10 yıldır neredeyse her gün bilgisayar kullanıyorum, gözlerim bozulmadı. Her gün kitap okumaya başladım, 2 sene olmadan gözümün biri bulanık görmeye başladı,0,50 miyop olmuş. Bunun sebebi bilgisayar mı? yoksa beyaz yapraklı kitaplar mı? Sürekli beyaza bakmak da gözleri bozarmış hocamızdan öğrendim, sizin fikriniz nedir ya da bilimsel olarak açıklamasını bilen paylaşsın lütfen :(
Cevabın nedir?
Ben işe gidince de, evde de sürekli bilgisayara bakardım. Öyle böyle değil. Bu arada 2007 senesinden beri bilgisayar kullanıyorum. Bende hiçbir şey yok diyordum ve sonra birden gözlerim bulanık görmeye başladı. Hocan doğru söylemiş :) Ben geçenlerde sırf gözü daha az yorsun diye duvar kağıdını siyah yaptım ve monitör ayarını sinema moduna alıp, parlaklığı da düşürdüm. Bir şey izlerken eskiye alması çok basit. Özellikle geceleri dene, duvar kağıdın renkliyken gözünü daha çok alır ama siyah yaptığında o kadar yormaz. Gerçi 1.50 gözlüğü elimize verdiler, ben inat eder gibi doktora da gitmeyince sıkıntı oldu :) Allah'a şükür gözlüksüz de rahat görüyorum ama bazen hatlar karışıyor :) Bu arada sürekli yakına filan bakma, uzaklara doğru da bak. İşin olsa bile ara sıra 5 dakika filan gözlerini dinlendir yani bilgisayara ne kadar az bakarsan o kadar iyidir. Sağlık konusunda zaten çoğu şey bir anda olmaz, zamanla olur ve olunca da böyle patlar :) Soğuk yemek gibi düşün.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bilgisayar üzerinde durmak gözleri bozmaz ancak bir şey okuduğunuzda yazılar kötüyse, uygun ışık ortamında okumadıysanız ve yazı renkleri puntoları göze uygun değilse bozma ihtimali var. Kitap okuduğunuzdan değil, uygun şartlarda okumadığınızdan bozulmuş olabilir. Olabilir diyorum çünkü başka bir şey de sebep olmuş olabilir iyice bir düşünün ne olmuş olabilir diye. İyi Günler :)
01 Yorumla
Soran+1 yılben kitaptan oldu diye düşünüyorum, beyaz yapraklı kitaplardan
İlk sırada bilgisayar derim
Tabi zararı hemen ortaya çıkan bir şey değil bu
Ve kitap okumaya başladığınızda bilgisayar kullabmaya hala devam ediyordunuz sanırım
Ve belirtmem lazım ki 0,50 miyop çok dert edilecek bir şey değil tabi gözlük kullanarak ilerlemesini engellerseniz
Miyop olma olasılığınız genetik kaynaklı da olabilir yani ailenizde göz sorunu olan varsa sizde de olma ihtimalini aklınızda tutun
Geçmiş olsun11 Yorumla
Soran+1 yılailemde kimsede göz srunu yok bir tek bende var teşekkür ederim
+1 yılelbette uzun süre çok yakına bakmak gözlerini bozmuş kitap okurken masaya kitap paralel olmalı düz durmalı dik durarak özellikle ama özellikle 30 cm uzaklıkla okumalısın senin gözlerin bilgisayarla yıllardır tembelleşmiş aynı noktaya odaklanmaya alışmış kitap okumaya başlayınca göz kasların fazla çalışmaya alışık olmadığından bozulmuş bu yüzden göz egzersizlerini araştır sonra mesela www.turkhackteam.org/.../...irlamak-inanilmaz.html
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
61Cevap
- Sağlık konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılçok okumak olur
pc olur
bazen genetikten de olur00 Yorumla
+1 yılKitaplarin beyaz renkli olmasi goz bozulmasina yol acar. saman kagidi tercih edilmeli.(sari gibi olanlar var ya onlar )
Ve bilgisayar telefonlara mavi ekran dolayisiyla goz cabuk yorulur ve bozulabilir. sebebini bilemiyorum ama bu ikisi ana nedendir. birbirini tetiklemis olabilir14 Yorumla
Soran+1 yılZaten okul kitapları hepsi beyaz yapraklı sanki gözlük firmalarıyla anlaşmışlar gibi :/
- +1 yıl
Mavi ışıgı yansitan gozlukler var onlari kullanabilirsin. o gozluklerle beyaz kitaplarda gozu yormuyor. unutma goz kendini yenileyemeyen tek organ. kiymetini bilmek lazim
Soran+1 yılAnladım çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için :)
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılŞöyle özetliyim bende 5 sene yakından televizyon izledim sonunda gözlüm takmaya başladım miyop benimkide numarası 4.75 astigmatta başladı gözlerini bilgisayar bozmuştur benim şu an 2 saat kullansam ağrı yapıyor kitapta tetiklemiştir. Çok tatlı yememeye dikkat et göz numaranı tetikler doktor bana yasaklamıştı geçmiş olsun.
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler , verdiğiniz bilgiler için
- +1 yıl
Rica ederim kaşıntı olursa ve bulanık görmeye başlarsan göz numaran büyümüş demektir bunuda unutma 3 ayda bir kontrole git :D
Dostum vücudun uzu süre bilgesayarla büyüdü için pc artık göz için bozulma etkeni değil ben küçükken 6 saatt takılırdım tw ve pc ye alıştı göz ama nezamanki kitapa başlarsın orda yazılara odaklanman gerek ilk defa sağlıklı birşey ama vücuda anormal geliyor çünkü sebebi ilk defa başka bişey yapıyosun farklılık var diyo vucüt ve bunu bozukluk olarak algılıyor tehdit görüyor :) okuma gitap mitap nasıl biliyosan öyle devam et bir atasözü vardır ''Allah kimseyi alıştırdığından uzak etmesin'' gibiymidi oyle birşeydi farklı bir anlamı var bunun ama alıştığında uzak gitme yani onu diyorum :)
00 YorumlaGöz bozulma sürecini kısaca anlatıyım
2-5 yıl ışıklı alanda çalışmak veya birden fazla objeye odaklandınıldığında (özellikle bilgisayar başında)
gözün yorulmaya başlar az derecede bulanıklık hissedersin ama tek bir gözde oluşur
bu süreç devam ettikçe 7-10 derken iki gözede bulaşır ardından miyopluk başlar
kataraka kadar yolu var 15-20 sene devam ederse :D
sana önerim ışıklı ve fazla objeli şeylere fazla dikkat verme uğraşmamaya bak :D benimde gözümde yorgunluk vardı sağ gözümde ^w^ fena bulanık görüyordum 4.5 yıl hem bilgisayar oynamayı bıraktım hem fazla ışıklı alanlarda bulunmayı (güneşli alanlar hariç :D) gözümdeki bulanıklık azalmaya başladı artık daha rahat bile görüyorum, göz miyop olmadan önce yorgunlaşır miyoptan sonra katarak olursun şeker hastalığın varsa bu süreç iki katına çıkar..
neyse sağlık olsun * et00 Yorumlakitap okurken ışı doğru ayarlamadığından olabilir bu telefonun parlaklığını ayarlamak gibi parlaklığı arttırdığında telefon ekranı gözlerini yorar ve ağrıtır kitapta da sayfalar beyaz olduğu için ışığı daha çok yansıtır yani loş ışıkta kitap okumalısın ya da kitabı telefonuna indir parlaklığı kıs oku ben öyle yapıyorum :))
13 Yorumla
Soran+1 yıltelefonum dandik ama yha :(
Soran+1 yılEvet artık öyle yapacağım :)
Bence genetikde olasilik yuksek diger etklerde uavas yavas bozulur ama gec olur mesela babamlarda sorun yok ama annemler hepsi gozluklu 8 9 yasinda baslamislar ama bende hicbi problem yok doktora git bence
27 Yorumla
Soran+1 yılDoktora gittim gözlük ver şimdi 25 yaşındayım 2 sene önce başladı bu durum :(
Soran+1 yılAilemde hiç kimsede gözlük kullanan yok şimdi 0,75 gözümün biri diğeri normal sadece kitap okurken gözlük kullanıyorum. Rusya'daki arkadaşıma sordum okullardaki ders kitapları sarı yapraklıymış
Soran+1 yıldoktorlar bile çizdirmiyor göz bir bölümü inceliyormuş gözlük bile fayda etmezse o zaman çizdirmek uygunmuş
Soran+1 yılHangi bölüm okudun rusyada
+1 yıl2.5 numara gözlerim bozuk lens kullanıyorum doktorum bilgisayar vs. göz bozmaz sadece yorar demişti. Yani bozulacağı varsa naparsan yap bozuluyomuş meğersem :( ben mesela lens ve gözlük kullanmama rağmen yükselmeye devam ediyo
12 Yorumla
Soran+1 yıllens gözlerin bilmem neyini inceltirmiş, fakat bilgisayar kitap okumayan insanların gözleri bozulmuyor ama
- +1 yıl
dediğin gibi bir genelleme yapılır mı bilemem ama göz bozukluğunda en büyük etken genetik olması. ailemde genel olarak kitap okumayıp tv izlemeyen kişilerin gözleri 5-6 numara bozuk
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle gözlük kullan. Ilerliyor yoksa. Bak ben 1.25 di ikisinde hep lens kullandım 1.75-2.25 e çıktı. Evde gözlük kullanıyorum şimdi. Gözüm gerilemiş gibi hissediyorum. Senin sorunun ise gözün çok yorulduğundandır. göz dinlendiren gözlükler vardı ama.
12 Yorumla
Soran+1 yılben de evde kitap okurken bilgisayar kullanırken takıyorum
Cevap sahibi+1 yılHep kullanmalısın
Arkadaşım sakın gözlük kullanma. Gözlük hayatını kolaylaştırır ama uzun vadede tembellik yapar, gözler görmek için kendi yetisini kullanmaz cam bu görevi gördüğü için. Tavsiyem hazır ilerlememişken göz egzersizi yapman. Tibet egzersizi yazarsan çıkar, başka egzersizlere de bakabilirsin. Her gün 5 dakikanı bu egzersizlere ayır 1 ayda farkı göreceksin şimdiden acil şifalar
12 YorumlaBilgisayar tabiki bozuyor ama bembeyaz yaprak sağlıklı değilmiş ama hafif sarımtırak eskitme kağıtlarda sıkıntı yok.
11 Yorumla
Soran+1 yılevet yha bembeyaz çoğu kitap
Bilgisayar ekranı veya yeni nesil televizyonlar göz bozmaz sadece gözü yorar. Ayrıca göz bozulması kalıtsal bir şeydir. Genetik ile geçer. Yanlış mesafede kitao okumak ve karanlık ortamda televizyon izlemek veya yetersiz ışıkta kitap okumak gözü bozan temel nedenlerdendir.
00 YorumlaGözün bozuktur sen farketmemişsindir 0,50 büyütülecek bir bozukluk değil çünkü göz bozulmasına bazı kimyasallardan başka hiç bir şey neden olmaz büyüme devam edene kadar olacağı varsa olur bilimsel bir açıklamadır bu zaten çoğu kişininde gözleri bozuk ama bilmiyorlar küçük drece olduğundan.
00 YorumlaSağlık konusunda 641 cevap paylaştı. Göz bozukluğu olan miyop hipermetrop un sebebi küreselliğini kaybeden göz küresinin uzun ya da kısa çapa sahip olmasıdır.
Televizyon izlemek bilgisayar ve çok okumak kesinlikle gözü bozmaz.
Göz bozukluğunun tek sebebi genetiktir ve yas ilerledikçe bir miktar bozulması doğaldır00 Yorumlasürekli birşey yapmak bozar. mesela sürekli yakına bakmak. ya da sürekli uzağa bakmak.
biyolojiden bildiğimiz gibi, kırılan ışının sarı beneğin üzerine düşmemesi meselesi...
dinlendir gözlerini.
üzerine poşet çayın, poşetini koy ılık ılık..
iyi gelir kan kırmızılığı gider.00 YorumlaSağlık konusunda 442 cevap paylaştı. ee dişlerde şeker yemekle "hemen" bozulmuyor.. işleyen demir ışıldar göz değil:))
11 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın :)
Doktor bana kitap okumanın göz bozmayacağını söylemişti, ona güvenerek ben de kitap kaynaklı değildir diyorum. Her zaman bir neden olmak zorunda değil genetik de olabilir.
10 Yorumla7 yıldır çok yoğun bir şekilde bilgisayar kullanıyorum ve göz derecem 0.50den 2ye yükseldi
15 Yorumla
Soran+1 yılbende kitaptan yazı okurkem düzgün görüyorum, bilgisayar ekranına bakınca bulanık görüyorum
Soran+1 yılErken yaşta başladı göz sorunumuz :(
Soran+1 yılHaklısın
Gizli Üye(36-45)+1 yılbenimde gözüm bozuk
2 yıl önce dr gözlük verdi 1.25 ti
şimdi gittigimde gözlüge gerek yok diyor ama çok agrıyor geçmiyor11 Yorumla
Soran+1 yılbenimde bazen düzeliyor sadece bilgisayar ekranına bakınca ağrıyor. Geçmiş olsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılgöz bozulmasi ya hep yakina ya da hep uzaga baktigin icin olur..
ve gözlerini kendi kendine tedavide edebilirsin..
sen hep yakina baktigin icin bozulmus..
