avucumun içini kestim yanlışlıkla derin baya evde tekim hastaneye de gidemiyorum 😅 şakır şakır kanıyor yarım saattir bir rulo peçete bitti
kanı nasıl durdurabilirim
kanı nasıl durdurabilirim
Üstüne koyduğun şeyi ( bez, peçete, pamuk ) ( aslında en iyisi temiz bez ) ikide bir kaldırma. Kestiğin yerin üstüne bastırarak tut. Eğer kan, o bezi tümden kaplayı taşacak gibi oluyorsa hiç kaldırmadan eskisinin üstüne bir tane daha koy, bastırmaya devam et ve 112'yi ara. 😱
Nedir son durum? 🤔
İkide bir kaldırma.
Kan pıhtılaşmaya çalışır. Sen kaldırdıkça o pıhtılar bozulur kanamaya başlar. Koyduğun bezi kaldırmadan tut öyle.
Geçmiş olsun.
Yaranın üzerine kalınca bir bez koyun sonra onun üzerine sert bir şey koyun (tahta parçası. Dü yüzeyli çakmak, tuzluk vb) iyice sıkıca sarın elinizi başın ızın üstünde tutun kanama kesilecektir. Ama mutlaka hastahaneye gidin sinir ya da damarlarınızda tahribat olabilir
Şakır şakır kan akıyorsa acile gitmen lazım. Bir bezle bastırıp tampon yap. Bilekten başka bir bez bağlayıp turnike yapman lazım ara ara gevşeterek kan akışını yavaşlatacaksın, kolunu kalp hizandan yukarıda tut. Acile git kesik derinse
Sızıntı da durmuş sayılmaz da pek dikkat et yine de, devam ederse git mutlaka. Geçmiş olsun.
İyi geceler
Cevap
11Cevap
geçmiş olsun üzerini peçete ile bastırmak gerekiyor.
Geçmiş olsun canım 112 yi ara danışman hekimle görüşmek istiyorum de o aydınlatır seni gerekirse eve ambulans yollar.
Zeytinyağı varsa onu dök eline pamuğu da bastır. Ama derinse dikiş attırmak gerekir.
Soğuk tut elini, kanamayı yavaşlatır.
Yukarıda tut.
Kan akışını yavaşlatmak için iyi ve sıkı bir sargı yap.
Peçeteyle olmaz, bandajla iyice sarman ve kalp hizasından yukarıda tutman gerek. Durmuyorsa acilde dikiş atılmalı
Yaranın yüzey alanı çok büyük değilse tütün basabilirsin kanamayı keser
Çok geçmiş olsun peçete getireyimmi kanın boşa akmasın☺️
Kalp hizasından yukarı tut. Güzelce sar
Adıyaman tütünü basarak
Tütün bas biraz
Acil gitmen lazım dikiş atarlar belki
Sık bilekten biraz dikiskikte durmaz hadtaneye git
tuz bas
Tuza basmak
Peçeteyle silip durma bir bez koy bastır
Avucunu kapat iyice
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?