Bu uzun saç olayı nedir yahu nedir? erkekler neden uzun saçlı kızları beğenir? henüz mantıklı bir cevap bulabilmiş değilim, sanırım kısa saç manyağı olduğum için işime gelmedi bi cevap bulmak :p o yüzden sizlerden bi cevap bekliyorum muhterem ks üyeleri :D
Cevabın nedir?
canım b soruya bilimsel olarak 2 cevap
1)- napolyon dönemine kadar erkeklerde uzun saçlıydı o dönemde savaşlar çıkmaya başlayınca esir düşen erkekler saçlarında geriye doğru çekilerek boğazları kesildiğinden saçları kısa kestirmeye başladılar ve o alışkanlık hala devam ediyor. ama doğalarında olan uzun saçı kendileri bırakamadığından eşlerinin bırakmasını istiyorlar bilinçaltında
2)-erkeğin zıttı kadın olduğuna göre erkek bilinçaltında ben kısa saçlıyım eşim uzun saçlı olsun derler
eksilemek isteyen kişilerin insan psikolojisi ve tarih kitabı okumasını rica ederim.63 Yorumla- +1 yıl
eksileyenler olaya duygusal açıdan bakıyor sanırım. ama ben çok sevdim bu cevabı, teşekkür ederim cevap için. yeni bir şeyler öğrenmiş olduk böylece :)
En İyi Cevaplar
- 32 Yorumla
- +1 yıl
bu kadarı yetti de arttı bile :D gerçekten hoşlarmış.
kişiye göre değişir, ben mesela kısa saçlı kadınları daha çok severim. çünkü bazılarına gerçekten çok yakışıyor ve çok güzel oluyorlar. ayrıca kısa saçlı kadınlar uzun saçlılara göre nedense daha akıllı tipler oluyor. eğlenmeyi, gezmeyi, tozmayı bildikleri gibi hayata dair pek çok konuda da bilgi sahip oluyorlar.
kezban kezban tiplerden kısa saçlı çıkmıyor nedense:)00 Yorumla
yaa dalgalı ve bele kadar uzanan saç mükemmel saçtır... yaa bi düşün sevgilinin saçında elini gezdiriyorsun , eğer saçı çok kısaysa kedi sever gibi görünür yaa :P bi de kısa saça hep jöle , saç spreyi ya da ne bilim köpük kullanmak zorunda kalırsın... uzun saçta bir sürü alternatifin olur gibi... yani senin de kendine itiraf ettiğin gibi uzun saç candır can :D :D
02 Yorumla- +1 yıl
ben niye sevgilimin saçında elini gezdiriyim yahu? :D halbuki öyle bişey de itiraf etmemiştim :D
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
75Cevap
- Sağlık konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yıluzun saç değilde düz saç diyelim çok yakışıyo her bayana kısada olsa uzunda olsa düz saç iyi oluyoo
00 Yorumla yengeyim'e biraz da ben ekleme yapayim. Uzun ve bakimli sac kisinin saglikli oldugunun gostergesidir. Yani bir kisinin uzun ve bakimli saci varsa vucudunun da saglikli oldugu tahmin edilir. Icgudusel de biraz, tee binlerce yil onceden kalma dusunceler:D.
21 Yorumla- +1 yıl
erkeğin, geniş kalçalı kadının daha doğurgan olduğunu düşünüp o kadını kendine eş olarak seçmesi gibi bi şey bu da sanırım :) bu düşüncelerin binlerce yıldan kalma olduğuna katılıyorum :D
su güne kadar hiç takılmadığım bir detaydır bu..kadınların güzel görünümünde büyük rol oynar saçlar ama güzelliğinin önüne geçecegini sanmıyorum...anca link bu şekilde bir bayanda biraz itici geliyor bana..
31 Yorumla- +1 yıl
Aynenn
bence istatistiksel olarak oranları birbirine yakındır, uzun saçlı kız sayısı/kısa saçlı kız sayısı 1'den büyük olduğu için uzun saçlı kız daha çok beğeniliyor gibi görünse de aslında öyle değildir.
yani merak etme, paniğe kapılacak bir durum yok :)11 Yorumla- +1 yıl
tamam, sakinim şu an :D
işin özü güzel bir yüze herşey yakışır,buna güvenen kadın da bu riske girer ve tarz yaratır ve ve insanlar da iç geçirirler ,aynen şöyle,''kısacık saç ve muhteşem yüz hatları süperrrrr,ama ben böyle kestirsem bana yakışmazz kiiii'' diye düşen bir yüz:))
01 Yorumla- +1 yıl
çok doğru tespitleri olan bi yorum olmuş, teşekkürler :)
Kadın dediğin uzun saçlı olur yahu. Kimine yakışmıyor değil yalan olmasın, tatlı oluyorlar filan ama; benim kadınımda uzun saç olacak. Parmaklarımı aralarından süzeceğim, ellerime alıp koklayabileceğim, banyosundan sonra kurutabileceğim, yüzünü açmak için elimle çekeceğim, yürürken omzuna attığım elimle oynayabileceğim uzun kumral saçları olmalı.
24 Yorumla- +1 yıl
helaaaal viona +1 :))
- +1 yıl
benden de bi +1 olsun madem :D
- +1 yıl
%100
+1 yılSaç kadını güzelleştiren kadını kadın yapan bir şeydir. İslamiyette de kadının saçlarını kısaltıp erkek gibi yapması uygun görülmemiş, müşkil ve zorunluluk gerektiren durumlar dışında... Bir erkek erkek gibi görünmeli kadın ise kadın gibi görünmeli... İki taraf da birbirine benzemeye çalışmamalı...
10 Yorumlauzun saç her zaman kadınsı dişi gösterir, kısa saç ta bi yere kadar güzeldir ama çok kısaları da iğrençtir bence erkek saçı gibi hiç hoş durmaz mesela bunun gibi link
00 Yorumlaben kısa saçlı kızlardan haşlanırım genelde ilk terciğimi o yandan kullanırım ama seven erkekleri sorarsan bunun tek açıklaması televizyonda iszledikleri filmler yüzünden filimdeki kadınlar genellikle uzun saçlı ve güzeller ve erkek ler bunu görünce o televizyonda ki oyuncuya benzer bir arkadaş arıyorlar
02 Yorumla- +1 yıl
hayat filmlerdeki gibi değil malesef :) ama bu da değişik bi yaklaşım
+1 yılhiç de bile. herkese yakışan saç farklıdır bence. önemli olan onu bulabilmekte. uzun saç güzeldir deyip herkesin rapunzel gibi kuyruk sokumuna kadar saç uzatmasına gerek yok.
Aksine belli bir uzunluktan sonra gerçekten itici oluyor, ayrı bir organ gibi k.ç üzerinde sallanan bir uzuv gibi hele bir de söz konusu şahısta kıldan marifet çıkarmaya çalşarak sallaya sallaya giden benim kırıksız uzun saçım kimseciklerde yok havası varsa kusma isteği bile sarabilir bünyeyi.03 Yorumla- +1 yıl
etme :)
- +1 yıl
nutkumu tuttum ve +1 verdim :D
+1 yılBende uzun saçı severim kadında. Bir kere bir kız görmüştüm saçları kısacık erkek gibiydi ama bu kadar mı yakışır bir kıza bu kadar kısa saç kesinlikle çok güzeldi. Gerçekten kimi kadında kısa saç çok çok güzel duruyor.
12 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle katılıyorum bu yoruma :)
ben ya çok uzun saçı yada çok kısa seç seviyorum , ortasını sevemedim .. uzun saç daha bi hatunumsu hava veriyor sanki kızalara , kısa saçta kimisine çok yakışıyor sexy buluyorum :) tam olarak ifade edemesemde bu benim düşüncem ..
04 Yorumla- +1 yıl
biraz da tarzla alakalı bi durum seninkisi sanırım :)
- +1 yıl
eyvah eyvah, konu karıştı :D bahsettiğim kızın stiline göre yakışan saç şekliydi :D
bence omuzlara kadar kısa saçın bi mahsuru yok. hem yakışıyorsa niye uzatsın ki.
24 Yorumla- +1 yıl
evet, işte bu :D
- +1 yıl
değil. daha da kısaldılar :D
+1 yılUzun düz, kumral saç, beyaz ten, yada uzun kıvırcık siyah saç kara kaş kara göz, yada normal ten kızıl kısa saç pircng kaşta ve dudakta olcak :D bunlar tercih sebebimdir hacı :D
02 Yorumla- +1 yıl
...kumral saç... cümlesinden itibaren fetişe girmiş bu yorum :D
- +1 yıl
nere girerse girsn bahsettgm sekilde bi kz benim hytma grsn de :)) gerisi problm değil :))
daha kadınsı, azgınımsı, karmaşıkımsı şekşi şeyimsi duruyor. kısa kestirenlere bakıyorum genelde farklı ama benzer hava içindeler yüzlerinde ayrı bir donukluk var psikolojik ablası çok takarsan detaylıca inceleyip masaya yatırırız olayı = )))))
02 Yorumla- +1 yıl
asi stil tabi nolacağdı :D hiç öyle ekşınlara gerek yok, 92 cevap gelmiş zaten. fazlasıyla açıklayıcılar :D
Kadına yakışıyor uzun saç... Erkekler kendine benzeyen kadınları istemiyor galiba:)))) kısa saçlı erkek uzun saçlı kız görme istiyor, o zaman onun kadın olduğunu hissediyor galiba:)
02 Yorumla- +1 yıl
mantıklı bi cevap :) ama kadın olduğunu hissetmesi için başka yönlerini de keşfetmesi gerek bence :D
bir kıza yakışıyorsa kısa saç uzun saça tercih ederim şahsen ben. ama çoğunlukla kızlar depresyondayken kısa kestiriyor :)
24 Yorumla- +1 yıl
valla benim depresyona falan ihtiyacım yok, elim her daim makaslı :D takıntı oluş artık ben de :D
- +1 yıl
yakıştığını pek söyleyemem çünkü aydan hallice yusyuvarlak bi suratım var ama takıntı işte :D kestikçe kesesi geliyo insanın :p
bazılarına yakışıyor, ama o yakışanlara uzun saç daha da yakışıyor. :)
kadında neyi seviyor erkek; kendisinde olmayan herşeyi: erkeklerin saçı kısa, erkekler sert. o yüzden uzun saç, kadının o yumuşaklığı hissettirebileceği herşeyi ister erkek00 YorumlaErkek, kadından kendi cinslerinden farklı şeyleri arıyor, bundan olabilir diye düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılKim dedi erkekler uzun saçlı beğenir diye?:)
Yüzü sevimli gösteriyordur saçı, ondan beğenmiştir adamın biri.
Sen güzellikte mantık mı ararsın? :)01 Yorumla- +1 yıl
yoo, aramam. o an gözüme ne hoş gözüktüyse o güzeldir yani. demek ki, yüze uygun saç şekli imiş sevimli gösteren :D
kadının örüğü atın kuyruğuna dokunulmaz diye.uzun saç hastasıyım ben de.bi ara kendi saçımı da uzatmıştım omuzlarımdaydı.kadına en çok uzun saç yakışır.daha güzel gösterir
01 Yorumla- +1 yıl
kadına yakısıyor ama sana yakısmıyor ama :D
uzun sac hemen her kıza yakışır . kısa sac her kıza yakışmaz
32 Yorumla- +1 yıl
bence en iyi cevap
+1 yılBelimdeki saçlarımı kısacık kestirmiştim bi keresinde.Kendim istemiştim ama saçlarım kesilirken ağladım. :( Bu benim fikrim kadın dediğin uzun saçlı olur.Kısa saçın yakıştığı kadınlar da var ama en güzeli uzun saç.
10 Yorumla
+1 yıluzun saçtan ziyade kısacık saçlı bayanlar hep ilgimi çekmiştir,esmer yada sarışın olsun kısa saç bence çok güzel ama hayatımda tanıdığım insanlardan sadece biri kısa saçlıydı o da çok eski bi sevgilimdi
halle berry kısa saç modelleri00 Yorumla
+1 yılSiz neden erkekte kısa saç seviyorsanız bizde o nedenle kadında uzun saç seviyoruz.
