14 yaşımdan beri kansızlığım var. bu ilk öğrendiğim zaman tabi belki daha önce başladı. çünkü aile hekimim taşikardi yüzünden şüphelenip test istedi ve ferritinim 5'e düşmüştü. diğer değerlerim de çok düşüktü. çok halsizdim ellerim hep buz gibiydi, saçlarım çok dökülmüştü ve nabzım hep 85-90 tansiyonum 90/50'di. bir ayda 2 kutu ilaç kullandım ve 11 oldu ferritinim doktor artık iyileşmişsin deyip ilacı kesti. ama ben hala aynıydım. 1 yıl sonra kontrole gittim yine aynı ferritinim 5. yine ilaca başladım bir ay sonra 14 oldu yine kesti. 6-7 yıl bu şekilde devam etti. 25 yaşındayım ferritinim en çok 20 olmuştur ki belirtilerimi asla azaltmadı. huzursuz bacak sendromu yapıyor. enerjim hep düşük. tansiyonum 90/50'nin üzerine çıkmıyor. her yerim ağrıyor. ferritin 10 üzeri olur olmaz kesiyorlar ilacı. bu normal mi? bu ay kendim aldım eczaneden. kullanmaya başlıcam. yaklaşık 2-3 ay kullanmayı düşünüyorum.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
1-2 ay kullanıp bırakırsanız kansızlığınız * sene düzelmez, sadece hemoglobin yükselmesiyle geçici olarak tatmin olursunuz.
Demir eksikliği anemisi en az 6 ay kontrollü tedavi gerektirir. Önce hemoglobin, hematokrit değerleriniz yükselir, sonra ferritin gibi demir parametreleri takip edilir ve tedavi sonlandırılır. Ferritinin 10 civarına gelmesi (µg/L değerine göre) yeterli değil, çok düşüktür.
Ayrıca ilacı tercihen tamamen aç karna, mide-bağırsak sorunu yaşıyorsanız da yemeklerden en az 3 saat önce ya da 2 saat sonra içmeniz gerekir. Beraberinde çay-kahve- süt ve süt ürünleri tüketmezseniz (önceki ve sonraki 2-3 saat içinde) maksimum verimi alırsınız.
yıllardır bu şekilde doktorlar tarafından geri yollandım. belli ki bana onlardan fayda yok. ben de ferro sanol duodenal aldım eczaneden onu kullanmayı düşünüyorum. en az 2-3 ay. neden böyle yaptıkları konusunda bir fikrim yok. dahiliye doktorları da, aile hekimi de aynı şeyi yaptı. 10 yıldır gittiğim doktorun haddi hesabı yok. 1 ay sonra ferritin 11 dahi olsa kesiyorlar. en enerjik olmam gereken lise yıllarımda sınıftan dışarı çıkmaz montumu kafama çeker uyurdum. arkadaşlarım sen de hep hastasın derdi. tembel hayvan gibiydim resmen. ben artık bunu karakterim sanıyordum ya da psikolojik olduğunu falan ama artık gece uyuyamamaya başladım. bacak ve kol ağrılarım oluyor uyuşukluk şeklinde. dün gece hiç uyuyamadım mesela sağa sola dönmekten. her yerim ağrıyor, acıyor. bir ara 20 olmuştu ve o bile biraz fark etmişti. yani kötünün iyisi.
Demir eksikliğinden başka hastalığınız var mı? Yoksa en az 6 ay ara vermeden demir ilacını kullanmalısınız. Ferritin öyle hızlı yükselmez
bildiğim kadarıyla yok. ayrıca 1 ay kullanımda bile 5ten 11-14 arasına çıkmıştı. yine de dediğiniz gibi yapıcam.
Dilerseniz hematoloji bir görsün, adet kanamalarınız vb. değerlendirilir.
yaşadığım şehirde yok maalesef. adetim de çok uzun sürmüyor zaten. hormonlar için kadın doğuma gitmiştim. adet harici ağrılı ara kanamalar olduğundan o da tahlil falan istemedi endokrinolojiye yolladı. endokrinoloji için dahiliyenin randevu açması gerekiyor o da açmadı. onların hormonlarla bir alakası yoktur dedi. ben yaklaşık 4-5 yıldır. sivilce, adet arası kanamalar, duygusal iniş çıkışlar, terleme artışı vs. yeniden ergenliği yaşadım. bunun için de hormonlarımda bir şey var herhalde deyip kaç kez doktora gittim. biri sivilce için cildiyeye yolladı. cildiye bir şey yok deyip 2 metre uzaktan şöyle bir bakıp krem yazıp yolladı. o da bir işe yaramadı. bilmiyorum. tam olarak neyim var. kendi kendime neyim olduğunu aramaktan yoruldum artık. ciddi anlamda doktorlar asla ilgilenmiyorlar. kaç defa kendimden şüphe ettim ama en son annem neredeyse siroz hastası olmak üzereyken ve tahlilleri bas bağırırken iyisin sen iyisin deyip eve yollayan doktordan sonra gerçekten güvenim kalmadı.
Uzun sürmese de kanamalar şiddetli mi bir haftada kaç ped gidiyor onlar da önemli. Hemoroid vb. durumlar var mı önemli.
Bir sorununuz yoksa ilacı düzenli kullanın, ara sıra kan tahlilinizi yaptırıp takip edin yükselme var mı yok mu diye. İlk yükselmeyi gördüğünüzde bırakmayın, demir depoları geç dolar.
en fazla 12-13 ped gidiyor. aşırı kanamam yok. hemoroid falan da yok.
Anladım. O zaman siz demir ilacına devam edin, değerleri de ara ara takip ettirin. Dediğim gibi hemen kesmeyin tedaviyi, zaman ister demir eksikliği anemisi.
tamam dediğiniz gibi yapıcam. teşekkürler.
Geçmiş olsun 💚
Çünkü doktorların işi gücü çok fazla ugrasmak istemiyorlar hemen en kısasından yollamak başlarına sağmak istiyorlar maaşlarını da beğenmiyorlar vs özele gidip para verirseniz daha değerli oluyorsunuz ama çok para vermeniz lazım az para verir yine özele gidersiniz onu da ilgi görmüyorsunuz göstermelik iş yapıyorlar ve sadece paranızı alma derdine düşüyorlar
iyi de doktorların işi bu zaten. kendimiz teşhis koyup kendimiz tedavi uygulayacaksak doktorlar ne işe yarıyor. bir de yanlış yönlendiriyorlar. değerlerin normal dedikleri için ben de niye hala böyleyim başka bir şey mi var acaba yoksa psikolojik mi diye düşünüp duruyordum.
Eğitim seviyesi düşük ekonomik SORUNLAR gelir dağılımındaki adaletsizlik üzerlerindeki baskı hasta sayısının fazla olması çalışma saatlerinin onların nezdinde yüksek olması gibi gibi sebepler bunlara neden oluyor doktorlara şikayet etmek yerine toplumsal değişime ve yönetimsel değişime sistem değişikliğine ihtiyacımız olduğunu idrak Edip toplumsal olarak buna göre hareket etmemiz gerekiyor yoksa istediğimiz kadar kendi aramızda tartışalım şikayet edelim bagiralim çağıralım hiçbir şey değişmez
bunun sebebi ben değilim. değişime ihtiyacımız olduğunun da farkındayım herkes zor şartlarda çalışıyor. kimse işini iyi yapmazsa değişim bir tek kötü yönde olur. herkesin kendini düşünüp bir tek kendini gördüğü bir toplumda herkese anlayış gösterip alttan almak, halinden anlamak enayiliktir. bunca yıl işinde uzman diye gittiğim doktorlardan biri bile doğru dürüst ilgilenmedi. hadi diyelim son 5-6 yıldır ekonomi kötü. ondan öncesi neydi? herkes uyanıklık peşinde. hizmet sektörü bile insandan nefret ediyor. ironik. böyle bir toplum asla bir araya gelip de bir şeyleri değiştirmez.
Size hem katılıyorum hem katılmıyorum
8 sene kullandım o ilacı. Benim 1,5 değerim. Kendimi bildim bileli. İlaç bende işe yaramadı. Sende yarıyorsa al kullan mutlaka
hangi ilacı kullandınız. ben ferro sanol duodenal kullanıyorum. feramat hiç işe yaramıyor.
Ferro sanol kullandım ve feramat. İkiside işe yaramadı. Sonra şurup verildi adını bilmiyorum. Onu da ben içemedim. Geçmiş olsun 💐