Psikiyatri ye gitmeme gerek var mı?

Banyoyu iyice yıkayıp dezenfekte etmezsem duş alamıyorum. Ellerimi aşırı yıkıyorum örneğin tuvalete gittim en az 10 kez yıkarım bide ellerimi yıkamak için tuvalete gitmeme gerek yok hep yıkamak zorundayım. Asla kapı koluna çıplak elle dokunmuyor. Evimdeki klozeti iyice dezenfekte etmeme rağmen üstüne peçete koymadan oturmuyorum. Sofradayken bizimkiler veya başkalarının eli benim kaşığıma, çatalıma, bardağıma, yiyeceğim ekmeğe değse asla yemem. Heryeri temizliyorum çok titiz bir şekilde bide dezenfekte ediyorum. Ellerim ayaklarıma bile değse yıkıyorum. Bir keresinde okuldayken arkadaşım tuvalete gidip ellerini yıkamadan çıktı ve bana dokundu sonra eve gittim çamaşır suyuyla yıkadım kendimi. insanların ( annem-babam-kardeşlerim dahi) bana temas etmelerini asla istemiyorum kendimi klozete batırılmış gibi hissediyorum. Ama en sevdiğim kısmı rüyamda en çok gördüğüm banyoyu foşuş foşur deterjanla yıkadığımı ve tertemiz olduğunu görmek offf bide rüyayı görürken deterjan kokusunu alıp uyanıyorum mis mis. Bunlar bana gayet normal geliyor ama ailem deli olduğumu söylüyor.
Psikiyatri ye gitmeme gerek var mı?