarımda kıst cıktı sancı o yüzden mıs dıkkat et sende hemen kadın doğuma git
01 Yorumla- +1 yıl
Iyyyy
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbu soru onlarca belki yüzlerce sefer soruldu. Binlerce defa cevaplandı. Arama yapın bence.
www.kizlarsoruyor.com/ara20 Yorumla
+1 yılBir tutam aslan perçemini 5 dk boyunca bir fincan sıcak suda kısık ateşte ağzı kapalı şekilde kaynat ve ılık olarak iç. Aklına geldikce veya her ay bu kürü uygula adet sancısı diyebirşey kalmıyacak emin ol tecrübeyle sabittir ;)
00 Yorumla
+1 yılMazejik kullanıyorum. Bitkisel çay falan deniyeyim dedim ama tatları iğrenç ağrıyı çekemiyorum ilaç kullanıyorum bende bir de sıcak su torbasını karnına değil ayaklarına koy. Ayakların ısındığında bir de yorgana sarıl yat geçer
00 YorumlaSağlık konusunda 509 cevap paylaştı. www.uzmantv.com/siddetli-adet-sancisi-nasil-tedavi-edilir
Biraz netten baksaydın keşke :/03 Yorumla- +1 yıl
Orsplk parayla değil ya herkes yazsın erkeklerin dikkatini çeksin diye yazmış
- +1 yıl
O damgayi böyle herkesin takıldığı bir sitede yazmasından ötürü yapıştırdım canım istese internetten çok daha güzel cevaplar bulabilir
+1 yılBitki cayları iyi geliyor die duymustum bir tv programında ayrica Benim eski kiz arkadasm bu rhatsizligi oldugunda sicak su koyuyodu karin ya da kasik bolumune. sen genede bir acile git burdan pek cozum bulamazsin
00 Yorumlakim doğurganlığa zarar veriyormuş ya uydurmayın allaşkına. ayrıca ilk kez mi adet oldun sancılandın 18 küsur yaştasın bırakın ya.
30 YorumlaNormal ağrı kesici kullanma, adet için özel olan doğurganlığa zarar vermeyen ağrı kesiciler de var.
10 Yorumlasıcak su torbası rahim içi kanamayı arttırır iyi gelmez bu büyük yanılgıdır
ağrı kesiciye alışma etkisi olmuyor sonra
tarçın çayı kekik çayı dene özellikle tarçının kokusu da yatıştırır00 Yorumlapapatya çayı iiç, kahve, sıcak süt, ayaklarını sıcak tut
en olmadı dizlerini karnına çek cenin pozisyonunda ağlaya ağlaya uyu eninde sonunda uyuyuncada olsa geçer.00 YorumlaBunun için bir cok kür var ama bana cok zahmetli geliyo ben ugrasamam mesela bunlarla.. Genelde evdeysem majezik içip sıcak su torbası koyuyorum karnıma
00 Yorumlaelma yagı dıyorum baska da bısey demıyorumgununu bılıyorsan ıkı gun onceden kasıklara ve camasırına sur bıde aspırın kullan bunlar zararsız ve dogalılaclar ama kesın sonuc
00 YorumlaBende ayniyim adet dönemim ağrılı gecer ben bal şerbeti yapıyorum kendime ve sıcak su torbası ile ayaklarimi sıcak tutuyorum. Dilerim sanada iyi gelir bal şerbeti. ..
00 Yorumlailaç içip yatıp uyumak terlemek ya da hafif sporlar ben bişeye zarar verdiğini duymadım doktorlar dayanılmıyorsa ilaç için diyor. tabi çok çok ağır ilaçlar değil.
00 YorumlaIbrahim saracoglunun civanpercemi kuru var. Adetten bir kac gun onceden başlıyorsun. 1 bardak kaynayan suya 3 gr falan yaklasik bir tutam kadar bu bitkiden atip kisik ateste 3 dk demliyosun. Sogudugnda suzup iciyosun. adet bitimine kadar. Her donem yapilmasi gerekiyomus.
00 Yorumla
+1 yılBenimde oyle oluyordu yataklara dusuyordum resmen ilk gunleri ama sporlar ugrasiyom inan bir kerecik agrimadi belim karnim kalk hareket ettir totoyu yatarak gecmez :D
00 Yorumla
+1 yılBol bol su ic ve esneme haraketleri yap. Ve yatma hafif spor yapmaya calis ne kadar da yapmak istemesen, iyi geliyo. Muzik dine kafani dagit. Ayrica kafein iceren seyler alma, bitki caylari ic tatlim
00 YorumlaSağlık konusunda 2,1b cevap paylaştı. sıcak su torbasının iyi geldiği söylenir.. çevremdeki kızlar öyle der geneli. ve bilinenin aksine.. yatıp dinlenmek değil , yürüyüş yapmak o ağrıyı azaltıyormuş.. doktor bilgisidir.
00 Yorumla
+1 yılKarnına sıcak su torbası koyarsan kan dolaşımın hızlanır ve ağrın azalır ayrıca Kahve, çikolata, kola, çay kafein içeren besinleri kullanma Bitkisel çayları içebilirsin kasları gevşetir. Papatya çayı ve rezene çayının yararı olur
00 Yorumla
+1 yılsıcak su torbasını karnına değil vajinana koy (tabi kıyafetin olsun üstünde :D ). hem söker hem de ağrıyı hafifletir. sıcak suyu karnına koyarsan adeti keser.
01 Yorumla- +1 yıl
Bazen sıcak su torbası olma...
Ekü ekü ekü. Şakaydı 😅
+1 yılsıcak su torbası koyun dienlere selam olsun sıcak su torbası kesinlikle zararlı gerek yumurtalık iltabı gerekte yumurtalıklara zarar veriyo herseye inanma yani sıcak havlu dene ayalarına koy sıcak su torbası sancı basladıktan sonra sen hiç bir sekilde o sancıyı dindiremezsin bir gün ya da olmadan sancı baslamadan agrı kesici vs seyler alırsan sayet agrıyı dindirmek daha kolay olur :)
00 YorumlaGenelde sıcak su iyi gelir kan akışını hızlandırdığı için. Ama nereye koyduğun önemli :) Ayağının altına veya beline koyarsan (böbreklerinin olduğu yere) belki geçebilir. Ha bu arada uyumayı dene ;)
00 YorumlaDogurganliga zarar vermez canim majesik alabilirsin ya da doladomon (benim kurtaricimdi)
Ayaklarinin altina sicak su koy.. kasiklarinin ustune de koyabilirsin..00 YorumlaEn işe yarayanı kahve yanında çikolata. Hiç ağrımaması için de ayaklarını hep sıcak tutman lazım özellikle adet olmadan önceki 10 gün boyunca falan.
10 Yorumlabilmiyorum vala tavşanlardada adet var ama onlar hiç kızlarsoruyor. com a girip böyle konular paylaşmıyorlar
11 Yorumla
+1 yılhiç adet olmadığım için bilmiyorum kusura bakma :) adetim değil böyle şeyler :)
20 Yorumla
+1 yıljasmine doğum kontrol hapı çok rahatlatır
bende kullanıyorum bu nedenle
ama doktora tanışmadan alma12 Yorumla- +1 yıl
hayır hayır
doğum kontrol hapı
ama adeti düzenlediği için ağrısını da azaltıyor
ama önce kesin doktora git
tatlım sıcak su torbası koy çok iyi gelir. ilaç kullanmıyorum ben bunu yapınca üşütmemeye de özen göster geçmiş olsun :)
00 YorumlaSakın ağrı kesici alıyım demee daha kötü olur Allah korusun. Ben adet sancılarım için Buscopan kullanıyorum çok iyi geliyo 15 dk ya geçiriyo
00 Yorumla
+1 yılcivanperçemi kaynat ama netten onu bir oku derim çok bekletince çok acı oluyor dikkat et hemen ağrıyı kesiyor ve söküyor...
00 Yorumlailaçların doğurganlığı azalttığı falan yokmuş majezik kullan bana doktor yazmıştı bende senin gibi düşünüyordum güldü kulaktan dolma bilgiler dedi
00 YorumlaÖzel gün çayı var canım ilaçtan sonra onuda iç rahatlatır rahatlatmıcak kadar çoksa agrın tek cozum ıgne
00 YorumlaSıcak su torbası karna koyulmaz ayak altına koy.. Süt ısıt ve ıcıne karabiber at benm bu sekılde gecıyor.
01 Yorumla
+1 yıltatlım bende çok çekiyorum iğne serum yediğim zmaanlar oluyor.. bir bardak su kaynat bol şekerle sıcak sıcak iç:)
00 YorumlaNe gerek var haplara pekmez ye 5 kasik biskuvi ye en dogalindan
10 Yorumla
+1 yılsıcak su iç bana hep iyi gelir bir de karnını ovala... cenin pozisyona geç ve ağrının tadını çıkar anca öyle geçiyor
00 YorumlaAspirinin hiçbi zararı yok diye biliyorum. Çekme yaa niye kendine eziyet ediyon. Ben 3 tane içerdim. bir zararını da görmedim.
00 Yorumla
+1 yılWatsons ve gratiste regl sancisi bantlari var. Iyi geliyor bir denemelisin
10 Yorumlamuz üstüne biraz tarçın salla ve ye çok yeme bulantı yapar yarım muz veya tam yarı yarıya azalır ağrın tv de duymuştumm
00 Yorumla
+1 yılValla benim eski sevgisinden gördüğüm kadarıyla hastaneye kadar giden bir ağrı Allah yardımcınız olsun ne diyim...
00 YorumlaAyaklarini ve belini sicak tut gerekirse iki tane corap giy ilac konusunda katılıyorum sana ilac alma bencede sıcak biseylerde icebilirsin ya da sicak dus al gecmis olsun
00 Yorumla
+1 yılGeçmesini bekleyeceksin başka birşey yapamazsın uyumaya çalış.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsıcak su koyma bel fıtıgı olabılır o zaman dahada agrır.. korse tak belıne eger yoksa bır carsaf dola o zaman duzelırsın bırde yerde yat sert zemın onemlı.. ALLAH acil sifa versin..
43 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılpardon ya ben bel ağrısı diye okudum soruyu nasıl başardıysam :)) bu arada sorunun cvbını bılmıom ben :))
Cevap sahibi+1 yılYanlis okumusuz iste utandirmayin ya :(
Hep diyorummmm ilgiiiii
www.kizlarsoruyor.com/.../q2436681-regl-donemlerinde-bayanlara-ilgi-nasil-olmali00 Yorumlailaç içme yan etkisi oluyor. soğan suyu kaynatıp içiliyormuş daha önce denemedim ama sen bir dene
00 YorumlaSağ omzunun tarafına yat karnına birazda masaj yap geçicek
00 Yorumlaponstant en zararsız ağrı kesicilerden biridir ve ağrı için bulduğum tek etkili çözümdür
00 Yorumlasıcak su torbasını koy karnına uyu
çikolata ye
majezik ya da parol iç00 Yorumla
+1 yılAyy cok kötü o ya hap falan deilde duş almak iyi glio en azndan bana. dd
00 Yorumla
+1 yılAğrı kesici, sıcak dus ve sıcak bir uyku. Maalesef tamamen geçirmez ama...
00 Yorumla
+1 yılAdaçayı, yeşilçay iyi geliyor. Yalnız kaynatma sadece;sıcak suya koy ve 5 dakika beklet.
00 Yorumla
+1 yılBuscopan hap kullan adet ağrısına birebir etkilidir !
00 Yorumla
+1 yılşekersiz kekik çayı kesin çözüm denemekte fayda var derim
00 Yorumla- Devamını Gör (181)
Devamını Gör(226)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri