Japonya’da 25 yaşındaki bir gencin sürekli telefonuna bakmaktan kaynaklanan sağlık sorunu ortaya çıkmış. 6 ay boyunca şiddetli ağrılar çeken gencin telefona bakmaktan boynu yamulmuş.
Düşük baş sendromu olarak geçiyormuş.

Japonya’da 25 yaşındaki bir gencin sürekli telefonuna bakmaktan kaynaklanan sağlık sorunu ortaya çıkmış. 6 ay boyunca şiddetli ağrılar çeken gencin telefona bakmaktan boynu yamulmuş.
Düşük baş sendromu olarak geçiyormuş.

Lan bende 7/24 saat telefona bakıyorum bazen boynum çok ağrıyor dik duramıyorum bide belimde skolyoz var galiba boynum da ağrıyor ama yamulduğunu düşünmüyorum bende telefona aynı bu pozisyonda bakıyorum şimdi korktum ya senelerce telefona baktım bende her gün bakıyorum dışarda bile böyletim tuvalete de telefonla giriyorum orada da bakıyorum bir dj bıraktığımı hatırlamıyorum
Cevap
13Cevap
çok bakmam
Asyalılarda aşırı utanma olduğu için büyük bir çoğunluğu asosyal ve internet bağımlısı. Bu yüzden bunun Japonya'dan çıkmış olması beni şaşırmadı doğrusu. Şifalar dilerim.
O denli yamutmak için nasıl ve kaç saat bakmış yazık etmiş kendine üzüldüm bu oyun ve telefon bağımlılığı korkunç yerlere gidiyor… 😬🙄
Telefona bakmaktan oldugunu sanmıyorum. Asosyal birisiyim ama çok fazla degilim. olsaydı bana olurdu
Eskisi kadar bakmıyorum özellikle yolculuk esnasında bir tarafa bırakıyorum.
Başka yerde de uyuşturucu madde kullanımından oluyor yazıyordu. Telefondan bu olmaz
Saat olarak bilmiyorum ama sık sık elimden bırakıyorum.
Ay Allah korusun ben böyle olmamak için hep boynumu geri atarim
Benim ders çalışmaktan gözlerim uzağı göremiyor bence
otomatik boynumu duzelttim
Okurken telefonumu göz hizasına getirdim
Bunlar ne yaşıyorlar benim aklım almıyor
Onun boynunu kırmışlardır be
Bununki farklı bir olay olmuş
Bu bana pek doğru gelmedi nedense
Değişiyor bazen çok bazen çook az
Benim muhtemel sonum böyle olucak herhalde
Sanırım telefonu çok aşağıda tutuyor
Telefonu düz tutamıyor mu dаllama
Şimdi ki bebelerin süspansiyon ayarları bozuk..
Güzel soru
22 saat falan herlade
Gece gündüz elimden düşmüyor
Gözlere de zarar
Kaç saat bakmış ki🙄
Ayyy çok kötü
mal aq
Olur mu olur
Oha ya
18 saat
🤣🤣 yakında ben
maks 6 sat gunde