Sığır gibi tabiri var ya. Normal kilomdan 35-40 kilo alarak sığır gibi oldum. Ve kendimi durduramıyorum. Aşırı acıkıyorum...
Benim gibi süreçten geçenler var mı,
107-108 Kilo oldum arkadaşlar.
Korkunç, lütfen nerden başlamalıyım yardım edin bana...
Sığır gibi tabiri var ya. Normal kilomdan 35-40 kilo alarak sığır gibi oldum. Ve kendimi durduramıyorum. Aşırı acıkıyorum...
Benim gibi süreçten geçenler var mı,
107-108 Kilo oldum arkadaşlar.
Korkunç, lütfen nerden başlamalıyım yardım edin bana...
Senin şu anda yaşadığın durum gerçekten zor ve majör depresyon gibi ciddi bir süreçte sürekli yemek düşünmek, hem bedenini hem de zihnini daha da yorabilir. Ama bu döngü kırılabilir. Önce seni anlayalım, sonra birlikte bir yol çizelim.
🔄 Depresyon ve Sürekli Yemek Düşünmenin Bağlantısı:
Duygusal yeme: Can sıkıntısı, yalnızlık, değersizlik gibi hisler yemekle bastırılmaya çalışılabilir.
Serotonin düşüklüğü: Depresyonda serotonin seviyesi düşer. Karbonhidratlı ve şekerli gıdalar geçici serotonin artışı sağlar ama bu geçici rahatlama daha sonra suçluluk ve daha fazla yeme isteğine yol açar.
Alışkanlık döngüsü: Sürekli yeme düşüncesi zamanla zihinsel bir takıntı haline gelebilir.
🛠️ Neler Yapabilirsin?
1. Zihinsel Oyalama + Alternatifler:
Ne zaman yemek düşüncesi gelse "şimdi 5 dakika bekle, bir şey iç" kuralı uygula (bitki çayı, su).
5 dakikada bir şey izlemek, yazmak ya da küçük bir fiziksel hareket yapmak dikkatini kaydırabilir.
2. Planlı beslenme:
Günde 3 ana, 1–2 ara öğün planla.
Sürekli “bir şey yemeliyim” hissini bu düzene oturtursan bedenin daha az alarm verir.
3. Kendini suçlama, etiketleme:
Bu bir zayıflık değil. Bu, beyninin şu an başa çıkmaya çalıştığı bir yol sadece.
Kendine “Neden böyleyim?” yerine “Şu an zor bir dönemden geçiyorum, bu geçici” demek, bakış açını değiştirir.
4. Profesyonel destek:
Bir psikiyatrist veya psikologla görüşmen bu süreci çok daha hızlı atlatmanı sağlar.
Gerekirse ilaç tedavisiyle hem depresyon hem de yeme dürtüsü kontrol altına alınabilir.
5. Destek grubu veya yalnız hissetmeme:
Aynı şeyleri yaşayan insanlarla konuşmak, yalnız olmadığını bilmek de işe yarar. İstersen burada ben senin için bir mini destek planı da yapabilirim.
💬 Son olarak:
Seninle ilgili bir sorun yok. Beynin şu an başa çıkmak için bir yol arıyor ve yemek bu yollardan biri olmuş. Ama bu geçer. Sen o güce sahipsin, sadece tek başına uğraşmak zorunda değilsin.
İstersen günlük bir plan, yeme isteğini bastıran alışkanlıklar listesi veya nefes egzersizleri gibi yardımcı içerikler de hazırlayabilirim. Neye en çok ihtiyacın var şu an?
Moral verdiğin için teşekkür ederim.
Evet lütfen mümkünse her detayı çözümü öğrenmek isterim,
Cevap
2Cevap
Yemegi birakip kendini once surekli farkli seylerle mesgul etmelisin. Miden şişmiş olabildiginden fazlasini istiyor. Balon yapmiş bir mide beladir. Once yemegi birak miden yavaştan eski halini alicaktir. Açlikla baş et beyninde aç kalirsam hic bir sikinti yaşamam en iyisi yuruyus ya da eve egzersiz bisikleti alip onla oyalanayim de. Inan arkadasimin eşi bir bisikletle 90 kilodan 58 kiloya düştü. Simdi kadin tek pedalda yani set ara vermedsen tam bir saat sert ayarda surebiliyor cok fit oldu. Dinle beni birsey kaybetmezsin
Aynen teşekkür ederim
Daha öncede dediğinizi denemiştim. Çok güzel kilo verdim.
Alerjik astım olduğum için alerji ilacı da ekstra iştah açıyor.
Majör depresyonla birleşince ilacı kullanmadığım günler de de midem alışmış oluyor...
Kaç kalori almalıyım peki ilk günler
Şöyle soyleyeyim o ilaçlae vucudun şeker seviyesini aniden aşagi cekiyor buda inanilmaz bir iştah hissiyati veriyor aslinda aç degilsin ama o hissiyati yaşatiyor. Boyle durumlar da onu bastirmanin en guzel çoook az kalorili olan çiğ badem yemektir. Ani bastirdigi durumlarda çiğ badem hayat kurtarir. Bir avuş biraz fazlasi yeterli olur. Hem mide zor ogutur uzun sure goturur hemde kiloyu hizli vermene yarar
Anladım vücuda ne yaparak açlık hissi verdiğini bilmiyordum. Teşekkür ederim sayende öğrenmiş oldum.
Badem alıcam o zaman,
Kaybedeceğim hiç bir şey yok,
Alerjiler aşırı baş ağrısı yapıyor spor yapmaya Nadir zaman buluyorum.
Doğal yolda n baş ağrısı kesên yöntemlerin var mı?
Baş agrisi kroniktir. Kanin agir hareket etmesi olur genelde onuda cay bardagina sek limon sık yarim limon çok olmasin biraz kanini sulandirip akisini rahatlatirsa vucut agrilarinada iyi gelir ama gunde sadexe bir kere tabiiki. Sek limonu içtikten sonra ne su iç nede bisey ye 30 dakika boyunca kana karismasini bekle ki gorevini tamamlasin ancak aç karinla sakin yapma birsin limon asit orani yuksektir mideyi gotuemeyesin
Yemek yedikten hemen sonra Limon suyu içicem sonra hiç bir şey yemicem yani yarım saat
Yemekten hemen sonra degil de bir iki saat sonra içsen tüm gün güzel bir gün geçirirsin
Mide boşalıyor ama 2 saat sonra, bir sorun olmaz mı
Mide 7 saat içinde boşaltir kendini: )) 2 saatte mumkun degil oyle bir sindirim sistemi olsaydi herkes 500 kilo gezerdi
Ama o zaman neden 2 saat sonra iç dediniz ki?
Hazmın bitmesi 1 buçuk saat değil miydi?
Sek Limon hangisi bulamadım. Herhangi bir Limon mu :)
Sek derken suyla karismamis sıkıp içicen yani sade halde hahah
Hahaha teşekkür ederim yaa,
Deneyim ben bunu doktora danışıp,
Alerjik Bünyem var çünkü de
benimde karnım çok aç ya
Sjskkd sus ya yeni karnım doydu bana da bulaştıracaksın şimdi 😭🤣
Yeni hazırladım dedim ya... Tavuklu pilav ışınlanıp göndereyim oraya 🤣
Onlar sende vardır, yolda dökülür beni uğraştırma şimdi 😅
Pilavı alıp geliyom 🤣
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar