Ey tahammülsüz hasta! İnsan bu dünyaya keyif sürmek ve lezzet almak için gelmediğine, mütemadiyen gelenlerin gitmesi ve gençlerin ihtiyarlaşması ve mütemadiyen zeval ve firakta yuvarlanması şahittir. Hem insan, zîhayatın en mükemmeli, en yükseği ve cihazatça en zengini, belki zîhayatların sultanı hükmünde iken, geçmiş lezzetleri ve gelecek belâları düşünmek vasıtasıyla, hayvana nisbeten en ednâ bir derecede, ancak kederli, meşakkatli bir hayat geçiriyor. Demek insan bu dünyaya yalnız güzel yaşamak için ve rahatla ve safâ ile ömür geçirmek için gelmemiştir. Belki azîm bir sermaye elinde bulunan insan, burada ticaret ile, ebedî, daimî bir hayatın saadetine çalışmak için gelmiştir. Onun eline verilen sermaye de ömürdür.
Eğer hastalık olmazsa, sıhhat ve âfiyet gaflet verir, dünyayı hoş gösterir, âhireti unutturur. Kabri ve ölümü hatırına getirmek istemiyor. Sermaye-i ömrünü bâd-ı heva boş yere sarf ettiriyor. Hastalık ise, birden gözünü açtırır. Vücuduna ve cesedine der ki: "Lâyemut değilsin, başıboş değilsin, bir vazifen var. Gururu bırak, seni Yaratanı düşün, kabre gideceğini bil, öyle hazırlan."
İşte hastalık bu nokta-i nazardan hiç aldatmaz bir nâsih ve ikaz edici bir mürşiddir. Ondan şekvâ değil, belki bu cihette ona teşekkür etmek, eğer fazla ağır gelse sabır istemek gerektir.
Risale-i Nur / Yirmi Beşinci Lem'a / ÜÇÜNCÜ DEVÂ 📕

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
güzel şey ifade eder
said nursi, işaratül icaz kitabında bakara suresi 25. Ayeti kendince açıklarken, orada (minha min semerâtih) denilmiş halbuki (minha semerâtihâ) denilse daha güzel olurdu diyor. Kendince Allahü tealanın kelâmında kusur bulup düzeltiyor. Bunu söyleyenin imanı gider. Böyle bir adamın kitabı okunmaz.
Daha öncede bunu konuşmuştuk baştan aşağı taradım ama bulamamıştım öyle bir şey sende tam nokta atışı yerini bilmediğin için kaldı öyle
Nokta atışı yazmışım. Açıp bakarsan görürsün dostum
açtım baktım bir şey yoktu
Açıp bakmadın. Ben kendim okudum. Sen nasıl görmedin
kaç defa okudum
İnternetten bile buldum. Link atamıyorum xperim yetmiyor
Kardeş tam sayfayı söyle. Yoksa sus
@Yawman konuyu halletik
Nasıl halletiniz? Bende bu kitaplara değer veriyorum benim için önemli
@Yawman söylediği yeri açtım açıkladım bu kadar
Dedikleri doğru muymus?
@Yawman anlamamış ya da istediği gibi anlamış
Sayfayı bana da söyler misin rica etsem
@Yawman link gönderdi ordan baktım işaretül icaz bakara sure 25. ayet
Tamam sağolasın 🖐️
@Yawman Eyvallah
@Yawman açıklayamadı arkadaş. Sadece yanlışı savundu. Ben de bi şey demedim. Said nursi alim değil. Kitaplarında çok tehlikeli sözleri var.
sorularlarisale.com/.../282
devam etseydin bir şey demediysen kabul etmişsindir demek
Dediğin yere baktım. Orada bir açıklama yapılmış sayfa 152. Neden o şekilde yazılmadığı söylenmiş. O yazımda da bir anlam aranmış.
Senin söylediğin yersiz bir iddia. Adamın kitapları ayrı ayrı şaheser.
Hz İsa nin da sözleri Hristiyanlar tarafından çarptırılmıştı. Ben o ve biriz demişti. Hristiyanlar gittiler onun bu sözle Tanrı olduğunu iddia ettiğini söylediler. Senin iddianda onlarınkinden farklı değil.
Bak bende cemaatci falan değilim hatta hiç sevmem. Ama bu kitaplar hakikkatten başka bir şey değil
@Yawman "Kuranı Kerimde 33 ayette risaleleri işaret ediyor."
"Kimin haddine bu kitaplarda bir hata bulabilsin"
"Ben İmamı Rabbaniden üstünüm"
Allah aşkına bunlar ne o zaman? Bana Kuranı Kerimden bırak 33 ayeti 1 ayeti göster risalei nuru işaret eden?
@sancaktar_tr
Dediklerine ayrı ayrı bakmak lazım. Ama kardeş sen bu ilimleri ne sanıyorsun? Sana bir f35 getirelim sistemlerini bilgisayarını incele? Ne ne işe yarıyor bilebilecek misin? Yorum yapabilecek misin?
Vucumudumuzdaki sistmleri için yıllarca çalışan proseforleri doktorları sokaktan geçen biri anlayabilir mi?
Sende onun her dediğini anlayabilecegini mi sanıyorsun? Kur'an'ın matematiksel harikalarini bizim ondan daha iyi anlayıp cozebilecegimizi mi sanıyorsun?
Gidip en küçük talaşlara bakıp bu masa bu keresteler çürük diyorsun. Bence bir miktar bilgi sahibi olmadan büyük konusmamaliyiz.
Bahsettiğin kişi hayatı cefalrla geçmiş büyük bir İslam alimi.
@Yawman cevap vermek yerine konuyu saptırmak. Bütün nurcular aynı şeyi yapıyor. Said nursiyi kötülemeye çalışmıyorum arkadaşım. Ama yanlışı da savunmayın
Ben nurcu falan değilim. Sende cevap aramıyorsun. Cevabı versek anlayacak değilsin. Az önceki soruna cevabı verdik değişen bir şey yok. Benim seni inandirmak gibi bir cabamda yok. Yanlış her insan yapar ama o da yapmıştır elbet ama senin dediğin düzeyde ve doğrultuda değil
"Kimin haddine bu kitaplarda bir hata bulabilsin"
bunu kim söylüyor nerede söylüyor.
“Biz Kur’an’dan öyle bir şey indiriyoruz ki, o mü’minler için şifa ve rahmettir…” (İsrâ, 17/82)
Mektubat, 26. Mektup
İman yaralarına şifa oluşu Risale-i Nur’a uygun görülür.
@sancaktar_tr kardeş sen risaleleri okumamışsım belli ki. Ne sorsam nerde yazıyor diyorsun. Yazıyor hepsi
yer göster külliyat ezberimde değil
peki risale-i nur'da “Ben yalnızca bir tercümanım; Kur’an’ın hakikatini ifade ediyorum, benim sözlerim ise hataya muhtemeldir.” böyle bir şey okudun mu?
bu da hiçbir yerde yazılmıyor öyle bir şey yok
Yalan söylüyor chatgpt de risale nurda böyle bir şey yok diyor. Kendi haline bırak bunu sancaktar kardeş
@Yawman RİSALELER ELEŞTİRİLİNCE DEPREM OLUR (!)
“Size ihtar ediyorum: Kuran’a dayanan Risale-i Nur ile mübareze (kavga) etmeyiniz. O mağlûb olmaz,
bu memlekete yazık olur. (Dört defa o mübareze zamanında gelen dehşetli zelzeleler, “yazık olur” hükmünü isbat ettiler.” (Siracü’n-Nûr, 168)
RİSALELER KUSURSUZDUR, ELEŞTİRİLEMEZ
“Sözler şüphesiz Kitab-ı Mübin’in nurlu lemaatıdır. İçinde izaha muhtaç yerler eksik olmamakla beraber küll halinde kusursuz ve noksansızdır” (Barla Lahikası, 1. Mektup)
“Kimin haddidir ki, bu Nurlarda yanlışlık bulsun. (…) Onun için bir harfe dokunmayı azim bir günah işliyorum telakki ediyorum.” (Barla Lahikası, s. 56)
“… Kimin haddi var ki, risalelerin birisine el uzatsın veyahut dil uzatsın, veyahut bir cümlesini tenkid etsin, veyahut bir kelimesine, hatta bir harfine ve belki bir noktasına itirazda bulunsun.” (Barla Lahikası, s. 194)
MİSYONERLERLE NURCULAR İTTİFAK ETMELİ
“Şimdi ehl-i iman, değil Müslüman kardeşleriyle, belki Hıristiyanın dindar ruhânîleriyle ittifak etmek ve medar-ı ihtilâf meseleleri nazara almamak, nizâ etmemek gerektir. Çünkü küfr-ü mutlak hücum ediyor.” (Emirdağ Lahikası I-II, s. 194)
AMERİKA DİNE HİZMET EDİYOR”
Amerika gibi din lehinde ciddî çalışan muazzam bir devleti kendine hakikî dost yapmak, iman ve İslâmiyetle olabilir. Biz bütün Nurcular ve Kur’ân hizmetkârları onlara hem haber veriyoruz, hem İslâmiyete hizmette muvaffakiyetlerine dua ediyoruz.” (Emirdağ Lahikası II, s. 816)
HIRİSTİYANLARLA MÜSLÜMANLAR İTTİFAK EDECEK, HIRİSTİYANLARLA MÜNAKAŞA EDİLMEMELİ (!)
“Hattâ, hadis-i sahihle, âhirzamanda İsevîlerin hakikî dindarları ehl-i Kur’ân ile ittifak edip, müşterek düşmanları olan münafık karşı dayanacakları gibi; şu zamanda dahi ehl-i diyanet ve ehl-i hakikat, değil yalnız dindaşı, meslektaşı, kardeşi olanlarla samimî ittifak etmek, belki Hıristiyanların hakikî dindar ruhanîleriyle dahi, medar-ı ihtilâf noktaları muvakkaten medar-ı münakaşa ve nizâ etmeyerek, müşterek düşmanları olan mütecaviz dinsizlere karşı ittifaka muhtaçtırlar.” (Lem’alar, 20. Lem’a)
*not: Sait Okur’un (Said Nursi) belirttiği şekilde bir hadis-i şerif yoktur.
“Risâle-i nur, Abdülkâdir Geylânî, İmâm-ı Gazâlî, Muhyiddin-i Arâbî, İmâm-ı Rabbânî, Mevlânâ Celâleddîn Rûmî’ tefsîrlerinden daha kıymetlidir.” (İşâratül’- İcâz, s.305)
SAİD NURSİ’NİN ABDULHAMİD HAN DÜŞMANLIĞI
Said Nursi’nin II. Abdülhamid’e olan kinini anlamak için şu cümle kafidir:
“Gebermiş istibdadı muhafaza için, vaktiyle mesail-i Şeriat rüşvet verilirdi.” (Tarihçe-i Hayat, s. 68)
“Menhus Yıldız’ı darülfunun et, ta Süreyya kadar âli olsun. Ve eski zebanîler yerine, melaike rahmeti yerleştir, ta cennet gibi olsun. Ve Yıldız’daki milletin servetini, milletin baş hastalığı olan cehaleti tedavi için millete iade et!” (Tarihçe-i Hayat, s. 113)
“(Ey Kürtler) Saadetimiz meşrutiyettedir. Ve devr-i istibdaddan en ziyade biz zarardideyiz. (…) istibdadın Şeriat’la bir münasebeti olmadığını beyan ettim.” (Tarihçe-i Hayat, s. 100)
SAİD NURSİ İSLAM’DA HARAM OLAN NEVRUZ’U KUTLUYOR
“Gel, bugün nevrûz-u sultanîdir. Bir tebeddülât olacak; acip işler çıkacak. Şu baharın şu güzel gününde, şu güzel çiçekli olan şu yeşil sahrâya gidip bir seyran ederiz” (Sözler, Onuncu Söz, s. 55)
ERMENİLERLE DOST OLUP EL ELE VERECEĞİZ”
“Komşularımız, ve bizi teyakkuz ve terakiyye sevk eden Ermeniler ile kemâl-i memnuniyetle dost olup el ele vereceğiz” (Divan-ı Harbî Örfi, Said-i Kürdî, s.7)
Rahatladınız mı beyler? @sancaktar_tr @Yawman
Artık bu saçmalıklara istediğiniz kadar açıklama yazın umrumda değil. Bu deli saçması şeyleri okuyarak imanımı bozamam.
Tamam
Kardeş haklı olsaydın bir tane yazardın. İlk ikisine baktım sonrasına bakmadım. Hicbiri elle tutulur değil. İlk görüşümde hakliydim sen cevap aramıyorsun, kandır kendini
Allah hasta etmiyorki hasta eden biziz şifaya da veren bu dünyaya bizle var Eden Allah