üre (serum plazma
Referans aralığı 17-43
Değer 8.0 mg dl
Ldl kolesterol
Referans aralığı 100
Değer 172mg dl
Demir Serum
Referans aralığı 17-145
Referans aralığı 34
HDL kolestrol
Referans aralığı 50
Değer 81
Kolesterol
Referans aralığı 90-200 200
Değer 279 mg dl
Fosfor P
Referans aralığı 2,6 4,5
Referans aralığı 4,6 mg dl
HGB rEFERANS ARALIĞI 11,5 -15,5
Değer 11,1
Hct referans aralığı 35,5-48
Değer 34,2 %
Bir ay önce de d vitamini eksikliği vardi iki farklı vitamin vermişti dr onu kullandım
Güncellemeler
3 gü
Guncelll
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kötü kolesterol var sende bide demir eksikliği... Demir eksikliği iştahsızlık yapar yediklerine dikkat et Dicem de yemek yemiyorsun nasıl kötü kolesterol çıktı sende kalp ve karaciğer için tehlikeli...
Bende anlamadım sabah bı düzgün kahvaltı yapabiliyorum öğlen bazen yerim bazen yemiyorm ama kahve içiyorum akşam da doydugum kadar yiyorm et yemiyorm 2. aydir falan başka sorun olabilir mi. acaba bacağımda da ağrı varda üst bacakta
Kahve fazla içme günde bir tane falan iç kahvenin içinde çok fazla kafein var şeker var buda kolesterol yükseltir ailende kalp hastalığı var mı ona göre risklisin bi kalp doktoruna da gitmeyi ihmal etme kötü kolesterolün düşmesi lazım bende de demir eksikliği var da takviye kullanmıyorum sabahları unutuyorum içmeyi bende bıraktım ama önemli oluyor demir eksikliği kalp çarpıntısı yapıyor kalbe yeterli oksijen gitmiyor baş dönmesi yapıyor ama içemiyorum ben ne zaman içsem kabız oluyorum o demir takviyesini
Bacakta ağrı da demir eksikliğinden olabilir vücut ağrısı yapar çok düşmüş seninki yeterli beslenemiyorsun yemek yemediğin için yoğurt meyve sebze bunlardan yemen lazım güneşte durman lazım
Ya bende öyle inanır misn kabız olduğum için d vitamini ni biraktm 6 gündür içmiyorum d vitamini de 10 a düşmüştü 20 gün kullandm ama kabız oldm hemoroid de oldgu için çok kan gördüm kahveyi de gundr bir finca içiyorum başka içmem hic
Annem ve babam kalp hastası annem de de kolesterol var
Günde bir defa kahve iyidir türk kahvesi iç 3ü1 arada içme onda çok şeker var onun dışında yoğurt ye meyve ye balık tavuk yumurta falan ye benim B12 de eksik ama içemiyorum onları ya bağırsaklarım alt üst oluyor zaten midemde gastrit ve bakteri var dokunuyor bana sabah aç karnına içemiyorum su içsem midem ağrıyor
Benim annem de kalp hastasi kolesterol var şeker de var bunlara dikkat etmek gerekiyor ya
Bunlarla kalsa iyi ya ben lösemi ya da troid den falan şüphelendim çünkü vücudum da morariyor durup dururken böyle zayıflamak da normal değil bide ben hiç zayiflamazdm göbeğim hep dururdu şimdi yok bacagmda ki ağrı yerinde de içinde cisim varmış gibi hareketlilik oluyor aynısı karnimda da oluyor
Geçmiş olsun. ben bunları yiyordm seviyordm da ama artık yiyemiyorum ya bol bol su içiyorum ama
Geçmiş olsun
Geçmiş olsun güzelim ama kötü düşünme yaa kanser olsan ağrıdaan duramazsın bence ablamın da durduk yere vücudu morarıyor farkında olmuyor çoğu kızın vücudu morarıyor durduk yere görüyorum öyle çok kız arkadaşım var benimde bazen oluyor ve bir yere çarptığım zaman o. morluk aylarca geçmiyor yaralarım çok geç iyileşiyor ve çok çabuk hasta oluyorum vücut direncim çok düşük ama kafaya takmıyorum taktığım zaman bütün hastalıklar meydana çıkıyor böyle şeyler düşünme ben düşüne düşüne panik atak hastası oldum senelerce uğraştım durdum antidepresan kullanıyorum bide kalp hastalığım var beloc zok kullanıyorum ama şükredelim ne hastalar var sen yinede kötü düşünme stresten hava değişimden olur iştahsızlık yaa her zaman iştahlı olmuyoruz banada ara sıra geliyolar yeme içmeden kesiliyorum vücudum yorgun düşüyor ama toparlanmak için önce psikoloji önemli
Zayıflaman. normal. askm. yemeek yemiyorsun
Ya keşke ailem de üstüme gelmese yüzüm çok eridi diye üstüme geliyorlar bilerek yaptgmi söyleyip duruyorlar ayy sende de çok şey varmış umarm geçer hepsi bende geçen sene üzüntüden epilepsi oldm
Yaa çok geçmiş olsun stres insanı mezara koyar gerçekten ben hem kendime bakmaya çalışıyorum hemde annenle ilgileniyorum annem sürekli soruyor bişey olur mu doktor niye öyle söyledi acaba kalp damarların mı tıkalı diye sorup duruyor benimde psikolojim. bozuluyor ama belli edemiyorum böyle şeyler de benim iştah kapanmıyor tam tersi daha çok açılıyor sigara içmiyorum mecbur yemek yiyorum sen sigara içiyorsan kilo vermen normal hem sigara hem kahve çok kilo verdirir benim bi arkadaşım sigara kahve ile yaşadığı için 37 kiloya düştü sordum ona sağlık sorunun mu var dedim yok demişti sigara ve kahveden oluyormuş kız bıraktı onları şu an kilo aldı 42 kilo. olmuş yani stresten oluyor o kız da çok stresliydii stres yapma neye streslisin bilmiyorum ama önce onu çöz sonra iştahın yerine gelir ailenin dediklerini de takma onlar da haline üzülüyor ama kalp kırıyorlar farkında değiller kimse bilerek kendini aç bırakmaz
Vallahi içimi okudun keşke anlayıp bişey yapacakları yerde üstüme gelmeseler ben sigara içmiyorum ki hatta önceden göbeğim var diye çok sinir oluyodm şu an sabah uyandgmda karnım dumdz oluyo
Ölümün kıyısındasın seni ancak ben kurtarabilirim
Tövbe tövbe Allah tan başka kimse kimseyi kurtaramaz ne demek istedin anlamadım ama
Bedava doktor 😅
Şans belki denk gelir
Gelmis ya kız 😅
@kubranur9000 kim 😂
Eğer sahte değilse bu yorumda ki kişi 😂
@kubranur9000 tık yok ya 😂cvp alamadık kendisinden
Demirin düşük demir takviyesi verir doktor
Yüzde ve boyunda birden çıkıp çoğalan sivilceye benzer şeyler var da acaba bu değerlerle alakalı olabilirmi
Bir fikrim yok ama tiroid değerlerine bakıldı mı
Evet referans değeri normal görünüyor
Hormon bozukluğu ve vitamin eksikliği çok fazla sende troid bezleri düzgün çalışmıyor olabilir
@Metin2786 kanser şüphesi var mı sence
1. Üre (Serum Plazma)
Değer: 8.0 mg/dL
Referans aralığı: 17–43 mg/dL
Yorum: Üre değeri normalin altında. Bu durum aşırı sıvı alımı, düşük protein alımı, karaciğer fonksiyon bozuklukları veya bazı hormonal problemlerle ilişkili olabilir. Tek başına anlam çıkarmak zor, diğer değerlerle birlikte değerlendirilmelidir.
2. LDL Kolesterol (Kötü Kolesterol)
Değer: 172 mg/dL
Referans: < 100 mg/dL (genellikle hedef seviye bu şekildedir)
Yorum: Yüksek. Kalp-damar hastalıkları açısından risk oluşturabilir. Beslenme düzeni, egzersiz ve gerekirse medikal müdahale düşünülmelidir.
3. Demir (Serum)
Değer: 34 µg/dL
Referans aralığı: 17–145 µg/dL
Yorum: Normal aralıkta, fakat alt sınıra yakın. Demir eksikliği açısından dikkatli olunmalı. Ferritin gibi ek testlerle desteklenmesi gerekebilir.
4. HDL Kolesterol (İyi Kolesterol)
Değer: 81 mg/dL
Referans aralığı: >50 mg/dL
Yorum: Çok iyi. HDL’nin yüksek olması kalp-damar sağlığı için koruyucudur.
5. Total Kolesterol
Değer: 279 mg/dL
Referans aralığı: 90–200 mg/dL
Yorum: Yüksek. Bu da kalp hastalıkları açısından risk oluşturur. LDL yüksekliği ile birlikte ciddi bir risk olabilir.
6. Fosfor (P)
Değer: 4.6 mg/dL
Referans aralığı: 2.6–4.5 mg/dL
Yorum: Sınıra yakın yüksek. Genellikle böbrek fonksiyonlarıyla ilgili takip edilir. Tek başına çok anlamlı olmayabilir ama üre değeriyle birlikte değerlendirilmelidir.
Kanser bu değerlerden anlaşılmaz. Ama doktor öyle bir şüphe görse herhalde daha ileri tetkik isteyebilirdi. Sen gene de iç hastalıklarına iyice bir görün gerek görürse diğer branşlara sevk eder
Burada yetmiyor kelime olarak özelden atabilirim dilersen bir defa
Bu tahlili yeni yaptm sağlık ocagnda henüz dr a gostermedmki
Verdiğin sonuçtan özeti çıkardım fakat kelime buraya yetmiyor yani özelden atarım
@Metin2786 yok önemli değil teşekkür ederim
Sen bilirsin peki ozaman
@Metin2786 ya bu şekilde başka arkadaşlarda yazdı ama bana anlayacağım sekse özetle bilgi lazım Dr a gitmedim o yüzden merak ettm
Tamam bende özetle çıkarmıştım zaten boş ver neyse geçmiş olsun ama doktora gitmelisin
@Metin2786 teşekkür ederim saol ya ben kısaca kanser riski var mı yokmu bunu öğrenmek istedim
Onu bilemem doktordan başka kimse bilemez ve bunu sağlık ocağında bilemez detaylı tahlil yaptirmalisin neden inat ediyorsun anlamam valla sana diyorum ki zatifsin risk altindasin ama hala kanser var mı şüphesi ya git detaylı bir tarama yaptır anlarsın yani
@Metin2786 ailem normal karsilasa gidicem herşeyi benim kendi elimle bilerek yaptgmi saniyolar isteyerek yemedgmi zayıf olmaya calistgmi söyleyip duruyorlar sürekli tartışıyoruz bu yüzden
Bende sana diyorum ama inat ediyorsun hala kimsenin umrunda değilsin anla bunu
@Metin2786 biliyorum kimsenin umrunda olmadığımı tek dertleri aman başımıza hastalanıp da iş cikarmasn ugrastrmasn bu elalem laf söylemesin bu
Eeeee söylüyorum daha dinlemiyorsun ki affedersin ama ölünce yine değersiz olursun
@Metin2786 onlar düşünsün
Düşünmezler diyorum yine inatçisin valla sen 😅😅😅
@Metin2786 hangi bölüme gidicem ki bilmiyorum dahili ye mi
Önce dahiliyeye git bı sonra yönlendirir seni zaten
ya da beslenme uzmanı na
@Metin2786 tamam teşekkür ederim
Rica ederim yardım istersen herzaman beklerim
@Metin2786 olur yazarım
Tamam ☺️☕🍫
maalesef anlamıyorum
bir şey sorabilirmiyim
Buyur