Ayyy küçükken bende çok çektim bunu öncelikle ağız bakımına çok dikkat etmelisin önerim sabah önce Hindistan cevizi yağı ile gargara yap sonra dişini fırçala diş ipi alışkanlığın varsa yap ya da ağız duşu sonra listlerine le gargara yap hem çabuk iyileşir hemde yara çıkma süresi daha uzar çok uğraştırici dersen sadece fırçalayıp listerine ile gargara yap bunun sebebine inicek olursak vitaminine baktirdin mi muhtemelen vitaminlerin çok düşüktür kesinlikle aksatma hemen tedavine baktır , vücudun inflamasyona açık mı mesela örnek vereyim pcos olan birinin vücudu inflamasyona çok açıktır ve antienflamatuar besinler tüketmeleri gerekir yani normal bir insan gibi beslensen bile vücudun inflamasyonlu olup bu şekilde ağzında yaralar çıkabilir ya da vücudunda başka sorunlar olur bunun dışında mesela sinüzit olup saçı ıslak bir haldeyken rüzgara maruz kaldin başın ağrır ve diş etlerinde inflamasyonlanır böyle olunca hemen diş etlerin şişer ağrır ağzının içinde bu şekilde aft çıkabilir başka bir sebep Behçet hastalığı ama ara ara çıkıyor dediğine göre Behçet değil zaten tanı konurdu olsa çene yapın diş yapında başka bir etken sürekli dudağının içini vs ısırp yara yapıyor olabilirisn geçmesi için tuz basma ama tuzlu su ile gargara iyi gelir asitli yiyeceklerden uzak dur geçmesi için en başta dediğim ağız bakımını mutlaka yap
2
2 Yorumla
Soran
10 ay
Önerin icin sagol yapicam ve evet vitaminlerim düsük cikti kan testinde büyük ihtimal ondan zaten kücüklügümden beri cekiyorum bende bunu hala gitmedi
Umarım gider bende çocukken hastanede bile yattım bu sebepten vitaminlerin düşük deselerde hiç umursamazdim sen öyle yapma ilaç etki etmezse iğne iste hemen etki ediyor
Birincisi asitli gıdalardan uzak duracaksınız İkincisi uyku alışkanlığınızı değiştireceksiniz en geç 10 gibi yatakta olacaksınız 11.00'de uyursanız sabaha kadar vücut direnciniz çok aktif olacak bir daha bu hafta sorunu ağzınıza olmayacak ben bu şekilde çözdüm yıllardır bir daha çıkmıyor artık tüm samimiyetimle seviyorum bana dua edersiniz inşallah
1
2 Yorumla
Cevap sahibi
10 ay
Yaklaşık 15 yıl önce yemek yiyemiyordum aftlardan.. meğersem asitli gıdalar ve uykusuzlukmuş aslanın nedeni vücut direncinin düşmesi bulaşıcı herhangi bir şey değil merak etmeyin
Cevap sahibi
10 ay
Söylediklerimi yapın bir ay sonra tekrar buraya yazın lütfen hiçbir sorunuz kalmayacak çünkü ve ömür boyu bunu sürdürün artık bir de mutlu kalın hep mutlu olun pozitif olun stresten uzak durun
Bu tarz aftlar denizci hastalıklarına benziyor c vitamini alımına dikkat et. C vitamini eksikliğinden olabilir. Bir de daha önce sigara kullanıyorsan ve sigarayı bıraktıysan aft çıkabiliyor kısa vadede
Bağışıklığı düşüren durumlar ve ağız hijyenine dikkat etmemek başlıca sebepler güzelim geçmiş olsun. Tuzlu su ya da güzelce seyreltilmiş sirkeli su ile gargara yapılabilir
1
1 Yorumla
Soran
10 ay
Tesekkürler Aslinda her gün dislerimi fircaliyorum
Geçmiş olsun çok acıyor o bilirim bendede ara ara çıkıyor düzensiz beslenmekten vitaminsizlikten değerlerim düşük olabilir tuzlu suyla gargara yap aile hekimi krem yazsın
Herkeste olabilen bir durum gecer dert etme bacım ölmezsin
0
1 Yorumla
Soran
10 ay
kücüklügümden beri bu durumu sürekli yasiyorum ben sen ne anlatiyon bana Umarim sende de cikar da acisini anlarsin o zaman gelip böyle konusabilcek misin bakalim