Donör oldum! Bağış yapmanın önemini biliyor musunuz?

Merhaba arkadaşlarım kök hücre bağışımı gerçeklestirerek huzurlu ve vicdani rahat şekilde evime geldim. Güncellemeye 4 gün lük süreci detaylı anlayacağım ( duyar kasmak değil) bu konuda ön yargıları yıkmak ve yasamis biri olarak cesaret ve ilham olarak daha fazla bağış ve daha fazla hayat kurtarmaya vesile olmak amacım...

TEK ENGEL ÖN YARGIYMIŞ💝
TEK ENGEL ÖN YARGIYMIŞ💝

Bağıs yaptığınız kan bir hasta ile uyumlu oldugunda size ulasim sagliyorlar bir hastaya can olmak ister misiniz diye eger emin sekilde evet derseniz butun islemleri baslatiyorlar sağlık taramasindan geciyorsunuz tekrar kan tahliller egk film vs A dan Z ye ve defalarca soruyorlar eminmisiniz cunku son dakika vazgecen oluyor mus once evet dediklerin de hastaya haber veriliyor ve hastanin bagisikligida ona gore hazilaniyor ve hasta umutlaniyor ve nakil gunu gelince verici vazgectigi zaman hem hastaya zarar hemde hastanin umudu yıkılmış oluyor bu yüzden kendiniz emin şekilde bağış yapin. Bu durumlarda Kızılay iş ve okuldan izin alıyor ulaşım ve yemek ücreti konaklama hepsi dahil Kızılay tarafından ödeniyor. Refakatçiniz ile birlikte sizi otele yerleştiriyor, dışarıdan yemek yemek yasak enfeksiyon riski olmaması için, hasta ile görüşme yok, bilgi gizli tutuluyor. mektuplaşma yapabiliyor sunuz. Bağışıkliginizi güçlendirmek için size öncesinde ilaç veriliyor daha sonra her iki koldan da damar yolu açılarak makineye bağlıyorlar kan bir kolunuzdan makineye gidiyor hücreler hastaya nakil edilmek üzere ayrılıyor süzülerek diğer kolunuzdan tekrar size dönüyor. Bu işlem bende 4 saat 10 dakika falan sürdü ilk gün.. Tek sıkıntı magnezyum kaybı olduğu icin hafif kasılmalar oluyor, bide uzun süre hareketsiz yattığınız için, uyuşma oluyor vücutta. Ama takviye verdikleri için 1 saat içinde kendime geldim , ertesi gün tekrar daha farklı bir makine ye bağlandım o daha hafif bir makineymis onda 2 saat falan sürdü onda zaten hiç bir şekilde ne kasılma ne uyuşma olmadi gayet iyiydim. 100 gün sonra hasta ile ilgili bilgiyi kendileri vericek. Başka korkacak bir durum yok belki benim 1 haftam böyle geçti ama bir hasta ya can vermiş oldum inşallah iyi haberini alirim yavrusundan ayrılmaz ve yavrusu annesiz kalmaz. şu an iyiyim normal hayatıma devam ediyorum vericiye yan etkisi yok. Tek yapmanız gereken Kızılaya gidip kan vermek🙂 Tek Engel ön Yargıymış.. Sizde birinin hayatıma dokunmak isterseniz en yakın Kızılay merkezine giderek bağış yapabilirsiniz belki sizde biri ile uyumlu olur ona Hayat olursunuz 💖💖💖

Güncellemeler
10 ay
Bu arada kok hucre (nakli) Kızılay'da değil onkoloji hastanesinde uyumlu olduğun hastaya veriliyor.. onkoloji yani kanser hastaları...
Organ bağışı yapmadim kok hucre ilik bağışı organ bağışı değildir...