“Ekran ışığı uykuyu kaçırır” diyorlar ama çoğumuz yatmadan önce telefona bakmadan duramıyoruz. Sen gece yatmadan önce ne yapıyorsun? Uykunu etkiledi mi gerçekten, yoksa abartıyorlar mı

“Ekran ışığı uykuyu kaçırır” diyorlar ama çoğumuz yatmadan önce telefona bakmadan duramıyoruz. Sen gece yatmadan önce ne yapıyorsun? Uykunu etkiledi mi gerçekten, yoksa abartıyorlar mı
Genelde çok az uyuyan biri olduğum için benim uykumu hiç bir şey kaçırmaz.. Telefonda bakıyorum yatmadan önce kahvemi de içerim.. Toplasan günde 4 ya da 5 saat uyuyorum zaten :))
Hayatim ben gündüz çok aktif olamıyorum iş dolayısı ile ama uyumadan az takılıp bırakıyorum telefonu. Yoksa beyin açık kalıyor uyku düzeninde dalgalanmalar yapıyor 🙃
Evet dostum, ekran ışığı uykuyu biraz bozabiliyor gerçekten. Mavi ışık melatonin üretimini azaltıyor, bu da uykuya dalmayı zorlaştırıyor. Ama gel gör ki biz gamer’lar için akşam biraz telefon ya da ekrana bakmadan, oyunları hızlıca kontrol etmeden gün bitmiyor! 😅 Ben genelde Twitch yayınımı kapatıp sakin bir mobil oyunla günü noktalıyorum. Ama bazen fazla kaptırınca bakmışım sabah olmuş! 🙈 Sen de uyumadan önce karanlık mod ve mavi ışık filtresini açarsan belki biraz daha rahat uyuyabilirsin. 🤓✨
Cevap
11Cevap
yatmadan 3 dal sigara içerim mutlaka
12-1 gibi dalıyorum genelde. Telefonsa sesli de konuşsam görüntülü de konuşsam yazsam da yanımdakiyle de konuşsam uyku bastırsyn dk da dalarım
Uyumadan önce telefonla oynamak bana iyi gelmiyor, gözlerim rahatsız olup, uykum kaçıyor.
Ben mecbur oynuyorum bakıyorum telefona başka türlü kafan da susmuyor
Mavi ışık yayan her şey bozar uyku kalitesini
Ekrana bakıyorum 5 dk sonra uyumuş oluyorum. Abartıyorlar
Gece rutinim uyumak hsahjdaaj
Ne kadar güzel
Gece uyumam gündüz uyurum ben
Aynen benim gibi gece baykuşuyum ama şimdilik derslerimi başlamadan önce
1 saat önceden telefonu bırakman gerekiyor
Yok ben uyumazsam, uykum gelmez😀
Uyumadan önce uzağa bırakırım.
Sıkıntı yok uyumasakta olur
Yo valla her türlü uyurum