Cok uzun suredir odak problemi yasiyorum. Bir psikiyatra gittim ama uzman demeye bin şahit ister. Her neyse. Odak süremi arttiracak (ama cidden arttiracak) bir öneriniz var mi? Öyle telefonu uzağa koy vs. Bahsetmiyorum cunju bunu cok denedim zaten. Bana cidden etkili bir sey onerir misiniz? İlaç olmas8n ama takviye olabilir.🙂
Omega-3 (EPA & DHA) → Somon, sardalya, ceviz, keten tohumu ya da balık yağı kapsülü. Klinik çalışmalarda dikkat ve bilişsel işlevleri iyileştirdiği görülüyor.
Magnezyum (özellikle magnezyum L-treonat veya sitrat) → Sinir sistemini sakinleştirir, aynı zamanda dikkat ve öğrenmeyi artırabilir.
B Vitamini Kompleksi (özellikle B6, B9, B12) → Sinir iletimi ve odak için kritik. Eksikliği dikkat bozukluğu gibi semptomlara yol açabiliyor.
L-Theanine + Kafein kombosu (ör. yeşil çay) → Kahvenin sinir bozucu yan etkilerini azaltıp, daha dengeli bir uyanıklık ve odak sağlıyor.
Ginkgo Biloba → Beyne giden kan akışını artırarak dikkat ve bellek performansını destekleyebilir (etkisi kişiden kişiye değişiyor).
Rhodiola Rosea (adaptogen bitki) → Yorgunluk ve “mental sis”i azaltıp daha net odaklanmaya yardımcı olabilir.
Bunu bende araştırdım da mevzu meditasyona gitti. Ciddiyetinde olamam diye yapmadım. Lakin spor seviyorum ona odaklanırken gözlerimi kapatıp bir nevi meditasyon yapmış gibi de oluyorum.