Hastalandığımda ilk yaptığım şey vücudumu dinlemek olurdu. Boğazımda yanma, burun akıntısı, halsizlik gibi belirtiler baş gösterdiğinde hemen dinlenmeye çekilirdim. Çünkü hastalığın en başında alınan önlemler, süreci çok daha hafif atlatmayı sağlar. Ilık limonlu ballı su içer, bol bol bitki çayı tüketirdim. Zencefil, ıhlamur, adaçayı gibi çaylar boğazı yumuşatır, vücudu rahatlatır. Su tüketimini artırır, sıvı kaybını önlemeye çalışırdım. Ağır yiyeceklerden uzak durur, tavuk suyuna çorba gibi hafif ve besleyici şeyler yemeye özen gösterirdim. Bolca uyumaya, gerekirse gün içinde bile kestirmeye çalışırdım çünkü vücut uyurken kendini yeniler. Mevsim geçişlerinde ise en çok dikkat ettiğim şey, kıyafet seçimim olurdu. Kat kat giyinmeye çalışırdım. Havanın sabah-soğuk, öğlen-sıcak olabileceğini bildiğim için kolay çıkarılıp giyilebilecek kıyafetleri tercih ederdim. Uyku düzenine dikkat etmek, yeterince su içmek, bağışıklığı destekleyecek yiyecekleri ihmal etmemek de önemli olurdu. Ayrıca el yıkamaya daha çok özen gösterirdim, çünkü virüslerin büyük kısmı ellerden bulaşır. Hastalığı çabuk atlatmak için kendini zorlamamak, vücudu dinlemek, morali yüksek tutmak gerekir. Bazen sadece biraz sıcak bir içecek, bir battaniye ve sessiz bir oda bile iyileşmenin en önemli parçası olabilir. Bu süreç sabır ister, ama geçer. Her zaman geçer.
En İyi Cevaplar