38 kiloya düşmek normal mi? Şu an cilt sorunu da yaşıyorum iştahım da yok sorun ne olabilir acaba
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
1.55 boyuna fayet iyi 38 kg gayet hos ve cekici bence kal boyle
Geçmiş olsun. Evet genelde 1.45 boyunda falan değilsen ciddi sorunun vardır. Detay verirsen yardımcı olabilirim
Boyum kısa 1.55 ama böyle zayıf deildim hatta kiloyu takan biriydm şimdi böyle nasıl istahsz oldgmu anlayamıyorum d vitamini eksikliğim de var vitamin kullanıyorum
D vitamini değildir eğer ki tesettürlü değilsen (: için rahat olsun
Tesettür luym ya zayiflgmi ailem çok takiyo ve cildim bozulduğu için ben de takıyorum
Şimdi insanların vücudu bir makine gibidir. Yağ, benzin, bakım ister. Sen kilo takıntın ile bakımını, yağını, benzinini eksik ettin. Bu da motor arıza lambasını yaktı (:
Lakin bir araba olmadığımız için bu arıza lambasını fiziksel ya da ruhsal değişimler ile anlıyoruz.
Vücudumuz bizlere her türlü sinyali veriyor ve zamanında bu sinyalleri yorumlatmak için doktora gitmediğimiz zaman da geri dönüşü zor. Çünkü bizlerin parçaları değişmiyor (:
İstersen buradan devam edelim; istersen DM’den devam edelim. Son 6 aydır hayatındaki değişimleri yazar mısın? Neler gözlemledin bedeninde?
Ramazan ayında 42 kiloydum geçen gün tartıldım 38 e inmis kilom vücudumda çok morluklarim oluşmaya başladı saçlarım aşırı derece döküldü ellerim de döküntüler oldu ama şu an vitamin iyi geldi gibi kemik ağrılarım çok fazlaydı oda geçti
Bol bol salata, et veya baklagil tüketmelisin. İştah mı? O da 1 haftada mide genişlemesi ile düzelir
Yeşilliğin içindeki vitaminler + baklagil ve etin içindeki proteinler saçını tekrar güçlendirir. Ayrıca borsacı değilsin; rakamları takip etme yoksa strese girersin. Kasap mısın neyi niye tartıyorsun?
Genetik olarak ideal kilo diye bir şey vardır. Mesela Myke Tayson 120 kilo olsa şişman demeyiz ama Ajdar 100 kilo olsa şişman deriz. Bunun boyla alakası yok. Vücudumuz sadece yağ ile ya da ağırlık ile ilgili değerleri vermez. Kemik, iç organlar, kıllar, kıkırdaklar, enzimler, beyin… bunlar da tartıda gözükür.
İşin püf noktası; senin normal porsiyon yemene gerek yok. 1.55 boyundasın. Daha az değerli besin alarak daha etkili sonuç alırsın.
İstersen 40 kilo olduğunda tekrar yaz, istersen bu süreçte sana yardımcı olabilirim. Dünyada senden bir tane var. Sana bir şey olursa dünyadaki geri kalan hiç bir şey umrunda olmaz! O yüzden önce bireyin kendi sağlığı ve huzuru. Ayrıca edepli ve ahlaklı bir insansın. Sana yardım etmek de hayır duası almamı sağlar (:
Ya ne güzel konustun cok teşekkür ederim 🌹
Bu cevap ile yüzüme tebessüm getirdin 🌸 senin de yüzün hep güler inşallah.
Aklına takılan ne olursa olsun sorabilirsin. Bilgi ve tecrübem emrinizde
Amin Allah razı olsun
Ya ben bu zayifligm ve vücudum da ki morluklarim dan dolayı lösemi hastasımiyim diye düşünüyordm ama değerlerde d vitamini eksikliği çıktı sadece
Çok şükür Allah kötüsünden korusun. Morlukların asıl sebebi vücudunda bazı bölgelere yeteri kadar değerli ve temiz kan gitmediği için. Kalp mi güçsüz kalıyor yoksa kan mı verimsiz çözemedim. Morluklar kalpten uzakta değil mi? Kollarında ya da bacaklarında mı?
Bacaklarımda çok fazla ama kollarımda da oluyor belimde de
İyi olacak hastanın ayağına doktor gelirmiş. Ana bilim dalım sporcu beslenmesi ve fizyoloji olsa da çevremdeki insanlar yüzünden dalımın dışında da uzmanlaştım (:
Sen daha söylemeden bilmemin sebebi de bu
Kan değerlerin çok düşük. Kanın çok verimsiz ve vücuduna yetmiyor. Kontrollü olman lazım. Boyunun kısalığı aslında çok iyi. Kanın daha hızlı verime kavuşur
Peki ne yapmam lazım
hiç mi yemek yemiyorsun; yoksa az yiyip bırakıyor musun?
Az yiyp bırakıyorm çünkü çok tokluk hissi yaşıyorum
mideni küçültmüşsün. Bir de mide tembelliği olabilir. Biraz daha az ama biraz daha sık yiyerek mide kaslarımızı normale döndürelim mi?
Ya keşke olsa da ben istemiyorum içimde isteksizlik var yemek düşmanım gibi sanki
Tiroit?
Şeker?
İkiside yok değerleri normaldi ama türk kahvesi olabilir bugün kahve içmedim ve iştahım felaket açıldı
Bence çok cekici zayıflık çok yakışıyor
Bende seviyorum zayıflığı da yüzüm eridi
oha naptın sen. boy kaç
1.55
ama boyuna göre normal gibi. fakat yine de kas kaybın olmalı bence
Önceden 55 üstü gibiydim normal değil damarlarim çıktı kemiklerm sayiliyo
bir sıknıtı vardır ihmal etme. bana da çok zayıf geldin. kas kaybediyosundur
Evet öyle gibi zaten yüzüm falan baya eridi
vitamin mineral bişeylerin eksiğini çekiyosundur büyük ihtimal. baktır mutlaka. yumurta süt tüketimini de artırmaya bak
Hiç birini yemiyorm artık canım istemiyo
canın istemez tabi vitaminlerin düşükse. dikkat et ölme de
Ölür muyum?
evet dikkat et ihmal etme. kas yiyosun bence sen
Damarlı diye dalga geçmeye başladılar artık sjsjsj
bırak dalgayı falan da sen üstüne düş bu olayın ihmal etme. vitamin falan al şu bilinidk markaların
Tamam zaten dahiliye ye gidicem dr da vitamin verir diye düşünüyorum
aynen git bi an önce
Sağlık açısından tehlikeli ölebilirsin bile
Abart abart
Git doktora sor sana mı inandırıcaz, vitamin değerlerin kan değerlerin yerlerdedir
Evet d vitamini düşüktü vitamin kullanıyorum
Birşeyi falan mı kafana taktin
Çok şeyi
Ne mesela
Ailevi maddi aşk acısı falan çok sey
İnşallah geçer hepsi aşk acısı niye var terk falan mı edildin
Hayır ya evlenmek istedik ailem karşı çıktı vermediler
Anladım ama kendine yazık etme gamsız olmaya çalış
Normal değil bir endokrinolojiye görün
Dahiliye olur mu
Boyun kac
1.55
Yemek ye lan ölcen gitcen iştahın yok falan bilmem kusasıya ye aq öyle yapıyordum bende
Ben yapamıyorum işte
Kanka bende spora başlarken hiç yemiyordum kaburgalarım sayılıyordu gerekirse suyu azalt tok tutan şeylerden kaç iştahını açan şeyler yemen lazım sürekli tok gez
Hatta yanında yemek taşı ufak atıştırmalıklar örneğin çizi gibi şeyler 1,2 tane 30 dk da ağzına atsan gün boyunca 3 paket yemiş oluyorsun ve bu öğün dışı yani hergün yapsan birazda yürüyüş koşu vicudun düzene girer
Ya ben çok su içiyorum nasıl azaltcam
Yemekten en az 2 saat önce içme miden boş olsun öyle ye
Çorba gibi saçma şeyler yememeye özen göster
Yemek yedikten sonra patlayasıya şu iç miden genişlesin
Onu da yapıyorum ya
Ailen zayıf mı
Yoo hatta bende zayıf deildim
Bi hastaneye git umarım iyileşirsin