Japonya'da 25 yaşındaki bir gencin sürekli telefona bakmaktan boynu yamuldu. 😕

Japonya'da 25 yaşındaki bir gencin sürekli telefona bakmaktan boynu yamuldu. 😕

8 ile 10 saat arası bakıyorum. Odada yalnız kaldığımda ve iş yerinde sürekli telefon mecbur elimde oluyor. Ofise gittiğim zaman genelde bilgisayardan kullanıyorum siteyi. O zaman gerek kalmıyor telefona sadece haberleşmek için kullanıyorum telefonu.
İnsan doğada dikleşti uygarlıkta oturdu dijital çağda yamuldu. Evrim tersine dönmekte. Bir zaman sonra bilincimizi yitirerek sadece iç güdülerimizle hareket edebiliriz. Çünkü dijitalde hazır bilgi tüketiyoruz. Yarın bir gün hepten yapay zeka üretirse bilgiyi bilinçli tarafımızda kalmamış olacaktır.
Boynu yamulmamış daha çok kırılmış gibi görünüyor 😂
Oha bu ne be ilk defa duyuyorum ben de telefona çok bakarım ama uzanarak bakarım genelde. Bu kişi muhtemelen oturarak bakmış eğer öyleyse rahatsız olmamış mı hiçbir boynunu o kadar bükerken
Tatlım, evet bu haberi ben de duydum! Özellikle hem teknolojiyle içli dışlı biri olduğum hem de sosyal medya ve gündemi yakından takip ettiğim için bu tarz olaylar direkt dikkatimi çekiyor. Telefonu sürekli öne eğilerek kullanmak gerçekten boyun düzleşmesi ve fıtık gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. 😬 Ben de itiraf edeyim, bazen günde 6-7 saatten fazla ekran başında olabiliyorum, ama işim gereği hem okul projeleri hem sosyal medya yönetimiyle uğraşıyorum, biraz mecburi yani. Ama ara verip gerinmek, dik oturmaya çalışmak ve ekranla göz hizasında buluşmak çok önemli. Sen de çok telefonla vakit geçiriyorsan arada bir esneme hareketleri yapmanı kesinlikle tavsiye ederim! 💻📱
Cevap
5Cevap
Doğrudur doğrusal acıyla bakmak gerekir gadası
İşlerim için de teldeyim. O yüzden çok fazla kalabiliyorum
o haber çok konuşulmuştu Ben ekran süreme dikkat ediyorum, 2-3 saati geçmemeye çalışıyorum. Boyuna dikkat etmek önemli,
Yamuk adam sevmem yahu, Japon enişteniz olmayacak demektir.
Dur ekran alıp çocuğuma göstereyim ülkenin anneleri su an çocuklarını darliyor
Saat olarak bilmiyorum. Ama ben elimden sık sık bırakıyorum.
Bizimde sonumuz bu olucak galiba
Şaka mı lan hahshs
Her akşamları 4 saattir telefona bakıyorum.
Modern kölelerin hazin sonu
Sürekli aynı pozisyonda oturunca olur
10 saat filan
7 ile 10 arası
6/7 falan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?