Dedem 1935 doğumlu, bize getirdik. 1 çanta dolusu ilacı var, astımı vsr, kulaklarında işitme sorunu var, gözlerinde kuruluk var. İdrar tutamama sorunu var. Sesi kısılmış konuşmakta zorluk çekiyor. Dişleri takma diş, şu an dişsiz takılıyor. Zayıflamış bayağ, yürümekte güçlük çekiyor. Ya altına bez takmalo ya da gece saat başı wc ye gidiyor. İçtiği sıvı 15 dk da idrar olarak dökülüyor. Anlayacağınız Allah kimseyi bu kadar hasta halde yaşatmasın. Bu yüzden spor , sağlıklı beslenme olayını genç yaşta alışkanlık haline getirmelisiniz. Ben şahsen eğer sağlığım kötüleşitse 70 ve sonrası için hastane olayını terk ederim, tabiki eşim yaşıyorsa yine direnirim, eşimden sonra ölmek isterim de aşırı kötüysem ölek gitsin. 73 hedefim, ya sizin?
Yaşlılık zor bişey mi? Kaç yaşında ölmek istersiniz?
Yaşlılık çok kötü bir şey ya, eski canlılığın ve dincligin kaybolması , hayallerin yerini anıların alması , sevdiklerini kaybetmek , hastalıkların başlamasi...50 yaşında ölüm tamamdır bence ama , Rabbime dua yerine de geçmesin , hangi yaş için hayırlısıyla o zaman öleyim
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin gerçekten çok zor. Dedenize de şifalar dilerim. Nedense en fazla yaşasam 60 görürüm gibi geliyor bana da. Önemli olan sağlıklı ve kaliteli yaşamak.
benim kuzen doktor oldu. Tamam acilden çıkamıyor da. Para konusunda artık herhangi bir sorunu yok. Maddi sorunu sıfır. İleride de kendini geliştirirse sadece sağlam ameliyatlar için hastaneue gidecektir.
Büyük dedelerimin biri 106 diğeri 97 yaşında öldü. 95 yaşındayken İstanbulu tek başına dolaşıyordu. Küçük dedelerim 75-80 yaşlarında ve halen yaşıyor. Ailede neredeyse hastaneye giden yok gibi. Kaza yoksa bizimkiler ölmüyor.
0
1 Yorumla
Soran
9 ay
bizimkğler ee ölmüyo, hayat da o kadar sevilecek bişey de değil
Yaşlılık kötü değilde yanındaki hayat arkadaşı yoksa ozaman zor hiç bir çocuk katlanamaz eğer kendi imkanlarınla kendi işlerini yapabiliyorsan iyi Allah kimseyi muhtaç etmesin. Bence en güzeli 85 yaşına kadar yaşamak ele ayağa düşmeden.