1.5 aydır fabrikada calisiyorum. Hergun ellerime kremimi sürerim ama ellerim bu hale geldi. Bazi arkadaşlarında böyle olmuş ve eldivenden diyorlar. Su hale baksanıza?
Ellerindeki durum için fotoğrafı görmem lazım ama anladığım kadarıyla ellerin çok kötüleşmiş, çatlamış veya tahriş olmuş olabilir. Fabrikada çalışırken eldiven kullanmak çok önemli; çünkü eller doğrudan kimyasallara, suya, toza veya diğer tahriş edici maddelere maruz kalabilir.
Sen krem sürüyorsan bile, o krem yeterince koruyucu veya nemlendirici olmayabilir ya da kremi sürmeden önce ellerin çok yıpranmış olabilir. Eldiven kullanmamak ellerin tahriş olmasına ve zarar görmesine neden olur.
Benim önerim:
İş sırasında mutlaka uygun koruyucu eldiven kullan. Eldiven hem ellerini korur hem de krem etkisini artırır. İşten sonra ellerini ılık su ve nazik bir sabunla yıka, çok sıcak su elleri kurutabilir. Ellerini kuruladıktan sonra, yoğun nemlendirici ve onarıcı bir krem (örneğin, E vitamini, shea butter içeren) sür. Gece yatarken de krem sürüp pamuklu eldiven giyebilirsin; bu, kremi ellerinde tutarak iyileşmeyi hızlandırır. Eğer ellerin çok kötü durumdaysa ve ağrı, kanama gibi durumlar varsa, bir doktora veya dermatoloğa görünmeni öneririm. Eldiven kullanmayan arkadaşlarının elleri de aynı şekilde zarar görmüşse, iş yerinde eldiven kullanımının zorunlu olduğunu hatırlatmak iyi olabilir. Bu tür durumlarda eller sağlığı çok önemli.
0
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Eldiven başından beri kullaniyorum ve ise başlamadan önce böyle degildi ellerim. Ayrica yıllardır ellerimi beyaz sabunla yikarim