muhtemelen merak ettiginiz birsey varsa 99% cevaplayabilirim maalesef bu konularda cok bilgi sahibi olmak zorunda kaldim hem yatili hem ayaktan hem gunubirlik hem uzaktan hem evden her turlu sekilde tedavilerden her cesitte merkezlerden vb iyilesmeye calistim hardcore psikiyatri vakasiyim bu ismi ben uydurdum ama istifa etmek istiyorum artik rehabilitasyon merkezleri akil hastaneleri psikiyatri servisleri noroloji servisleri ozel izolasyon senatoryumlar tarikatlar hastaneler kamplar klinikler servisler alllah ne yaratmissa benden uzak dursun unuttugum bise kalmamistir insallah duamda amin amin amin 777 mi diyoduk bide 🤗
Psikiyatri hakkinda merak ettiklerinizi cevaplayabilirim sorusu olan var mi?
intihar etmeyi kendime kabullendirmişdim acile gittim antipsikotik verip 3 gün sonra tekrar gel dediler insan canını kimse önemsemiyo arkadaşlar sizden başka
evet ya bazi durumlarda cidden o an isimize gelmeyebiliyorda Şu an saglikli kafayla dusununce izolasyon gerekebiliyo ozelde yatak kapasitesi olan ozel bir yerde kendini acmissan para cukkaliycaklar hemen alabilirler ama devlette ya da bazi yatagi olmayan ozel yerler de mesela sevk edip yatirip musteri kaybetmeyelim diye sallamiyorlar oyle seyler cok yasanabiliyor ben mesela sadece bir tane ornek yeme bozuklugumda vardi fiziksel olarakta yok olmustum yatakta olu bulabilirsiniz diyorlardi olu bulabilirsiniz yataginda hatta bu gece diyorlardi ama hic sallamiyorlardi cok sakinlerdi
cok fazla ilac kullandim her ilacin endikasyonu (kullanim alani) farkli simdi ilac oneremem ama ilaclar hakkinda cok konusulan bir konu hakkinda yorum yapmak istiyorum bazilari ilaclarin gecici cozum oldugunu agri kesici gibi olduklarini ve onun yerine cesitli terapilerle yani direkt dusunce yapisini degistirip sorunlarini halletmelerinin gerektigini dusunuyor ben oyle dusunmuyorum ilaclar bazen gercekten ise yarayabiliyor ve gecici degil kalici (ben kalici demeyi sevmiyorum uzun vadeli derim) uzun vadeli cozum olabiliyor ilaclar cozumse tartisacak cok bise yok biz cozum olmadigi gecici oldugu ihtimalini konusalim evet bazen toplumun deyimiyle kalici (uzun vadeli) cozum olmuyor hadi kotu ihtimale sans verelim ilac beyin stimulasyonlari vb zaten kendi basina yapamadigin mudaheleyi doktorlar sana bu sekilde yaptirmayi deniyor terapi gibi direkt dusunce stilini degistirerek "kalici" sonuc almak istersen ve ilaclarin agri kesici olup cozumun terapi oldugunu dusunuyorsan terapini ilacla birlikte yine alirsin sonucta ameliyattan sonra agri kesici iciliyor gecici bir sey oluyo ama cok mantikli cunku senin vucudun o agri sebebini halledene kadar agrisiz yasayabiliyorsun ve ameliyat agrisi minimuma indiriliyor ayni sekilde oyle gecici cozum oldugunu diyenler bile bende icmeli sorunlarini sakin kafayla cozebilme ve cozene kadar aci cekmeme sanslari oluyor cunku ilaca yanit verdilerse ay cok konustum
ama geneli kastederken psikiyatrik ilac demeni cok sevdim bi su doktu icime cunku genelde tum ilaclara olmadigi halde antidepresan diyor insanlar antipsikotige de antidepresan dedikleri gibi vb
ben cok fazla hastalik oykum oldu hemen hemen cogu seyi yasadim hemde alt kategorileriyle falan. o isleyis kurallar mekandan mekana cok degisiyor mesela soyle anlatayim bi yerde ziyaret saatinde iceri adam sokarsin geri cikarmazsin orada saklarsin adam kalir (bazi yerlerde ziyaret yok) bazi yerlerde ise bir saatlik kalem kagit zamaninda odanin duvarina yazi yazmak icin kursun kalemin ufacik ucunu bastirip kirarsin saklamaya calisirsin olay cikar kalemin ucu nerede diye oyle diyim yani
cok degiskenlik gosteriyor ya bide her zaman kalitesi fiyatla dogru orantili olmuyor mesela ben Şu an en son bi yer var sehirdisina gidiyorum odam guvenlikli hale getirtip otele kapatiyorlar beni o sehideki doktordan falan tedavi aliyorum bir gunu icin sadece seansa 10k harcama yapiyoruz