11 aybence normal örnek vermek gerekirse narsist bir insan kendini bir çok şeyde haklı görür ancak çoğu şeyde haksızdır karşıdaki kişi de haklıyken haksız duruma düşer normalde sorun olan kişi narsist kişiyken haksız duruma düşen sen olduğun için sorun sende gibi gözükür eğer sorun gerçekten sendeyse demesi gayet normal bence tabi insanız neyin yanlış neyin doğru olduğunu bazen bilemiyoruz psikoloktan çok kendini dinle gerçekten doğru mu söylüyor diye 🌸✨
01 Yorumla- 11 ay
ama direkt böyle demesi de biraz insanı kırar sanırım farklı şekilde söyleyebilirsi
En İyi Cevaplar
11 ayPsikologlar ne iş yapar? Kendimize ve/veya çevremize zarar vermemizi engellemek yani ortada bir zarar verme/görme durumu varsa, bunu önlemeye çalışmak. Tabii bu işi yaparken bağlı oldukları etik kurallar vardır.
Yani bize direkt olarak 'sorun sende' diyebilirler mi? Hayır çünkü bu, mesleklerinin etik kurallarına aykırıdır (saygı ve onur, zarar vermeme, yeterlilik ve sınırlar, tarafsızlık, gizlilik, dürüstlük) ama bunu dolaylı yolla söylemeleri mümkün.04 Yorumla
Soran11 ayBunu şöyle çözebiliriz bunu deneyelim bi de deyince anlıyoruz zaten ama konuşma tarzı bu şekil olmalı sürekli gidince arkadaşı sandı beni
- 11 ay
Evet özetle bunu nasıl söylediği önemli. Ben de sağlık sektöründe profesyonel davranmayanlarla karşılaştım maalesef. Opsiyonun varsa şikayet etmeni öneririm, ben ettim. Yoksa kendilerini düzeltmiyorlar.
Soran11 ayBi daha o ortamda bulunmayacağım ne hali varsa görsün ben öğretmeni değilim sonuçta
- 11 ay
Uyarı almazsa artar. Aldığımız hizmetleri değerlendirmek de bize düşen pay sonuçta. Sen bilirsin yine de.
Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı. Psikolog, aslında senin de bildiğin ama görmezden gelen şeyleri ortaya çıkarır, senin görmek isteyebileceğin şekilde sana sunar. 60 dakikalık seans sırasında boşa mi geldim acaba, ben bunları biliyordum zaten dersin ama o bir kritik noktaya dokunur, o sorunun cevabi senin bakış açını değiştirir. Direk sorun sende demez de, şunu mu yapsan acaba diye sorar.
013 Yorumla
Soran11 ayBen her şey daha iyi ben daha iyi olduğum için galiba dedim o da bak sorun sendeymiş demek dedi
Soran11 ayOnu rahatsız mı etmiş bencil ve mükemmelliyetçi olduğumu nerden çıkardın şaka gibisin 😆😆😆😆
Soran11 aySeninde düşünmeden konuşma yapın var anlaşıldı
Soran11 ayAdında bile hayır yok Tersyyyyy
Soran11 ayTersliklerin ve sen ben uzak ol
Soran11 ayYok ben negatif olan insanları hayatımda bulundurmuyorum
Soran11 ayPsikoloğu rahatsız etmişsin diyor siz okuduklarınızı anlayabiliyor musunuz rahatsız olacak biri psikolog olmuş yani bu ne kadar işini yapamadığını gösteriyor zaten 😝😝😝😝
Soran11 ayEvet ben iyi yapabildiğim şeylerin farkında olan farkındalıklı bir insanım ve empati yeteneğim aşırı yüksek mesleği bu olan birinde böyle bir yetenek olmaması üzücü okuduğunu anlamayan insanların bir şeyler söylemeye çalışmasıda komik sadece
Bir psikolog sana ne derse doğrudur, sana sorun sendeyse dediyse kesindir. Bir psikoloğu hafife alma sakın bir psikolog bilimlidir, bir düşünürsen kaç sorunlu insana günde baktığını, diyelim günde elli insana bakıyor ve teker teker insanlara çözüm arıyor.
02 Yorumla- 11 ay
A1 Türkçe
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
67Cevap
Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hayır, bir psikoloğun “sorun sende” gibi direkt ve yargılayıcı bir ifade kullanması profesyonelce ve etik değil. Psikologlar, danışanlarını yargılamadan, empatiyle dinleyip anlamaya çalışırlar. Sorunları kişisel bir hata ya da eksiklik gibi göstermek yerine, kişinin duygularını, davranışlarını ve yaşadığı zorlukları birlikte keşfederler. Eğer böyle bir yaklaşım gördüysen, o psikologun tutumu sana uygun olmayabilir ve başka bir profesyonelden destek alman daha iyi olur. Sağlıklı bir terapi süreci, anlayış, saygı ve iş birliği üzerine kuruludur. Sen böyle bir şeyle karşılaştın mı? Nasıl hissettin?
50 Yorumla- Sağlık konusunda 389 cevap paylaştı.
11 ayBenimki hep diyor akfjwjd üslûp önemli. Yani suçlar gibi söylememeli. Elbette kendinde olan sorunu fark ettirmeli ama bana kalırsa direkt “sorun sende” diye söylemek doğru değil. Lafı oraya getirmesi, uygun bir dille hatalı olduğunu sana fark ettirmesi çok daha hoş.
10 Yorumla Sorun bende olmasa zaten sana gelmezdim. Tamam başkalarının açtığı yaralarla ruhumuz yıpranıyor ama sonuçta ortada bir sorun olduğu aşikar.
İlginç bir psikologmuş bunu yüze vurmaktan ziyade yapıcı ve empati yapabilen biri olması gerekir.11 Yorumla
Soran11 ayBen daha iyiyim şu an her şey yolunda dedim o da o an böyle dedi şu an bunu düşünmek beni üzüyor dönmez yanına gidip bir şey desem mi diye düşünüyorum ama bu bana kötü hissettiriyor
11 ayBir psikologun danışanina sorun sende demesi doğru bir şey değil. amacı sorunu çözmek olmalı karşıdakini sorunlusun diye suçlayarak değil
23 Yorumla
Soran11 ayKi ben ona ilk gittiğim gün suçluluk psikoloji hissediyorum demiştim zaten iyiyim dediğimde bu cümleyi söyledi bana
- 11 ay
Gitme bence ona
Soran11 ayEvet gitmemeye karar verdim
11 ayGorunuse. Gore. O psikologun pskiyatri tedavisine. ihtiyaci. Var. Psikiyatris. Hastasini iyice. dinlemeli moral vermelidir. "Sorun. Sende"? Demis. Kahkahalarla. Guldum? Sok oldum. Bir psikiyatris. " Hastasinin moralini ozguvenini sarsan. Cumleyi. Hastasina soyluyor? Olmaz Boyle. Sey🤔
00 Yorumla
11 ayBir psikolok böyle diyorsa kendini geliştirememiştir ona gitmeye hacet yoktur
14 Yorumla
Soran11 aySon bir kere gidip bir şeyler diyesim var sonuçta sokaktaki insanlardan farklı olduğu için o koltukta oturduğunu söylemişti
- 11 ay
O an soylemeliydin işte düşünüp mü geldin der alay eder boş ver
Soran11 ayKafama takılan şeyleri sorabilirim ya sadece düzgünce sormam gerek ve orada oturuyorsa nasıl alay etsin dinlemek için var
Soran11 ayGitmemeye karar verdim sınırları koruyamıyor dediğin gibi daha gelişmemiş
Tersi kendi söküğünü dikemiyor ki sana yardımcı olmasını bekliyorsun
12 Yorumla
Soran11 ayOkumuş o kadar ya ama böylede denmez ki hemde diğer sorunları bile bile
11 ayHayir normal degildir.
Bir psikologun gorevi yargilamak degil anlamaktir.
14 Yorumla
Soran11 ayBende gidip güzel bi cevap verip bi daha gitmeyesim var
- 11 ay
Psikolog degistirmenizi oneririm.
Bu durum tamamen aldiginiz destegi birakmaniz icin bir bahane olmasin..
Soran11 ayO kadına tekrar gitmeyeceğim bunu biliyorum ama yeni birini bulup hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum tekrar şu an o yüzden yeni birini aramak zor geliyor
- 11 ay
Bu zorlugu asip tekrardan deneyin.
Bu sekilde terk etmeniz sizin icin iyi olmayabilir..
11 ayPsikologunu bilsin psikolok sorunun bizde oldugunu bizde biliyoz
11 Yorumla
Soran11 ayBi sorun olmasa gitmeyiz zaten bi de bak sorun sende demesi ben susunca sorun olmuyor dedim ama sende insansın her zaman susamazsınki canım demedi mal karı
Gizli Üye(18-24)11 ayMaalesef bu konuyu ele alacak kadar tecrübem yok, ama direkt sorun sende demesinin nasıl bir yapı uyandırdığı aşikar. Gelip burada sorduğuna göre. İşte bu yüzden, sorun kimde olursa olsun, psikolog bunu yargılayıcı biçimde yapmamalı. Zaten kişi oraya sorunlarını çözmeye gitmiş. Sorun zaten çok kapsamlı bir konu, neye göre diyor mesela orası da önemli.
10 YorumlaYani sorun psikologa gidende olacak tabii ki de
yoksa ne işi var orada
sorun başka insanlar, iş, eş falan filansa değiştir ya da çıkar ya da at gitsin
yapmıyorsa sorun kendindedir
boşu boşuna psikologa para mı verilir02 Yorumla
Soran11 ayİşte düzeldik işine gelmedi kadının
u 11 aySorun bende olmasa psikoloğa gitmezdim zaten de bence o psikoloğun da psikolojisi bozuk :D
32 Yorumla- 11 ay
Kesinlikle doğru cevap bu😀😃😃
- 11 ay
Teşekkür ederim 😂
Gizli Üye(18-24)11 ayYanlış demiş, sorun onda seni anlamamış ayıp etmiş
11 Yorumla
Soran11 ay😌😌😌
Terapide yargılayıcı konuşulmaz eğer sorun gerçekten sendeyse bunu senin farketmeni sağlamalı sana öyle söyleyemez
22 Yorumla
Soran11 ayNormaldi öncede sonra her hafta gidince arkadaşı sandı beni herhalde samimi biriyimde fazla samimi bulunca saldı kendini psikolog olmaktan vazgeçti 😄
Uzaktan eğitim diyeceğim kabalaşmak istemem içindeyse bile içselleştirmemiş olabilir. Psikologlar genelde doğru yerde doğru soruyu sorarak seni doğru kabul edilen düşünce yöntemine ulaştırmaya çalışır. Ama yönlendirme yapmaz
00 Yorumla"her şey yolunda, çevresel koşullar son derece iyiyken sen durup dururken sorun çıkarıyorsun. Sorun sende " demesiyle eş değer. Öyleyse haklı, değilse tuhaf
03 Yorumla
Soran11 ayKesinlikle tuhaf çünkü babamla gittik ve onu psikiyatriye gönderdi
Soran11 ayKadın
Uzman bir psikolog sorun sende demesinin nedeni nedir? Durduk yere sorun sende demez evet sorun sende diyince sende bunu kabullendiysen sorun sendedir ayrıca dediğim gibi sorun sende demesinin sebebi vardır illaki örneğin ufacik şeyleri büyütendedir sorun onun gibi bir şeyler demek iatemiştir
01 Yorumla
Soran11 ayYok kadına daha iyim her şey yolunda etrafımda dedim bi daha gelmeyeceğim diye korktu herhalde 😆😆😆
11 ayAferin, nası psikologsa. Gened3 uzun uzun hoşunuza gidexek şeyleri söyleyip geri salıyolar sizi.
16 Yorumla
Soran11 ayBana ne kadar bilmediğim bir şey söylemiş di mi sorun varmış 😄😄
- 11 ay
:) ben hayat boyu 3 kez gittim, işe yaramicanı bile bile, sadece sakinleşip uyuşmak için.
- 11 ay
Çözüm genelde olmuyo.
Soran11 ayBunun için abtidepresanda içebilirdin konuşmak için kendini yormasaydın
Soran11 ayPsikiyatriye git direkt veriyor zaten ilaç
- 11 ay
Evet işte, psikyatr. yanlış söyledim.
Psikolog iştw senin dediğin gibi yapacak :))
11 aydegıl, sorun zaten sende, onun ıcın gıdıyorsun zaten, sacmalamıs
10 YorumlaOnun işi sana doğruyu söylemek. Pohpohlamak değil. Ciddiye alırsan bunun sana faydası olur.
20 YorumlaPsikoloğun psikolojik sorunları olabilir, ona bir psikologaa danışması tavsiye edilmeli. Müşteri daima haklıdır, veresiye kabul edilmez gibi levhaları unutmuş,
00 Yorumla
11 ayİnandığı kurama göre degisir ve hangi cumle icerisinde hangi durumda söyledi bilemeyiz ancak sorunu dissallastirma yani öykü odaklı terapi uygulasaymis bulunduğumuz yüzyıla daha otururmus
00 Yorumla
11 ayPsikologlar hiç bir şey çözmüyor boşuna para alıyor ve herşeyi bildiklerini sanıyorlar bence ve normal değil
02 Yorumla
Soran11 ayİyi olanda vardır yaa
- 11 ay
Yok yok o kadar pisikolog a gittim insan ruhu pisikolojisi çok karmaşık ve çözülememiş bişey kuran da bile ruh ile ilgili çok az bilgi var Allah ne diyor kalpler ancak Allah'ı anmak ile huzur bulur tek yol bu
sorun sendeyse ne demeli başkasındamı demeli sorunun
14 Yorumla
Soran11 ayBen iyiyim deyince ne güzel sorunlar çözülmüş diyeceğine sorun senmişsin demesi harika mı sorunlar çözülünce para kazanamıyor kendisi hatırlatayım mesleğini seven biri olsa sorunun bitmesine mutlu olur 😝😝😝
Soran11 ayİyi sen normal insan bakışınla devam
Uzman birinin sana sorunlu olduğunu söylemesini senin kabul etmemen normal değil
15 Yorumla
Soran11 aySorunum olsa psikiyatriste gönderirdi 😜
Soran11 ay😆😆😆😆😆
Soran11 ayBi ara öfkemi kontrol edemiyordum ve bir şeylere başlamakta zorlanıyordum bu
11 ayDaha önce bir çok kez gittim hiç böyle bi cümle duymadım.
15 Yorumla
Soran11 ayBende duymamıştım şok yani
- 11 ay
İlişki terapisine mi gitiniz
Soran11 ayYo normal tek
- 11 ay
Geçmiş geçmiş olsun
- 11 ay
Değiştirmelisin belki de doktorunu
Böyle bir manyak beni de yargılamıştı üstü kapalı. Bir de çok genç bir yaştaydım. Böylelerinin direk ihraç edilmesi lazım.
00 YorumlaNeden anormal olsun. Sen psikoloğa ego tatmini için, hayatında yolunda gitmediğini düşündüğün olaylar için bşr suçlu bulmaya mı gidiyorsun
00 YorumlaHayır değil, düzeltmeye çalışıyor. Ayrıca hangi psikolog hastasını iyileştirmiş? Net rakam verebilirler mi?
00 Yorumla
11 ayPsikoloğun olaya taraf tutarak bakmıyor oluşu çıkarımı yapmasının altında boş bir sebep yok demektir yani haklıdır..
00 YorumlaBak sen.. bunun için para alıyor zaten ülkedeki psikologlarinda psikoloji bozuk kimlere kaldik
00 Yorumla
11 ayEvet bende tabi ve seni keserek bu sorunu cozecegim deseydin ,😂😂
02 Yorumla
Soran11 ay😆😆😆😆
- 11 ay
Elim. kasiniyooo kesme durtusu var bendeee de
11 ayYüze vurmak yerine yapıcı sekilde kibar sekilde sorunu bulup insanda travma oluşturmadan aslında yapabilir di
00 YorumlaAçık bir şekilde bunu ifade etmek bencede doğru değildir. Eğer böyle bir şey varsada farklı bir şekilde anlatılabilirdi.
00 YorumlaEvet her zaman her şeyde doğruların söylenmesi taraftarıyım
01 Yorumla
Soran11 ayDoğru olduğunu nerden anladık
11 ayEvet sorun sende. Psikoloğa gidiceksen İzzet Güllü gibi bir adama git. Seçimin yanlış
01 Yorumla
Soran11 ayKim o yaaa bi bakayım
Normal bence. Psikolog diye her şeye tamam diyip taytaylamak zorunda değil.
10 YorumlaPsikolog öyle bir şey demez ayrıca zaten sorunun olmasa psikologa gitmezsin
00 YorumlaKibar bir dille normal aşağılayıcı dille hayır mesleği ne olursa olsun insan olmalı
00 Yorumla
11 aysaçını başını yolarım onun sorun psikologda
01 YorumlaSağlık konusunda 432 cevap paylaştı. Haklı bence, sorun sende ki ikna olmuşsun psikoloğa gitmişsin :D
00 YorumlaSorun sendeyse evet ☺️
Ama yanılabiliyorlar. Hem de çok00 YorumlaNormal psikoloğun görevi zaten gerçek neyse onu söylemek
00 YorumlaDirek yargilamaz zaaflarinin, travmaların anlamaya calisir ona göre sorular yöneltir..
00 Yorumla
11 ayEvet bizim içimizde travmalardan ötürü kendimizle olan savaşımızı millete yansıtmaktan kaynaklıdır
00 Yorumla
11 ayÇünkü bakış açısı da bir sorun oluyor yani psikolog haklı.
00 Yorumla
11 ayNe açıdan soyledigine bağlı ne gibi bir sikayetin vardı ve ne anlattin
00 Yorumla
11 ayÇok normal hem de. A*ptala *a*ptall demenin normalliği kadar hem de...
00 Yorumla
11 ayHer psikolog da sağlıklı değil, içten pazarlıklı oluyor kimileri.
00 Yorumla
11 ayYalandan sende sorun yok demesinden iyi realist olmalı 😂😂
00 Yorumlahayır. Psikolog düşündürücü sorular sormalı. Farkındalık yaratmalı. Sorununun kaynağını bulmalı.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayPsikologsa her şeyi der işte bu yüzden en iyisi psikiyatrist
15 Yorumla
Soran11 ayHer şeyi demesin diye eğitim alıyorlar ya nasıl söyleyeceğini bilsin diye
Cevap sahibi11 ayÖyle tabii de psikiyatrist dururken psikoloğa hara harcamak mantıksız, hem para ödüyon hem "sorun sende" çıkıyor, yıllardır psikiyatriste giderim hiç böyle dediğini duymadım insanı öyle güzel karşılıyor ki aldığı parayı da kuruşuna kadar hak ediyor kadın
Soran11 ayBen yüzüme karşı o seni sevmiyormuş zaten diyen psikiyatristte gördüm
Soran11 ayBir şey olmaz deyip göndermişti
Cevap sahibi11 ayTuhafmış, benim gittiğim kadın şeker gibi. Gerçi yetişkin psikiyatristleri biraz patavatsız ve ilgisiz oluyor.
11 ayBu ışıltılı hayatı ben seçmedim, doktor 🤠💅
11 Yorumla
Soran11 ay💖✨✨✨✨🌷
- Sağlık konusunda 612 cevap paylaştı.
11 ayPsikolog karşısındaki kişiyi eğlemek için değil ona yol göstermek ve var olan durumu lanse etmek için vardır..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayEğer hasta narsist ise belli bir noktada birinin bunu yüzüne vurması gerekir. Psikolog diye hasta eğlemek zorunda değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayPsikoloğun seni savunması için gitmiyorsun sonuçta objektif bir şekilde değerlendiriyor bence gayet normal tabii uygun bir dille söylediği sürece
00 Yorumla
11 ayDuruma gore degisir. Yani mesela istedigin ayakkabiyi almadi diye anneni dovdun o yuzden de herkes beni disliyor uhuhu diye psikologa gidiyorsan oyle demesi normal olabilir ama bu kadar spesifik degilse normal degil.
00 YorumlaBence değil, sende bile olsa bu üslupta soylenmemesi gerekir.
10 YorumlaKuafore derdini anlat anlarlar hemde saçına da şekil yaparlar😅
00 Yorumla
11 aySorun sende diyorsa sendedir başkasına mı iftira atsın ne istiyorsun
10 Yorumla- Devamını Gör (82)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım