Güncellemeler
10 ay
...
Güncellemeler
10 ay
Güncel
Bir arkadaşım yıllardır oturur beraber yemek yeriz vesaire gidip biri ile birlikte olmuş ben bu adamla çok yemek yedim acaba bana bir şey bulaşmış mıdır düşüncesi beynimi yiyor internette bulaşır diyen var bulaşmaz diyen var ortak tabaktan yemekten yine söylüyorum bir ilişkim olmadı sırf bu hastalığı kaparım korkusu ile test yaptırsam 90 günden önce net çıkmıyor deniyor bilgisi olmayan yazmasın rica ediyorum kafam çorba
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Hayır HIV öyle bulaşmaz. Cinsel yol ve kan ile bulaş yolu var. Yani arkadaşın elini kesti diyelim senin de elinde açık bir yara vardı ve kan eline bulaştı falan o şekilde sana geçebilir. Diğer türlü aynı tabaktan yemek yedin diye sana bulaşmaz
Evet internette bu bilgiyi gördüm aslında ama dediğim gibi çok bilgi kirliliği var teşekkür ederim
Aşağıda tükürük ile bulaşır yazmış da bulaşmaz net bilgi abi. Sağlık sektörünün içindeyim az çok ve tükürük ile bulaşmaz. Aynı tabaktan yemek yedin diye bulaşmış olsa ülkenin yarısı hıvli olurdu.
Bende senin gibi düşünüyorum aslında hemde internetten izlediğim videolar falan bir çok sağlık PDF i herşeyi okudum içimi rahatlatmak için soruyorum sağlık sektörü demişsin özel olmaz ise ne ile meşgulsun
Özel olduğu için cevaplamak istemiyorum fakat internetten ziyade Kendi hocalarımdan aldığım bilgi ile bunu söylüyorum.
Çok teşekkür ederim kardeşim ben almam gereken cevabı aldım sağlık sektörü dediğin için güveniyorum teste gerek duymuyorum sen böyle diyorsun internette de bunu duydum zaten ve şu çok mantıklı böyle bulaş olsa herkes hiv olurdu dedin ya
Cinsel ilişki, vücut sıvıları ve kan vs ile bulaşır
Vücut sıvılarina tükürük de dahil diye düşünüyorum sonuçta ben ve bir çok kişi ortak yemek yedik bu adam ile ortak tencere den
Tabii ki tükürük, sperm, vajinal ve rektal sıvılarda dahil
Bir çok doktor bulaşmaz diyor yemek yiyerek sosyal olaylar ile 90 gün de çok uzun yoksa şimdi doktora gidicem
Yani aldığım derslerde bu şekilde anlatılıyor. Bir Dr görüşü alın siz
Mecbur gidicem bu şüphe ile yaşanmaz zaten böyle sebepsiz birşeyden bir şey olursa ne diye bilirim bilmiyorum ne dersi alıyorsunuz
Hayır kan teması ya da cinsellik lazım.
Tamam bunların hiç biri yok o zaman sorun da Yok sağol kardeşim ya