34 Yorumla- +1 yıl
kısa saç sevdiğimi de nerden çıkardın? :D
- +1 yıl
Sen istinasın işte,erkeklerdede böyle kısa saç seven istisnalar çıkıyor :)
- +1 yıl
istisnalar her yerde, haklısın :D
- +1 yıl
Katılıyorum .
+1 yılkısa saçlı kızlar daha çok hoşuma gidiyo benim genelleme yapmak yerinde olabilir ancak azımsanmayacak sayıda kısa saç seven erkek var :)
00 YorumlaErkekler at gibi kadın isterler, üzerine binmek ve saçlarından dizginlemek ister...Sert kullanma olayı.
13 Yorumla- +1 yıl
o halde napıyoruz? erkeklerin bizi dizginlemesine izin vermemek için saçlarımızı uzatmıyoruz!1!bir! şaka bi yana öyle sadistçe düşünceleri olan erkekler de var malesef, haklısın
- +1 yıl
hyr sadece daha kadınımsı yapıyor birazda sevimlilik katıyor biz sarıldığımızda şampuan kokulu saçları elimize değsin dokunalım istiyoruz çokmu:D
+1 yılomuzlardan dökülecek en azından..saç güzeldir ya ipek gibi olucak dökülecek omuzlarından sağa sola dönerken .D
00 Yorumla
+1 yılBen boyun civarında kısa saça bayılıyorum. Bizim kızlar yapmıyor ama avrupalı kadınlar çok güzel kısa saçlar yapıyorlar bence boyunda kısa saç daha güzel
01 Yorumla- +1 yıl
bence ırktan ziyade yakışan herkes yapmalı o saç tarzını. gerçekten de çok iyi durur.
+1 yıluzun saç kadını kadın gibi gösteren en önemli detaylardan bana göre şahsen kısa saçlı seksi bir kadın düşünemiyorum.
10 Yorumlabzm bi arkadaş sırf kızın saçları erkek gbi die okuldaki ergen malla çıkmıştı çocukluk işte:/
02 Yorumla- +1 yıl
baya değişikmiş :D
O uzuuuun saçlarıı güeşle tel tel beliren çizgilerii hani gözlerin uçsuz bucaksız denize dalgalara takılır kalır ya işte uzun saç ta öyle geliyor bana saatlerce izleyebilirim saçını! :D
10 Yorumlabenim icin fark etmez ben seviyorsam kisa ya uzun fark etmez
20 Yorumlaşu kadarını söliim kısa saçlı ile sevişirken ve karanlıkta isen erkek hissi veriyor ve kusasın geliyor ona göre :D
21 Yorumla- +1 yıl
öğğ, peki :D
saç kadına her zaman yakışmıştır. erkekler evlerinde hep uzun saçlı bayanların yanında büyümüüştür buda bilinçaltına yerleşmiştir. bu nedenlede kadına saçı hep yakıştırırlar.
00 Yorumlaçok çekici kısa saçlı hatunlar var ve bence gidip onlara hayran olmalılar ha benimki uzun hayran olsunlar diye de gidip kestiremem yani o ayrı konu
06 Yorumla- +1 yıl
sen de haklısın :) ama bi de saçları uzamayanlar napsın :D
- +1 yıl
O karışımı bana yazar mısın istesem
- +1 yıl
barcelino tarzı bir karışımsa önerdiğin, kullanıyorum zaten o çeşit bişey :)
beline kadar saçları olan kızlar hiç ilgimi çekmiyor omuz hizası daha güzel bence... eskidendi o uzun saçlar...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçünkü uzun saç daha feminen görünür, rüzgarda uçusur
temiz bir kıza aitse güzel kokar, güneşte parlar
danseder, omuzlardan dökülür
kısa saç bunları yapamaz!01 Yorumla- +1 yıl
tatava yapma
+1 yıluzun saçlıları beğenir demeyelim de kısa saçlılara kıl olur diyelim. neden mi? daha az dişil daha çok erkekçe durduğu için ;)
20 Yorumla
+1 yılBilemiyorum.. Ben ikisi ne de beğeniyorum yeter ki yakıştırsın.
00 Yorumlabir kıza yakışıyorsa uzun kısa farketmez benim öyle bir takıntım yok..
01 Yorumla- +1 yıl
bi de bu yakışıp-yakışmama durumu var tabii
Daha kadınsı bir görünüm katar topuklu ayakkabi, etek, tayt, vs gibi. Niye bu kadar düşündün onu da anlamadım ya neyse
01 Yorumla- +1 yıl
çünkü çevremde çok denk geldiğim bi olaydı ve ben de haliyle merak ettim niye böyle arkadaş diye :D
+1 yılUzun saçlı kızlar kısa saçlı kızlara göre daha çok saç şekli yaptırabiliyor kuaförlerde seçenek çok uzun saçlı bayan lar ıcın
23 Yorumla- +1 yıl
ama onların işi daha zor bizden.
- +1 yıl
kızlar zoru sewiyor galiba :)
- +1 yıl
yani :D
küçükken kızları saçından çekmeyi çok severdim kısa saçlı olanlarında uzatmasını beklerdim
küçükken uzun saçı çekerdim
şimdi seviyorum02 Yorumla- +1 yıl
cık cık cık çok ayıp :D peki iyimiş o zaman :D
Kadınların renkli gözlüleri beğenmesi kadar normal birşey bu.
03 Yorumla- +1 yıl
kendi adıma cevap vericek olursam hak verdim, peki.
+1 yıluzun saç değil mesele bakımlı
uzun saç
kısa saç diye bi takıntım yok01 Yorumla- +1 yıl
evet, bakımın her türlü yapılması gerek bence de
vallaha ben saçlarımıhep 1 numarayavurduruyorum .ve yanımdauzun saçlı bir bayan bulunmasını istemem .uyumaçokönem veririm bu yüzden benim gibi bir numarasaçkestiren bir kızbulsamdarahatlasam diyorum
00 Yorumla
+1 yılbenim hep gözüme daha güzel daha kadınsı gelir başka erkeklerinde temel nedeni bu neden üzerine şekillenmiştir yane kısacası kadınsı ve daha cana yakın gelir.
00 Yorumlakısa saçı kendine güvenen cesur bayanlar kullanır bende o yüzden kısa saç derim
00 YorumlaUzun saç daha kadınsı geliyor kısa saç erkeksi bu kadar basit
00 Yorumlauzun saç kadını daha kadınsı gösterir, sevişirken de pek çok işe yarar :)
00 Yorumla
+1 yılÖyle bi olay yok canım uzun saçlı da olsa kısa saçlı da olsa erkeklerin tek mantığı vardır: nefes alsın yeter :)
10 YorumlaYav sen onu boşver de kızlar neden uzun saçlı erkeklere bakıyor ona kafa yor bence :D
13 Yorumla- +1 yıl
umm.. bi saniye şu kafayı bi yorup geleyim. geldim. evet, ne diyodum. uzun saçtan ziyade gür saç çekici gelir. saçı uzun olup sıçan kuyruğu gibi kalanı da var, saçları gür olup kısacık kıvır kıvır olanı da. tabi ki kıvır kıvır olan daha cazip gelir :D öyle yani :D
+1 yılBele kadar uzanan saç kadar tahrik edici bir şey yoktur. Hele hele saçlar ıslak ve beden çıplak ise.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKüçük yüzlü kızlara kısa küt kesilmiş saç modeli çok sexy duruyor bence
20 Yorumlakısa kıvırcık cili ve 55 kiloyu geçmiyorsan beğenilebilirsin
01 Yorumla- +1 yıl
ov, hiç şansım yok o zaman. tüh.
kisa sacli kizlar erkeksi bir goruntusu oldugu icin
00 Yorumladaha kadınsı göründükleri için tabi :I
kısa saç olunca erkek gibi oluyolar yaf10 YorumlaKısa saçlı kızlardamı vardı?
-aaa, yeni duydum ..00 Yorumla
+1 yılBunu da kim söyledi. Ben küt
saçlı kızları daha seksi ve
çekici bulurum00 Yorumla- Devamını Gör (30)
Devamını Gör(75)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası