Stajyerim sağlık ocakları hafta sonu kapalı olduğu için ben yaptım. İlk gün hiç kan gelmedi acımadı da. Ama bu sefer çok açıldığını söyledi ve kan geldi. Normal mi endişe etmeli miyim
Güncellemeler
9 ay
Lütfen sadece işi bilen yazsın. İnsani korkutmayin
Abime iğne yaptım yarım çay kaşığı kadar kan geldi normal mi?
Eğer enjeksiyon yaparken enjektörü geri çekip kanama kontrolü yaptıysan ve o an kan gelmediyse sıkıntı yoktur. En azından siyatik sinire bişi yapmamışsın demektir. Kanama kontrolü yaptın demi?
1
19 Yorumla
Soran
9 ay
Evet yaptım. Geri çektim kan yoktu ilerletip enjekte ettim ilacı. Geri çıkardığımda kan aktı
Soran
9 ay
Ama şöyle bir hata yaptım. Tam yerleştirmeden kontrol yaptım. Sonra biraz daha ilerlettim yani ilacin gitti yeri kontrol etmemiş oldhm
Geri çıkardığında hafif kan gelmesi çok sıkıntı değil ama ajutajın ucunda kan var mıydı? Bir de uygulama yanlış maalesef enjektörü tam yerleştirmeden kesinlikle kanama kontrolü yapılmaz ufak gibi görünse de çok ciddi bir şey bu felç kalmaya kadar gidebilir yani
İğneyi geri çektiğinde kanama olabiliyor yani şu an uygulama esnasında ne olduğunu görmediğim için bişi diyemem ama eğer ayağınds uyuşma, karıncalanma, kas güçsüzlüğü gibi belirtiler olursa direkt doktora gidin mutlaka
Soran
9 ay
Abim birde bayılma numarası yaptı çok korktum
Soran
9 ay
Hata yaptım bu hata şansa bağlı şu an
Soran
9 ay
Ne kadar s.. ala. ak bir insanım ya acelem yoktu yavaş ce dikkatli yapabilirdim
İyi bari ama söyle abine ayağında uyuşma, karıncalanma ya da ayağını hareket ettirmede Zorluk çekerse söylesin mutlaka. Sende sıkma canını bişi olmamıştır inşallah
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Eğer enjeksiyon yaparken enjektörü geri çekip kanama kontrolü yaptıysan ve o an kan gelmediyse sıkıntı yoktur. En azından siyatik sinire bişi yapmamışsın demektir. Kanama kontrolü yaptın demi?
Evet yaptım. Geri çektim kan yoktu ilerletip enjekte ettim ilacı. Geri çıkardığımda kan aktı
Ama şöyle bir hata yaptım. Tam yerleştirmeden kontrol yaptım. Sonra biraz daha ilerlettim yani ilacin gitti yeri kontrol etmemiş oldhm
Çok ciddi bir konu korkmakta haklıyım
Geri çıkardığında hafif kan gelmesi çok sıkıntı değil ama ajutajın ucunda kan var mıydı? Bir de uygulama yanlış maalesef enjektörü tam yerleştirmeden kesinlikle kanama kontrolü yapılmaz ufak gibi görünse de çok ciddi bir şey bu felç kalmaya kadar gidebilir yani
canım ettim
Hatırlamıyorum bunu
Yoktu sanırım
Hatırlamaya çalış ajutajın ucunda kan varsa sıkıntı ama yoksa sorun değil o hafif gelen kan deriyi deldiğin için olabilir
Peki etkileri ne olur önceden önlem için
Ama deri altindan çıktı kan eğer deri olsa kontrol yaparken de gelmez miydi
Çıkardığım gibi kan aktığı için iğne ucunu göremedim
İğneyi geri çektiğinde kanama olabiliyor yani şu an uygulama esnasında ne olduğunu görmediğim için bişi diyemem ama eğer ayağınds uyuşma, karıncalanma, kas güçsüzlüğü gibi belirtiler olursa direkt doktora gidin mutlaka
Abim birde bayılma numarası yaptı çok korktum
Hata yaptım bu hata şansa bağlı şu an
Ne kadar s.. ala. ak bir insanım ya acelem yoktu yavaş ce dikkatli yapabilirdim
İğneyi yapmamadan 1 saat geçti ağrım yok diyor
İyi bari ama söyle abine ayağında uyuşma, karıncalanma ya da ayağını hareket ettirmede Zorluk çekerse söylesin mutlaka. Sende sıkma canını bişi olmamıştır inşallah
İnşallah teşekkür ederim 🌸
Rica ederimm🌸 i
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!