Antidepresan kullanır mıydınız?

Yaklaşık iki sene önce yaşadığım bir olaydan sonra güvenim kırıldı ve ağır depresyon geçirdim. O dönemde uygun psikolojik destek bulamadım ama bir şekilde toparlandım. Sonrasında görücü usulü tanıştığım, uyumlu bulduğum biriyle nişanlandım. Başlarda ilişki beni rahatlattı, düzen kurmaya başladım. Fakat panik ataklarım ve bayılmalarım devam etti. Geçmişimi nişanlıma anlatmadım, arkamda bırakmak istedim.

Zamanla nişanlım benden sıkılmaya başladı. Ayrı ülkelerde olmamız, düğünün ertelenmesi, ailemin üzerimdeki baskısı ve sosyal çevremden uzaklaşmam beni çok yıprattı. Arkadaşlarımla da aram açıldı. Ailem ayrılma isteğimi kabul etmedi, beni eve kapattı. Panik ataklarımı ve bayılmalarımı önemsemediler, hatta yalan sandılar. Bu süreçte çok yalnız ve çaresiz hissettim. Manipülasyon ve baskılar yüzünden evlilikten de soğudum. Şimdi antidepresan kullanmaya başladım. İlaçlar beni sakinleştirdi, kaygımı azalttı ama aynı zamanda kendimi donuk, tepkisiz ve kopuk hissetmeme sebep oluyor. Çalışırken bile fark edilir şekilde tepkisizdim. İnsanlara derdimi anlattığımda çoğu zaman anlaşılmadım

Şu anki ruh halimle nişanlımla tekrar bir araya gelirsem yanlış karar verip geleceğimi olumsuz etkilemekten korkuyorum.
Antidepresanların uzun vadeli etkileri nasıldır, ciddi yan etkiler yaşama ihtimalim var mı? Bu ruh haliyle ilişki veya evlilik kararı almak sağlıklı olur mu

Güncellemeler
8 ay
Çok üzgünüm.. umutlandım bende ama mesajdan görünmüyor tabii insanın duyguları. Biz nişanlandığımızda seviyor gibiydi. Yüzük takarken elleri titriyordu, bana laf söylemesinler diye dikkat ediyordu görüşmemizde, sesi titrerdi. Adam kalpten gitmesin diye gözüne bakmıyordum bakınca kalbi duracak gibiydi, belli ki çok umutlandı. Sonra mesajlaştık ama çok hızlı sıkıldı benden. Ben sakin bir insanım, alışa alışa insanlarla bağ kurarım. Ama ne yalan söyliym heyecanlanıyordum. Öyle heyecanlıydı ki adam.
Güncellemeler
8 ay
.. herşeyini benimle paylaşıyordu. Sonra düğünü erteledik. Ben o gün çok sıkıldım buna vardır bir bildiği dedim ama o günden sonra ikimiz de soğumaya başladık sanki. tamam tarihi koyalım dedik bi 5 ay telefonda konuşmadık. Fark etmeliydim bir şeylerin ters gittiğini. Sıkıldım bende yavaştan
Antidepresan kullanır mıydınız?