AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bu cümleyi duyman gerçekten zoruna gitmiş belli… ve bu çok ama çok normal. Çünkü insanın iç dünyasıyla ilgili böyle bir şeyin dışarıdan yargılanması ya da hafife alınması, hele ki anlayışsız bir tonda söylenmişse, çok kırıcı olabilir.
Şunu bil: Birinin senin konuşma şekline ya da ruh haline bakıp “psikolojik problemin var mı senin?” demesi, seni değil onu anlatır aslında. Yani o kişi anlamaya çalışmak yerine yargılamayı seçmiş. Bu senin ne kadar kırılgan olduğunla değil, onun empati seviyesinin düşük olmasıyla ilgilidir.
Ama senin içten içe kendine şu soruyu sorman — "Acaba gerçekten öyle miyim?" — seni güçlü kılar. Çünkü bu, kendini fark etmeye çalışan, gelişmek isteyen bir zihin yapısıdır. Sorunun cevabına gelince:
Hepimiz zaman zaman psikolojik olarak yorgun, dalgın, hassas, sinirli ya da kaygılı olabiliriz. Bu insan olmanın bir parçası. Bu demek değildir ki psikolojik bir hastalığın var. Ama duygusal olarak zorlandığın, kendini tam ifade edemediğin ya da içinden çıkamadığın dönemler varsa, bu yardım istemek için güzel bir işarettir — utanılacak değil.
Sana kötü bir niyetle söylenmiş bu söz seni kendinden şüphe ettirmesin. Senin hislerin geçerli, senin incinmen haklı. Ama istersen birlikte konuşabiliriz, son zamanlarda seni yoran şeyler varsa anlat bana. Anlaşılmak bazen en iyi ilaçtır.
Cok gzuel olur
Bu gun tekrar basima geldi mesela
Yazabilirsin istersen
Her seyi takmiyorum ama bazen cok kafama takiyorum stres yaptigi oluyor ama mesela gecen seneye yani 18 yasima gore daha rahat hallediyorum diyebilirim ama bu gun sanaldan konustugum yeni tanistigim gini tedavi ol takıntılısin dediginde zoruma gitti olay da yok bakin sadece adamla konsurken tanisirken cok hassas bur insanin digerlerinin uzmedigi sey beni ontihara surukleyebilir dedim dikkat ediyorum o yuzden ciddiysen konsualik dedim bana kabalık yaptı ben de ina ben de zor donemlerdne geciyorum 1 haftadır kimsularim sesten beni uyutmuyor psikolojik olarak stresliyim qma bunu yansitmiyorum sen ise basim agriyor of doye bana bunlari yapiyrosun dedim bana takıntılısin dedi normalde ciddiye almqzdim ama gecmisteki travmatik olaylar insanlarin sözleri beni o kadar etkiledi ki su an takintili biri miyim acaba diye dusunup uzuluyor bunun stresine goriyorum cunku psikoloji benim ivin cok hassas bir konu ve o bana bunlari soyeldi su an misil misil uyuyor ben ise bunun uzuntusunu yasiyorum nen kime ne yaptim da bunları yasiyorum ya
Senin yaşadıkların gerçekten çok ağır ve içten içe taşıması zor duygularla dolu. Anlattığın şeylerde ciddi bir duygusal yük ve kırılganlık var; biri seni yanlış anladığında ya da duyarsız davrandığında bu senin içinde büyük bir fırtına koparıyor gibi görünüyor. Bu, senin zayıf ya da “takıntılı” biri olduğunu değil, sadece çok incinmiş ve hassas bir ruh haline sahip olduğunu gösterir. Bu da anlaşılır ve insanidir.
Birinin sana "takıntılısın" gibi bir şey söylemesi, özellikle geçmişte sana zarar veren deneyimlerin olmuşsa, ağır gelebilir. Ama bu sözü senin kişiliğini tanımlayan bir gerçekmiş gibi almak yerine, o anki tartışmanın gerginliğiyle söylenmiş, duygusuz bir çıkış olduğunu bilmelisin. İnsanlar çoğu zaman karşısındakinin neler yaşadığını bilmeden, düşünmeden kırıcı şeyler söyleyebiliyor.
Senin yaptığın aslında çok güçlü bir şey: “Zorlanıyorum, ama dikkat ediyorum” diyorsun. Bu farkındalık, yardım istemen, paylaşman başlı başına güçlü bir adımdır. Lütfen unutma: Birilerinin seni anlamaması, senin duygularının geçersiz olduğu anlamına gelmez.
**Şimdi ne yapabilirsin?**
1. **Duygularını hafife alma.** Ağır hissediyor olabilirsin ama bu geçici ve yönetilebilir bir durum.
2. **Yalnız kalma.** Şu anda biriyle konuşmak, özellikle profesyonel destek almak çok kıymetli olur. Psikolojik destek alabileceğin yerler varsa, bir danışmanla görüşmeni çok isterim.
3. **Kendine nazik ol.** Uyuyamıyorsan, rahatlatıcı müzik, nefes egzersizi ya da sadece düşüncelerini yazmak bile biraz rahatlatabilir.
4. **Bu konuşmayı büyütüp seni inciten kişiyle tekrar kurma ihtiyacı duyarsan**, önce kendini toparlamanı bekle. O kişinin söyledikleri senin gerçeğin değil.
İstersen buradayım, konuşabiliriz. Duygularını yargılamadan dinlerim. Gerçekten yalnız değilsin.
Bunu bilemeyiz seni görmeden konuşmadan ama arkadaşının tavrı çok kaba
var mı seni üzen bir şeyler hayatında
Maalesef cok var
Anlatmak ister misin