İki aydır sevgili olduğum bir kız var. Duygu ve düşünceleri çok tutarsız. Hassas ve çevrenin söylediklerinden çok etkilenen biri. Ani duygu iniş çıkışları var. İlgi manyağı. Aileden travmaları var, geçmiş ilişkileri problemli. Psikolojik tedavi görmüş yakın zamanda, Takıntı ( OKB), Kaygı Bozukluğu ( Anksiyete), Panik Atak tedavileri görmüş. En basitinden örnek vereyim; Geçtiğimiz Cuma akşamı çok güzel geçmişti, aşığım seviyorum bla. bla. Sabahına ayrılık mesajı attı bana, Yolun açık olsun yazdım. Bir saat sonra arayıp hiçbir şey olmamış gibi davrandı. Akşamına gene trip atıp küstü. Gönlünü aldım zor da olsa, dün harika bir gün geçirdik, akşam her şey muazzamdı. Öpüşüp ayrıldık evlerimize gittik. Yarım saat geçmeden mesaj attı. Ayrılırken ben seni yanağından iki kere öptüm sen beni bir kere öptün, sen insan değilsin, defol git, bir daha karşıma çıkma dedi. Beni engelledi. KİŞİLİĞİ İYİ, KENDİSİ İYİ AMA KAFA ARIZALI. Arkadaşlar benzer durumları yaşayanlar varsa bir de uzman olan arkadaşlar varsa lütfen yorum yapıp bana bir yol gösterir misiniz, Kız da Borderlıne kişilik bozukluğu olabilir mi, nasıl bir yol izlemeliyim?
NOT: Uzman bir arkadaşa anlattım. Kızın davranış, söylem ve eylemleri Borderlıne kişilik bozukluğu ile uyumlu dedi. Maalesef.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Mümkün, ama geri dönse de bir şey değişmeyecek çünkü bu hastalıkta sabit bir şeyler bekleyemeyiz doğal olarak.
Siz biliyorsunuz bu hastalığın yapısını, sizde de mi var yoksa uzman mısınız, nerden biliyorsunuz?
Bende varsa da teşhisi konmadan kaçtım psikiyatri merkezlerinden, psikologlardan.
Ben, dengesiz bir insanım. Eğer hayatımda çok sevdiğim biri varsa bu özelliğimi (kötü özellik) bir nebze düşürebilirim ama devamı benim elimde değil.
Çok iyi bir sohbet ilerlerken bir anda yok olabilirim, birine bir anda ilgi besleyip bir anda soğuyabilirim, her şeyin en kötüsünü düşünürüm çünkü kafamın içinde tonla soru var ve her yolun sonunda ben aklımdaki sesi dinlerken buluyorum kendimi. Bir anda aşık olup bir anda o kişiye karşı 0 his olabilirim. Zaten hayatımda uzun bir süredir kimse olmamasının nedeni bu çünkü kendimi tanıdıkça başka birine yük olmaktansa yalnız kalmanın daha doğru olduğunu fark ettim. Ama kız arkadaşının durumu daha üst seviye bir şey.
Üst seviye evet Borderlıne gibi
Kardeş kaç git daha ne duruyorsun.
Kendine hiç suç bulmuyor, olayları okuyamıyor, insanları tanıyamıyor, hep haklı görüyor kendini..
Kardeşim zaman olsa sana her şeyiyle nasıl bir hastalık olduğunu anlatırdım. Sadece şunu diyeyim asla yardım edemezsin asla. Sakın ilgi ve sevgi ile iyileşeceğini düşünme. Sen terk ettikce daha çok isteyecek seni, sözler verecek ve peşini bırakmayacak. Tabiki başka bir kurban bulamazsa. Şunu asla unutma, borderline ile ilişkide erkek bir partner değil kurbandır. Seni dibe çektikce çekecek. Seni işinden, ailenden ve çevrenden soyutlayıp sonra sende bir şey kalmadığı için tekmeyi basacak. Borderline kadınların hepsi aynıdır. Davranışları hepsinde aynıdır. Tamamen içgüdüseldir
Bende keyfime bakarım o zaman, ciddi ilişki düşünmem.
Bu mümkün değil, onun manipülasyonuna karşı koyamazsın çok zeki kadındır eminim. Çok kurnazdır. Yol ver gitsin iki dakikalık zevke değmez
Senin bu konuda tecrüben olmuştur eminim?
Evet
Lütfen anlatır mısın?
Anlattım zaten. Üstüne ne kadar düşünürsen o kadar batarsın. Duygusal olma, zayıf olma. Borderline hastaları doktorlar bile tedavi etmek istemiyor. Sana ulaşmasını engelle zayıflık gösterme.
E bu kız benim ikizim aynıyız
Siz de var mı Borderlıne kişilik bozukluğu?
İnsan beni kez eksik öptün diye, yarım saat önce kollarında olduğu sevdiğine bunu yaparken mı, normal mi bu durum?
Bilmiyorum hiç doktora vs gitmedim ama bende öyle davranışlar yapıyorum
O da bilmiyor söylüyorum anlamıyor da Borderlıne kişilik bozukluğuna işaret eder bu davranışlar.
Şu an baktım evet tüm belirtileri bana uyuyor kızın annesiyle arası hep mi bozuk
Ve de bize en ufak bi ilgi gösterene çok bağlanıyoruz şu an kız belli ki onu bırakmayacağını düşündüğü için böyle engelleyebiliyor yoksa bi uzaklaşsan deli olur peşinden ayrılmaz
Benim onu borakmayacağımı düşünüyor ama yanılıyor, bi de akşam mesaj atmış bi daha benimle görüşmek için çabalama diye, eee tamam zaten konuştuk bitirdik niye tekrar aynı şeyi mesajla yazıyorsun? Aslında peşinden koşmamı bekliyor.. Bende onun bu mesajına şu cevabı verdim: Hakkımda söylediğin sözler yanlış, ama gene de düşüncene saygı duyuyorum, iletişimde kalmak istemiyorsan saygı duyarım. Canın sağ olsun.. Kendine iyi bak...
Acaba dediğin gibi vazgeçtiğimi anlayınca peşimden ayrılmaz mı
Peki bu kız 35 yaşında mı?
25 yaşında
Hmm. Sana bir şey söyleyeceğim ona ilgi göstermeyi bırak mesajlarına cvp verme. Eğer sana nude atmazsa ben bir şey bilmiyorum bide insanlara karşı aşırı derecede yardım severliği var mı?
Yardımsever, ama nude'ye gerek yok. Zaten her şeyi yaşadık.
Peki sen ona karşı ilgisiz kalınca mı oluyordu cinsellik
Hayır aksine çok ilgi gösterince
Ayrıl
O ayrıldı zaten, iletişimi keseceğim, borderlıne kadınlar sonra kendisi döner diyorlar bu doğru mu acaba?
Evet dönerde kabul etme başını yakma
Bende normal trip atarım ama böyle değil onun ki üst seviye olmuş. Ya da gönlümü alıyor mu diye mi test etti bilemiyorum
Sadece trip değil, öfkeden deliye dönmüştü.
Tamam işte ayrıl
Zaten o ayrıldı, döner mi acaba, dönerse kabul etmeli miyim?
Kabul etme çökersin genç yaşta