Fiziksel rahatsızlık olunca koşa koşa doktora gideriz ama psikolojik problemleri niçin görmezden geliyoruz
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Fiziksel rahatsızlık olunca koşa koşa doktora gideriz ama psikolojik problemleri niçin görmezden geliyoruz
Psikolog ve psikiyastri mesleklerine karşı hep ön yargılı oldum ve bundan sonra da ön yargılı olacağım. Sanalda neyse, sanal diye güvendiğimiz insanlara özel hayatı paylaşıyoruz ama reelde bir yabancıya, üstelik para karşılığı her şeyimizi paylaşmaya hiç sıcak bakmıyorum... Bir çok psikolog ve psikiyatri arkadaşımın kendilerine bile faydası yok, özel hayatları sallantılı...
Senin düşünceni de öğrenelim 😂
Bazıları zayıflık olarak görüyor, bir de ekonomik boyutu var.
Psikoloğa seans başına 2800 TL verince psikolojin bozuluyor biraz 🤣🤣
Bir de onlar biraz kuramsal bakıyorlar.
Mesela bana bir psikiyatrist anlatmıştı.
Kızın babası gelmiş ve:
" Bana bak doktor, bu kızın erkek arkadaşı olmayacak! Ona göre konuş ikna et!" diye çıkışmış doktora.
Doktorda " Kız kıza mı takılsınlar? Yani lezbiyen olsun felan mı istiyorsunuz? 20 yaşında bir kızın erkeklere yönelmesi tıbbi olarak çok normal bir davranış, kızınızın sağlıklı olduğunu gösterir" diyince doktorla birbirlerine girmişler 😀
Yani demem o ki, çok elzem durumlarda psikoterapi elbetteki yararlı ancak ben " uyumsuzluk" için gitmişken 25 sene süren serüvenin sonunda daha da uyumsuz hale geldim.
Seanslarda kültürel handikaplar, iki yüzlülükleri, tabuları vb şeyleri konuştuk.
Bu Seanslardan sonra ben o meşhur " Delikanlılığın kitabını" çöpe attım.
Ama psikoterapi gördüğüm için bana şüphe ile bakan çok oldu. Hatta bir kız arkadaşımı da " Doktorun ağzından dinle" bahanesi ile muayene ettirniştim😀(Bundan olur mu? diye)
Özetle bence her ailenin psikoterapi görmesi taraftarıyım. Ama böyle söyleyince de hakaret gibi geliyor insanlara nedense...
Yani özetle toplumsal baskı ve tabulardan arınmamı sağladı.
Şimdilerde ise bana "Geniş" diyen var
" Ne biçim erkeksin?" diye çıkışan var..
Yani faydası oldu ama sanırım toplumla daha fazla zıtlaşmama sebep oldu 🤣🤣
Çünkü deli olarak anılmak istemiyorlar sorunlardan kaçmayı daha kola buluyorlar ama alakası yok. her insan psikolojik sorunlar yaşayabilir zaten yaşamaması tuhaf olurdu bu kötü ve adaletsiz dünyada.
İnsan yere düştüğünü kabul etmez. Çünkü insanoğlu en üst tabakada olmaya alışmıştır. Hele de bir düşegörsün. Millet ezer de, iteklerde. Bir de onu anlayıp, dinleyen de yoksa eğer işte o zaman tamamen susup kabuğuna çekilir insan.
Cevap
12Cevap
Sanırım insan kendi içinde daha bunu kabul edemezken doktor fikri insanları geri adım attırıyor olabilir
Psikolojik problemli olduğu için reddeder zaten shdhd
Etmesinlerde tedavi olsunlar sonra milletin canına kast ediyorlar. Çok tehlikeli hastalıklar var, cana kast edenler var bunlar hastahaneye kapatılmalı. Haberlerde gorüyoruz eşinin canına kıyan insanlar.
Çünkü toplum olarak bu "deli" anlamına gelir. Yani dışlanma etkisi yüksek olduğu için kimse bende bu var diyemez. Sonrası da işte cinnet sonrası cinayetler ülkemizde çoğalır.
Çünkü delirdiğimizi saklamak isteriz.
İçten içe bir yardım çağrısı vardır aslında.
Ama bunu kendimize dahi itiraf edemeyiz.
Zayıf olduğunu göstermemek için. Gunumuz sartlarında herkesin destek aldıgi bir uzman olmalı. Yüklerden kurtulmak gerek.
Yoo görmezden gelmem her duygumu dibine kadar yaşarım ama kendi başıma üstesinden gelmeyi de bilirim dibe düştüğümde yeniden yukarı çıkarım.
Reddedemem o da bir deneyim benim için. Bazen ipi kopmuş uçurtma gibi hissediyorum kendimi fakat yolumu yine kendim buluyorum. Yere çakılmamak için..
Kişi balatasının sıyırık olduğunu kabul etmiyorsa demek ki
Toplum psikolojik rahatsızlığı olanları dışlıyor insanlarda haliyle yansıtmak istemiyor..
Kimse kendindeki kusuru kabul etmek istemez halbuki aslında kusurda değildir.
Ben deli miyim sorusu yüzünden, psikolojisi bozulan deli değilim deyip devam ediyor yaşantısına.
Güçlü karakterer yapar bunu genelde ama atlattigini sanir sonra yine tekrar eder
Çünkü iyileşmek istememek. İnanmamak. Ama hayatı zorlaştırıyor. İnanmak gerekiyo 😄
Çünkü kabullenemeyiz, doktora gidip psikoloji kayıtlarının sistemde oluşmasını istemeyiz, korkarız tedirgin oluruz süveyda.
Bizim ülkemizde "Ben deli miyim" algısı var. Bu sebeple de ne problemler kabul edilir ne de tedavisi için doktora gidilir.
Psikoloji kendi kendjne düzelir zaten
Çünkü insanlar kendine konduramıyor
Yargılanmaktan korktuğu için
Bu ülkede bunlar çok normal artık iyi olan yok.
Çünkü herkes sağlıklı olduğuna inanır
Cahillikten
Çünkü inandırıcı gelmiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?