Güncellemeler
9 ay
Ama çok olumluya kullanılabilir bence. Mesela her gün salata yemeye başlasam artık o benim rutinim olur. Rutin dışına çıkınca çok üzülmüyorum. Ileri seviye otistik olanlar sinir krizine giriyormuş. Mesela haftada 3 gün spora gidiyorum. Artık öldürsen spora gitmemezlik yapamam. Haa mesela sabah dedim kaslarım ağrıyor bugün gitmesem mi? Gitmemek beni üzecekti. O yüzden gideceğim akşam. Kas ağrılarım azaldı daa hem. Bazen üzülsem de rutini değiştiriyorum. Mesela geçen haftalarda bir gün gidemedim.
Güncellemeler
9 ay
O gün eve gittim direk ama biraz üzüldüm. Normalde sen mesela gitmen gerektiğini bilirsin zorla gidersin, sevmeyerek gidersin. Ben gitmediğimde eve zorla giderim. Yani anlatılmaz yaşanır bir durum. Küçük küçük rutinler bozulamaz. Örneğin elini temizlerken iki pompa sabun almak gibi. O yüzden otizmliler iyi alışkanlıklar kazanmaya çok dikkat etmeli. Örneğin hamburger ye bir kaç gün her gün yersin alışkanlık olur. Kilo alır ve sağlığın bozulur.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Knk belirtiler neler eski sevgilimin otizmli olmasından şüpheleniyorum
İnternette bir sürü belirti var. Np İstanbul beyin hastanesinin makalesi güzel okunur.
Çok sağ ol bakayım bi
Ya okudum belirtiler çok yok ama buluştuk böyle harbiden garipti internetteki gibi değildi hem dikkatli bakıyor hafızası çok iyi takıntılı hiçbir şeyi unutmuyor mimikleri garip korkunçtu böyle dedim herhalde otizmli bu
Bence bir daha buluşma ya. Öldürmeye ya da zarar vermeye kalkmasın.
Yok çok iyi biriydi ama bana göre değildi eski sevgilim zaten ayrıldık
Bir daha buluşma eskiyse.
Buju konuşabiliriz onu kimseler anlamaz ben bilirim
Sen nereden biliyorsun
1988 de Uludağ üniversitesi psikiyatri kurucu hocalarından Prof Suna Taneli nin üstün zeka ve dehb diyip kimsenin bir sey yapmadığı hatta sistem dışına attığı her seyi ben kendim başarınca başarıya yancı çıktığı biriyim. Asperger disleksi otizm ve bir cok alan daha baktığım bildiğim şeyler. Şu an 40 yaşındayım
Ömrüm uzman skip atmakla geçti
Sen nasıl bir uzmansin ki böyle konuşuyorsun
Celal Sengor asperger
İstersen heyete girip engelli kimlik kartı alabilirsin hayatin kolaylaşır
Belki de psikiyatriye gitsem asperger masperger çıkmayacağım. Bu sadece online bir test.
Yaşıyorum abim. Uzmanların okuduğu kitabın çıkış noktası bana sorulmuş dogru soruya benim verdiğim gerçek cevapların mantikli yazılması
Testler yanlış hele nette olanı da
Tabi canım yani
boş ver yani ama sorunlarını konuşuruz
Sen kimsin be
Derken? Dünyada yapılan istatistiksel çalışmaya göre bulunduğu toplumun ancak %2 sinin sahip olduğu tanıyla yaşayan biriyim
Belirtilere bakılırsa bende de var dostum
Ben de herkesin test yapsa bir miktar otizmli çıkacağını düşünüyorum dostum 😄 otistik motistik değilim ya. Sadece ailesi tarafından değeri bilinmemis travma yaşamış çok iyi bir insanım. Hepimiz öyleyiz bence..
Bence de öyle kesinlikle 😄
iletişimin çok iyi sorularından belli ama?
Teşekkür ederim. Bence kendimi geliştirdiğim alanlar da var. Çok ileri otizm yoksa sosyal öğrenme sosyal becerileri taklit etme yüksek oluyor. Eskiden sosyal becerilerim bu kadar değildi. Yani mesela söylediğim şeylerden dolayı annemin eleştirdiği fevrisin terssin insan içinde rezil ediyorsun sempatik değilsin gibi söylemleri de olmuştur. Şimdi bile belki insanlara hoş gelmeyen şeyler söylüyor olabilirim. Bazen çok hızlı sinirleniyorum sakinken bir an ne oldu dersin. Bazen hemen sakinleşirim, bazen de bir şeyler yapmam gerekir sakinleşmek için. Ağlamak yürümek vs gibi. Bir de fark ettim ki bazen birini duymak istemediğimde en son söylediğim şeyi tekrar ediyorum. Otizmlilerde varmış bu tekrarlı konuşma. Ama belki de her insanda vardır, çünkü gözlemlediğim kadarıyla bir tartışma olsun bir şey olsun bir taraf sürekli en son söylediği şeyi söylüyor sürekli. Zaten otizm tanısı kolay olan bir şey de değil. Mesela otizmli kız çocukları ileri seviye değilse tanı alamıyor, ama erkek olsun daha kolay tanı alıyor. Bunda otizmin erkek hastalığı olarak görülmesi, böyle bir önyargı olması da önemli tabi.
evet bunu duymuştum kadınlarda geç farkediliyormuş. evlenme gibi gayen var mı?
Karşıma doğru ve iyi bir insan çıkarsa düşünürüm..
kaç sevgiliniz oldu bu yaşa dek)
Niye sordun
merak ettim.
Etme merak 😄
peki.
en az 20 tane diye düşünmüştüm zaten.
Zaten derken?
hiç kötü manada demedim. sende net cevap vermeyince çok olduğunu kanıtladın manasında.
Yo öyle bir şey kanıtlamış olmuyorum. Sadece seni alakadar etmediğini kanıtladım. 😄
en az 30 tane sevgilin olmuştur o zaman bu cevaplara göre. ben anladım.
O nasıl bir hastalık
Doğuştan gelen norogelisimsel bir bozukluk. Otizm. Araştırabilirsin.
Umarım ciddi bir şey değildir
Ajajjahahahahahahahahakdfbskdhdkxbcjdksydueks
Kfiffififfofofoggogdhdydyxxcmfmfkffkcssskdk
Manyak ya ciddi değildir umarım diyorsun. Hiç gülesim yoktu 😄
Ne olduğunu bilmiyorum çünkü ne diyeyim :))
Git öğren gel 😄
Tamam :))