Ön yargılı olmamayı ne zaman öğreneceğiz?

Kendimi hep zaman dışlanmış ve tuhaf hissettim, farklı hissediyorum. Dün de ünlü ve doğruluğu yüksek bir psikolojik test yaptım. Otizmle ilgili tabi. En yüksek puan 240, ben 240 almadım ama puanım otizm varlığına ilişkin güçlü bir kanıt oluyormuş. Test sonucunu da şu an konuştuğum kişiyle paylaştım. Daha önce yazdığım bazı mesajlardan şüphelendiğini söyledi zaten. Yani böyle olmayı ben tercih etmedim ki, normalde her gün sabah günaydın yazardı ama o kendisine garip gelen mesajlardan sonra ilgisi azaldı sanki. Bir de ben böyle bir test sonucu paylaştıktan sonra daha anlayışlı olmasını beklerdim, sonuçta bu durumumdan dolayı yazdiklarim ona garip gelmiş demek ki.. böyle olmayı ben seçmedim ki.. 🤷 ayrıca ben gerçekten de doktora gidip otizmli çıkarsam beni bu yüzden istemeyecek bir erkeği zaten ben istemem. Sonuçta bizim çocuğumuz olursa o da otizmli olabilir. Bu konuda ön yargılı olmayan bir insan olmalı. Ayrıca zeka puanı yüksek insanlar nörolojik farklılık gruplarına dahil olabiliyorlar. Evleneceğim erkek de belki otizmli olacak farkında olmayacak. Belki zeki olacak, zeki olduğu için bir şekilde maskelemis olacak. Bu durumda çocuğumuzun da otizmli olması yüksek ihtimal.. bu konuda ön yargıları olan tüm insanlar belki kendileri de otizmlidir farkında değillerdir..

Ön yargılı olmamayı ne zaman öğreneceğiz?