göz tembelligi deniliyor buna dogru hatirliyorsam.
gözlerini uzaga bakmayi alistir hatta bazen o bulaniklik gidecek
ve net göreceksin ara sira.. öyle öyle alistiracaksin gözlerini.
gözlük lens kullaninca göz ona alisiyor hatta cikarinca dahada kötülesmis olabiliyor gözlerin..06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılhadi yine iyisiniz
doktorlarin vs gizlediklerini ben söylemis oldum :)
inanmayanlar bu sistemin koyunu olmaya devam etsin ve elini cebine soksun kendine gözlük veya lens alsin. haydi hayirli aksamlar- +1 yıl
Verdiģin bilgiler ćok doģru egzersizle miyoptan kurtulanabilir
Cevap sahibi+1 yılkurtulabilir tabiki
ama insanlar önlerine sunulan herseye sonsuz inaniyorlar arastirmiyorlar.. kendileri ögrenmeye calismiyorlar maalesef- +1 yıl
Oha ne saçmalıyorsunuz miyop hipermetrop göz küresinin yanlış çapta ve küreselliğinin bozulmasından dolayı olur uzağa veya yakına bakmak ise sadece göz merceği ile alakalı durum ve zararı yok.
Göz küreselliğinin bozulmasının tek sebebi genetik ve ilerleyen yaşlarda yapım yıkımın bozulmasıdır.
Uydurma bilgiler ile insanları kandırmayın
Cevap sahibi+1 yılderslerini iyi calismissin :D
ama yanlis bilgilendirmiyorum kimseyi merak etme
bilmedigim seyler hakkinda konusmam zaten
çok kitap okuyanın gözleri bozulur.
benim arkadaşım kitap okuma delisidir.
3 yılda gözlük taktı ama yüzlerce kitap okumuştur.10 Yorumlabildiğim kadarıyla bilgisayar gözleri bozmuyor, yoruyormuş sadce. öyle duymuştum. bunu saedece kitap pc ye bağlamamalısın başka sebebleri de olabiliyor. miyop neden oluşur. bazı hastalıklardan da oluşabiliyor. bir araştırmalısın
00 Yorumlabilgisayar ekranına filtre taksan oradan gelen radyasyon ışınlarından korunmuş olurdun, tv ye belirli bir mesafeden uzakta bakmak gerekiyor ayrıca kitap demişsin ne kadar bir mesafeden kitap okuyorsun...
00 Yorumla
+1 yılHer ikiside. Sürekli pcye yakından bakmak bozar, kitaplarda yakından bakıldığında bozar diye biliyorum.
10 Yorumla
+1 yılkitap okurken burnumun büyüklüğünden midir bilmiyorum ama o kemerli kısım gözümü yoruyor. sanki kitapla beraber onu da görüyor. şaşı gibi birşey olduğumu düşünüyorum o an. sanırım kitaplar o yüzden olabilir (bozuyorsa yani.)
00 YorumlaBende Miyopum ya gözlügümü 1 haftadir bulamiyorum... Nerde ki yaa ofs ofss anasini satim tonla para verdim ona ben nerde ki bu ;D Gözlük al sende öyle kitap oku...
00 Yorumlabilgisayar kullanıyorsan flux programı kullanın derim ya da bilgisayarı karanlık yerde değilde ışıklı ortamlarda izlersen sorun yok. filtre taksan da olur. birde gözleri belli aralıklarla kırp.
00 Yorumla
+1 yılgöze faydalı ve zararlı olan birçok şey var..
çevresel, kalıtsal, kişisel birçok neden. sadece bilgisayar ve kitapla iş bitmiyor..
GÖZÜNÜZÜ SEVEYİM; GÖZÜNÜZÜ SEVİN ;)00 Yorumla
+1 yılHaha benim 2.75 ödevdi 10 günde 600 sayfa kitap okumak ve özetlemek 2 günde bitirdim hiç bişeyim yoktu ve böyle oldu. Hiç kitap okumazdım
20 YorumlaYanlış anlaşılma var sürekli ışığa bakmak göz kapaklarını ve göz bebeğini yorar en yakın zamanda bir göz doktoruna başvurmanı önerebilirim.
00 Yorumla
+1 yılkardeş ilk pc başına oturduğum zaaman sene 2007 di halada sabah akşam pc deyim hiç kitap okumam test çözmem gözlerim aşırı derece sağlıklı
00 YorumlaYanlış kardeş bilgisayar moniteründe radyosyan koruyucu cam yoksa bozar telefonda buna dahildir izlediğimiz tvde
10 Yorumla- 00 Yorumla
+1 yılkitap okumak bu ülkede göz ve beyin bozar
cahillik özgürlüktür:DDDDDDD
hüloooooooooggggggggggggggggg10 Yorumla
+1 yılHer ikisi de olabilir. Zamanla farkında olmadan gözlerini yakınlaştırıyor olabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılEğitim bozuyor hacı. Organda haklı yeter ya eğitim eğitim :D
00 Yorumla
+1 yılsen diyince farkettim sanırım bnde çok kitap okumaya başlayınca gözlerim bozudu :/
02 Yorumla- +1 yıl
Okullarda yıllarca ders verilen tahtanın yeşil olmasıda miyopiyi artır8yor en iyisi kara tahta
- +1 yıl
yok şu yeni beya tahtalardı ilk okuldan sonra orta lise felan hep beyaz tahta
Benim gozumun derecesi düşmüş hergun telefon ekranina bakiyorum 3 yildan beri.
00 Yorumla
+1 yılBen de insanları poker face görüyorum. Bilgisayar tv kitap her şey etkiliyo.
03 Yorumla- +1 yıl
Ifadesiz suratsız. Düz ten. Kaş göz yok
- +1 yıl
Haha aynen ya
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/OJ580D.jpg ben böyle bişey görmemişam. s. s
00 Yorumla
+1 yılBenim doktorum da hocam da bilgisayar televizyon gözü bozmaz dediler. Bende derece miyop'um. Birden büyüdugum için göz numaram büyümüş dediler. Seninde göz bebeklerin büyüme olmuş olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBilgisayar gözü bozmaz sadece yorar diye okumuştum bir yerde ama bilmiyorum ne kadar doğru.
10 Yorumla
+1 yıl0.50 küçük bir numara pek birşey olmaz ben 3 yıldır lens kullanıyorum napayım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl10 yıldır aşırı derecede bilgisayar ile aşır neşir bir insanım gözlerim sapasağlam ama uzağı görememe problemim var gibi benimde dolmuş felan yakınıma gelmeden hangi dolmuş olduğunu göremiyorum
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılvalla çelişiyorum doktora gitsem mi gitmesem mi diyede çelişiyorum :)
Radyasyon ve ışıktan dolayı. Ağlamaya çalış gözlerin temizlensin bir de yapabiliyorsan gece uyumadan önce bir . iki daml limon damlat
00 Yorumla
+1 yılAşırı bilgisayar ve telefon kullanımında gözlerde bozulma olabiliyor. Bunun en büyük nedeni de PC ya da telefon ışığının yüksek olması. Kısık kullan.
01 YorumlaSağlık konusunda 480 cevap paylaştı. Kaynak camı olmadan kaynak yapmak fena halde hasar verir..
00 Yorumla
+1 yılbenim gözlerde aynı sorun var 0.75 digeride 1.25 olcak miyop
00 YorumlaAslinda biraz genetik benim bir gozum hic gormez mesela o kadar bulanik ki hic bir ise yaramiyor
00 YorumlaHer gün 5 saat kitap okuyan insandım benim bozulmadıysa kimsenin bozulmaz
00 YorumlaEvet kitaplarla uğraşmak kötü bu sene sürekli test çözdüm çöze çöze gözlerim bulanık görmeye başladı kitabı falan bıraktım 2 gün düzeldi tehlikeli ya
00 YorumlaBnde miyopum ve her doktora gittigimde goz numaram buyuyor bu buyume ne zaman durur eski gozlerimi ozledim bu kadar bulanik gormuyodum
00 Yorumla
+1 yılbilgisayarı bende çok fazla kullanıyorum gün içerisinde ancak kitap cidden gözleri bozuyor aşırıya kaçınca ve tutuşunla alakalı
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılçok ders calişmak tw bilgisayar tlfn
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen yha :(
Sen bildiğin gözünü bozmak için uğraşmışsın göz napsın
00 Yorumlabuyuk kısmı genetik... sonra ince iş... tv... pc... kitap... ve kimyasal gaza maruz kalmak
00 YorumlaGenetik fakat tüplü bilgisayarlar cok zarar verir kitabıda loş ışıkta okursan sıkıntı olmaz
00 YorumlaBilgisayara bakmak telefona bakmak da bozar.
11 Yorumla
Soran+1 yılkiminin bozulmuyor nedense
+1 yılBilgisayara bakmak gözü bozmaz gözü yorar kardesim bilgisayar, tel, tv den göz bozulmaz
00 YorumlaKapali odada bakmak surekli yakini bakarak alisiyor gozler
00 Yorumla- Devamını Gör (52)
Devamını Gör(97)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026