Gittiğim psikolog asperger olabilirsin dedi böyle bir şey olabilir mi ya?

Asperger diye bir şey mi kaldı geçen yüzyılda kaldı. DSM 5 kılavuzu ile asperger diye bir şey kalmadı hocam dedim, yüksek işlevli otizm spektrum bozukluğu o dedim. Yani insan kendi mesleğindeki gelişmeleri takip etmez mi? Böyle biri bana yardımcı olabilir mi? Beni daha çocuk yaştaki asperger tanısı almış biriyle karşılaştırıyor.. ben göz teması daha fazla kuruyormusum, evet ama sonuçta o çocuk, ben de belki çocukken kuramiyordum, hepimiz sonradan öğrendik göz teması kurmayı ama ben konuşurken kaçırıyorum birden mesela. Kendim konuşurken düşünürken, bu sizde de var mı? Bazıları var psikopat gibi bakıyor ben öyle yapamıyorum 🤣 işte o çocuk bilime merakliymis, bilimdeki belirli bir alanda her şeyi biliyor ve hiç durmadan konuşuyormuş. O çocuk belki 10 yaşında, sosyal normları bilmiyor, ben sonuçta bu yaşıma kadar sosyal psikoloji öğrendim, hiç durmadan konusmayabilirim karşımdakine de alan tanıyabilirim. Ama benim de dönem dönem takıntılı olarak araştırdığım konular olmuştur. Kendi aile çevremde hiç durmadan anlattığım da olmuştur. Yani o kaç yaşında ben kaç yaşındayım bizi karşılaştırıyor 🙃

Gittiğim psikolog asperger olabilirsin dedi böyle bir şey olabilir mi ya?