Sabahları kahvaltı yapamıyorum, ne yapmam gerek günün en önemli öğününde kahvaltı olarak. Ayrıca kahvaltılık yiyecekleri de sevemiyorum fazla. Neler yersem kahvaltıyı severim?

Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Sabahları kahvaltı yapamıyorum, ne yapmam gerek günün en önemli öğününde kahvaltı olarak. Ayrıca kahvaltılık yiyecekleri de sevemiyorum fazla. Neler yersem kahvaltıyı severim?

Bu içerik bir iş birliğine aittir.
“Sabah kahvaltı yapamıyorum” diyorsan belki de kahvaltının en lezzetli haliyle tanışmamışsındır. 😉
Sabah gözünü açar açmaz kahvaltı sofrasına oturmak herkese göre değil, kabul edelim. Kimi zaman iş telaşı, kimi zaman iştahsızlık derken kahvaltı arada kaynayıp gidiyor. Ama güne aç başlamak; yorgunluk, halsizlik ve motivasyon eksikliği olarak geri dönebilir. Ama sağlıklı yaşam için kahvaltı çok önemli. Neyse ki kahvaltı dediğimiz şey sadece klasik tabaklardan ibaret değil! 🙌
Kahvaltı çok daha basit, hızlı ve tatmin edici olmalı! 😎 Tam burada sana benim en sevdiğim farklı kahvaltı alternatifi olan Dr. Oetker Vitalis önereceğim! 🤩 Tam taneli yulaf ezmesi, çıtır parçalar ve buğday ezmesi gibi zengin bir içeriğe sahip Dr. Oetker Vitalis’in sabah kahvaltılarına keyif getireceğine eminim. 🍯

İçeriğinde badem, meyve ya da çikolata gibi zengin ve doğal lezzetler bulunan kavrulmuş müsli Dr. Oetker Vitalis, sadece lezzet değil enerji de veriyor. Umarım “ sabah ne yesem?” sorusu senin için tarih olur çünkü artık seni mutlu edecek bir alternatif var. 🥣
Dr. Oetker Vitalis müsliyi kullanarak hızlı, kolay, doyurucu ve en güzeli de çok lezzetli kahvaltı kaseleri oluşturabilirsin! 😋 Şimdi sana kahvaltı için harika iki tarif vereceğim.

Malzemeler:
Hazırlanışı: Çilek hariç diğer meyveleri çatalla eziyorum ve yoğurda ekleyip meyveli bir yoğurt elde ediyorum. Bir kase veya uygun bir kabın içine biraz yoğurt, biraz çilek, biraz da Dr. Oetker Vitalis ekleyerek kat kat bir lezzet şöleni elde ediyorum.
Güne başlamanın enerjik yolu olan bu tarifi geceden hazırlayıp sabah işe veya okula da götürebilirsin.

Ben müsli kaselerimi sütle yapmayı da çok seviyorum. 🥛
Malzemeler:
Hazırlanışı: Bir kaseye önce bir bardak sütü koyuyorum. Ardından Dr. Oetker Vitalis Çıtır Müsli ekliyorum. En son meyve dilimlerini ekleyip tarçın ve chia tohumunu serpiştiriyorum.
Bu tarifi farklı meyveler ve kuruyemişlerle çeşitlendirebilirsin çünkü zaten tarifin en güzel yanı müslinin çıtırlığı. 🙌

Artık “ben kahvaltı yapamıyorum” bahanesinin yerini, “bu sabah hangi tarifi denesem?” heyecanı alacak. Dr. Oetker Vitalis ile kahvaltı daha kolay, daha canlı ve daha senlik olacak. 💛 Ürünleri incelemek için buraya tıklayabilirsin.
Sen en çok hangi tarifi sevdin?
Cevap
357Cevap
Günün en güzel öğününü nasıl görmezden gelirsin. Yarın ilk işin kahvaltı alışkanlığı edinmek oluyor. Seni nasıl mutlu ettiğini göreceksin ve günün de güzel başlayacak.
Ben kahvaltılık yiyince midem bulanıyo yumurta salatalık domates felan peynir değil de zeytinde sevmiyorum zaten
@Işılsuyılmaz menemen, patates kızartması saat 11 gibi yesen yapsan bile mi?
Yok sadece kahvaltılık şeylerden zeytin domates salatalık felan onlardan yumurta bide
Bunca yıldır kahvaltı yaparım hiç extra mutlu olduğuma hatırlamıyorum hayret😄
@Işılsuyılmaz zeytin sevilmez mi?🙂
Ben sevmiyorum siz nasıl yiyorsunuz onu da anlamış değilim
@SerdarSado tost çay ikilisini dene o zaman.
@düşünmektükenmektir sebep
@Işılsuyılmaz ben de kahvalti hic sevmiyorum kahveyle geciyorum
@Işılsuyılmaz bende ayniyim kendimi bildim bileli aksamdan ne yemek varsa onu yerim kahvaltıda
Bu zamana kadar sevmediysen bundan sonra sevmen zor gadası
Bence kahvaltıyı hiç görmezden gelme mesela en basitinden bir tost yap yanına yeşillik ye yine yeter
Yapma zaten kahvaltının iyi bisey olduğunu kim soylemis
Önce 1adetmehmet sormuş knk önce o cevap almalı
Kendine güzel sevecek şekilde hazırlanan seversin
alıştırarak kendini tabi ki de.
Kahvaltı, günün en önemli öğünlerinden biridir, çünkü vücuda günün ilk enerjisini sağlar ve metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Ancak bazen kahvaltı yapmak zor olabilir, özellikle alışkanlıklarınızı değiştirmek ve yeni bir rutine başlamak zaman alabilir. Eğer sabah kahvaltıyı sevmiyorsanız, adım adım bunun üstesinden gelebilirsiniz. İşte kahvaltıyı sevmeniz ve düzenli hale getirmeniz için bazı ipuçları:
1. Kahvaltıyı Küçük ve Hafif Başlatın
Eğer sabahları büyük bir kahvaltı yapmak zor geliyorsa, başlamak için küçük ve hafif bir şeyler seçebilirsiniz. Örneğin:
Bir dilim tam buğday ekmeği üzerine biraz peynir ve birkaç dilim domates.
Birkaç ceviz ve bir parça meyve.
Yogurt ve üzerine beyaz peynir veya yulaf ekleyebilirsiniz.
Kahvaltıyı küçük tutarak alışmak daha kolay olabilir.
2. Kahvaltıyı Keyifli Hale Getirin
Kahvaltıyı daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Örneğin:
Farklı meyve çeşitleri ile renkli bir tabak hazırlayın.
Smoothie veya smoothie bowl hazırlayarak kahvaltıyı daha eğlenceli ve lezzetli hale getirebilirsiniz.
Sağlıklı granola ve yoğurt ile karıştırarak tatlı bir alternatif yaratabilirsiniz.
Kahvaltıyı sadece besin almak değil, aynı zamanda keyifli bir rutin haline getirmek önemlidir.
3. Daha Önceden Hazırlık Yapın
Eğer sabahları kahvaltı hazırlamak zor geliyorsa, önceden hazırlık yaparak kahvaltınızı daha pratik hale getirebilirsiniz. Örneğin:
Gece önceden yulaf ezmesi hazırlayabilir, sabah kolayca bir kase yiyebilirsiniz. Üzerine meyve veya fındık eklemek çok lezzetli olabilir.
Hafta sonu kahvaltılık tarifler hazırlayıp, haftanın geri kalan günlerinde kolayca ısıtarak yiyebilirsiniz.
4. Tatları Zenginleştirin
Kahvaltı, genellikle tatları bir araya getirme fırsatıdır. Farklı lezzetler keşfederek, kahvaltıyı daha çekici hale getirebilirsiniz. Örneğin:
Bal ve tarçın ilavesiyle tatlandırılmış bir tabak yulaf ezmesi veya peynir ve zeytin gibi tuzlu seçenekler.
Avokado ve yumurta ile farklı bir lezzet kombinasyonu yapabilirsiniz. Bu oldukça doyurucu ve sağlıklıdır.
5. Zamanlama ve Alışkanlık
Kahvaltıyı geç saatte yapmayın. Sabah erken saatte yemek yemek, metabolizmanın düzgün çalışması için önemlidir.
Kahvaltı yapmaya her gün aynı saatte başlamak, alışkanlık haline gelmesini sağlar.
Eğer ilk başta zorlanıyorsanız, yavaşça alışmaya çalışın. İlk başta daha küçük porsiyonlar yiyebilir ve zamanla miktarı artırabilirsiniz.
6. Beyni ve Vücudu Uyanık Tutan Kahvaltılar
Kahvaltının amacı sadece açlığı gidermek değil, aynı zamanda vücudunuzu uyandırmaktır. Bu yüzden, yüksek enerji veren ve uzun süre tok tutacak kahvaltılar hazırlamak iyi bir fikirdir. Örneğin:
Yüksek proteinli kahvaltılar (örneğin, yumurta, peynir, yoğurt veya fındık ezmesi).
Tam tahıllı ekmek veya yulaf ezmesi gibi kompleks karbonhidratlar, daha uzun süre enerji sağlar.
7. Farklı Kahvaltı Tarzlarını Deneyin
Farklı kültürlerde farklı kahvaltı alışkanlıkları vardır. Örneğin, Türk kahvaltısında birçok farklı seçenek bulunur:
Zeytin, peynir, domates, salatalık gibi hafif ama sağlıklı seçenekler.
Simit veya poğaça gibi kahvaltılık yiyecekler (ama bunları az ve dengeli tüketmeye çalışın).
Ayrıca yabancı kahvaltılar da deneyebilirsiniz. İngiliz kahvaltısı, Akdeniz tarzı kahvaltı gibi seçenekler de ilginç olabilir.
8. Kahvaltıdan Sonra Hızla Enerji Hissetmek İçin Doğal Tatlar Seçin
Meyveler: Özellikle muz, çilek, yaban mersini, portakal gibi meyveler, tatlı bir tat vererek enerji sağlar.
Avokado: Sağlıklı yağlar içerdiği için kahvaltınıza eklediğinizde sizi uzun süre tok tutar.
9. Zihinsel Motivasyon
Eğer kahvaltıyı sevmiyorsanız, bu alışkanlığın sizin için ne kadar önemli olduğunu hatırlamak iyi olabilir. Kahvaltı, sağlıklı bir vücuda sahip olmanız ve gün boyunca daha enerjik olmanız için gereklidir. Kendinizi motive etmek için:
Kahvaltının sağlığınıza faydalarını kendinize hatırlatın.
Kahvaltıyı gününüze sağlıklı başlamak ve kendinizi iyi hissetmek için bir fırsat olarak görün.
Sonuç Olarak:
Kahvaltıyı sevmek zaman alabilir, ancak onu daha keyifli hale getirmek ve alışkanlık haline getirmek tamamen mümkündür. Başlangıçta küçük ve pratik kahvaltılarla başlayın, farklı tarifler deneyin ve zamanla kahvaltı yapmayı bir alışkanlık haline getirin. Ayrıca kahvaltı yapmanın sağlığınıza olan faydalarını unutmayın!
Kahvaltıyı sevmeye başlamak için en çok hangi tür yiyecekleri denemek istersiniz? Yardımcı olabileceğim bir şey var mı?
ay ben de aynıyım valla sabah sabah kahvaltı deyince içim kalkıyo bi garip oluyorum yani millet şöyle yumurtaydı zeytindi falan bayıla bayıla yiyo ben bi lokma alsam ağzımda büyüyo resmen vallahi zorla tıkıştırıyodum eskiden de baktım olacak gibi değil ben de kendime göre şeyler denedim mesela illa klasik kahvaltı yapman gerekmiyo sabah canın ne çekiyosa onu ye bi ara muzlu süt içiyodum bazen tost yapıyorum içine çikolata sürüyorum falan öyle tatlı tatlı gidiyo bazen de yulaf koyuyorum yoğurda canım isterse bazen sadece çay içiyorum yanında bi bisküvi falan yeter oluyor sana da tavsiyem kahvaltı deyince illa klasik şeylere saplanma canın ne çekiyosa onu yap hatta akşamdan falan hazırla sabah uykulu uykulu uğraşma sıcacık tost mu yaparsın yoksa sandviç mi koyarsın yanına bak keyif almadığın şeyi yeme zaten zorla yiyince daha da soğuyosun kendinden ne hoşlanıyosan dene belki zamanla seversin bi de sabah çok aç kalkmıyosan üzülme herkes kahvaltıcı olmak zorunda değil bence öyle yani ben sevemedim yine de aç kalınca abur cubur yiyorum sonra ama alışamadım gitti sabah sabah :d
Sabah kahvaltı yapamaman oldukça yaygın bir durum — özellikle sabahları iştahsızlık, mide bulantısı veya zaman sıkıntısı yaşayan kişilerde. Ama kahvaltı alışkanlığı kazanmak hem enerji düzeyini artırabilir hem de gün boyu daha dengeli beslenmeni sağlar.
İşte kahvaltıyı sevdirmek ve alışkanlık haline getirmek için bazı yöntemler:
1. Kahvaltıyı Küçük ve Hafif Başlat
Büyük ve yağlı kahvaltılar yerine hafif seçeneklerle başla:
Bir muz + birkaç badem
Küçük bir yoğurt + bal
Bir dilim tam buğday ekmeği + az labne
Amaç: Mideyi sabah besine alıştırmak. Zamanla iştah açılır.
2. Güne Bir Bardak Ilık Su ile Başla
Uyanır uyanmaz bir bardak ılık su içmek sindirim sistemini uyarır ve mideyi hafifçe hazırlar.
Birkaç damla limon eklemek mideyi daha da rahatlatabilir.
3. Kahvaltıyı Zevkli Hale Getir
Sevdiğin şeyleri kahvaltıya uyarlamayı dene:
Seviyorsan kahvaltılık pizzalar, tostlar, smoothie bowl’lar yapabilirsin.
Tatlı seviyorsan: ballı yulaf, meyveli yoğurt gibi alternatifler.
4. Kahvaltı Rutinini Eğlenceli Hale Getir
Müzik aç, güzel bir bardakta çay/kahve hazırla, sevdiğin bir YouTube videosunu kahvaltıda izle.
Bunlar “kahvaltı saati = keyifli an” gibi bir alışkanlık oluşturur.
5. Zaman Sorunun Varsa: Taşınabilir Kahvaltı Hazırla
Kahvaltıyı evde yapamıyorsan yanına al:
Smoothie (muz + süt + yulaf)
Sandviç
Yoğurt + granola karışımı
6. Gece Yeme Alışkanlığını Azalt
Gece geç saatlerde çok yiyorsan sabah iştahın baskılanır.
Akşam yemeğini hafif ve erken yapmayı dene (örneğin 19:00 gibi).
7. İrade Değil, Alışkanlık Geliştir
21 gün boyunca küçük küçük de olsa kahvaltı yaparsan vücut bir rutin geliştirir.
Başta zor gelse bile 2-3 hafta sonra sabahları acıkmaya başladığını göreceksin.
Sabah kahvaltısı yapmakta zorlanıyor olabilirim. Belki iştahım olmuyor, belki uyanır uyanmaz yemek yemek istemiyorum ya da zamanım kısıtlı. Ama kahvaltıyı sevmek ve bu alışkanlığı kazanmak için küçük adımlarla başlamak mümkün.
İlk olarak, sevdiğim tatlardan başlamak iyi bir fikir olabilir. Örneğin, bir dilim muz, biraz fıstık ezmesi, küçük bir peynir parçası ya da yulafla tatlı bir başlangıç yapmak... Ağır yiyecekler yerine hafif ve mideyi yormayan seçenekleri tercih edebilirim.
Kahvaltı sadece yemek değil, bir deneyim haline gelmeli. Güzel bir sunum, renkli tabaklar, sevdiğim bir müzik ya da diziyi açmak sabahı daha keyifli hale getirebilir.
Aynı zamanda bu süreci bir rutin haline getirmek de önemli. Her sabah aynı köşede, aynı saatte kendime küçük bir mola vererek bedenime iyi baktığımı hissedebilirim.
Ve en önemlisi, kahvaltının bana neler kazandıracağını düşünmeliyim. "Kahvaltı edersem daha enerjik olurum", "Derslerime daha iyi odaklanırım", "Gün içinde daha az acıkırım" gibi hedeflerle bu alışkanlığı anlamlandırmak mümkün.
Kahvaltı bir zorunluluk değil, kendime verdiğim küçük bir hediye olabilir.
Dediğiniz gibi en önemli öğün kahvaltı. Uyanır uyanmaz bende yiyemiyorum hiçbir şey. Yapabilirseniz uyanır uyanmaz bir bardak ılık suya yarım greyfurt suyu damlatıp için. Bu yarım saat içinde iştahınızı açmaya yardımcı olabilir.
Ayrıca kahvaltıda peynir, zeytin yemek zorunda değiliz. Alternatif besinleri internetten araştırıp görebilirsiniz...
Çok teşekkürler :)
kahvaltını her zaman farklı çeşit ile yaparsan alışabilirsin bence. ben de sürekli aynı şeyleri yemeyi sevmiyorum. bazen daha hafif bazen bol çeşit.
1. klasik kahvaltı: peynir, zeytin, domates, yumurta vs gibi
2. bowl: yulaf, süt, meyve gibi hazırlayacağın tatlı kahvaltı
3. simit, poğaça, börek gibi bol hamur da olsa arada simit çay güzel gidiyor. :)
4. tost, söğüş tabağı (domates, salatalık biber peynir zeytin vs)
5. pazar kahvaltısı, patates kızartması, yumurta, çeşitli kahvaltılıklar reçeller ballar falan filan :D
6. menemen !
kahvaltı hele türk kahvaltısı çok güzel bişey.
Oncelike Kahvaltı bir rutin ihtiyaç deyil bazen bende öğle ve sabahı ikisini bir ettiğim zamanlar oluyo erken kalkma problemin varsa saat kaçta uyandığın hıc önemli deyil kendine önce güzel bir kahve ysp iç hem. uykun açılır hem rahatlatır kendine gelirsin Kahvaltı seçiminde zeytin peynir domates gibi ürünler tuketemiyorssn damak tadına uykun Kahvaltı rutini hazırlaya bilirsin örneğin havuçlu krep ysp bu çok harika lezzetli ayrics yumurtayı rafadan yasa haşlama yspmak yerine 1 yumurta 1 buçuk bardak un 1 bardak süt çırp tiraz tuz içime biraz kaşar rendele birazda maydanoz bir güzel karıştır tavada içe bir krep halinde 1er kepçe koyarak kizart isteğine göre havuçlu patatesli ya da pırasalı yspsbilirsn
Kahvaltı hafta içi ben de yapmıyorum. Nadirde olsa hafta sonları yaparım. Kahvaltı günün en önemli öğünü değil bu bilgi yanlış. Her öğün önemli. Atalarımız sabah 10 ve akşam da 18 gibi yemek yermiş insan için ideali budur. Bu sistemle hem vücut yenileniyor hem yemek içme sağlık optimal seviyeye geliyor.
Sinan Canan da bir kitabında 16 saat günlük açlık insan için faydalı olduğu söylememişti
Öğle yemeği kapitalist sistemle, sanayi devrimi ile günümüze girmiş, çalışan işlere yemek verilmesiyle başlamıştır. 17-18 yy olarak hatırlıyorum.
Öncelikle, normalde neleri seviyorsun? Artı sabah kahvaltısı ille de "kahvaltı" gibi olmak zorunda değil. Hazırladığınız ve yediğiniz şeylerde öncelikle lezzet yakalamaya çalışın, küçük eklemeler çok büyük farklar oluşturabiliyor. Sevdiğiniz yemeklerden biri de olabilir. İştah sorununuz da varsa, genelde bu bedeninizde olmaması gereken bir şeyler oluyor demektir. Az da olsa düzenli doğal çay tüketmeye bakın, paketlenmiş ürünlerden bahsetmiyorum. İşini bilen ve en az 10 yıldır çalışan aktardan alın mümkünse. Ve yine az da olsa düzenli multi-vitamin-mineral ürünü kullanın...
Sorduğunuz için sağlıklı olan ve kişisel tercihimi de belirtmek isterim. Branch alışkanlığı..! Ne demek istiyorum? Ben son birkaç senedir kahvaltı yapmıyorum ve kahvaltı yapınca vücudumun ağırlaştığını hissediyorum. Sabah kalktığımızda midemize birşeyler tıkıştırmak mide asitini bozuyor ve kilo artışını hızlandırıyor, şişkinlik, ödem gibi. Dediğim gibi tercih meselesi. Benim tavsiyem sevmeye çalışma, branch yap yani geç yapılan kahvaltı. Ben mesela sadece öğren yiyorum birde akşam. Alıştım artık. Sabah yediğimde midem, karnım şişiyor. Gerçekten cildim 34 yaşımda mermer gibi. Sabah limonlu su, öğlen branch, hatta sporu da hayatının köşesine koyarsan öğlen ve akşam yediklerin sende kilo yapmayacaktır. İlerleyen yaşlarda belki hatırlayıp bana uzaktan teşekkür bile edeceksin. Kahvaltı matah ve gerekli bir şey değildir. Az yemek ve az öğün herzaman vücut sağlığı için idealdir.
Bir insan sabah gözünü açar açmaz kahvaltı yapmak zorunda değil insan vücudu zaten buna ihtiyacı olmuş olsaydı kendisi otomatikman sabah kalktığında seni kahvaltı yapmak için zorlardır çoğu insan kahvaltı yapmayı sevmiyor çoğu insanla kahvaltısız güne başlayamıyor ama doktorların yeni yeni insanlara tavsiye ettiği şeylerden bir tanesi özellikle İnsülin direnci olan bir insanlara Sabah kahvaltılarını artık tavsiye etmiyorlar eskiden tam tersi gözünüzü açsanız da kahvaltı yapın derlerdi bana göre kahvaltı hafif tarzda bir şeyler olmalı ve şekerli şeylerden kaçınılmalı sabah annem mümkünse mutlaka ki yumurtayı eksik etmemek lazım özellikle de zeytinyağı
Kahvaltı dediğimiz inglizce “break-fast” oluyor ve “oruç-bölme (açma)” diye tabir edilebilir dilimize. Yani şunu demeye çalışıyorum: Kahvaltı illâ serpme, illa ağır ya da çaylı maylı olması gerekmiyor. Atıyorum ben bir simitle kahvaltı ederim bazen. Bazen de yulaf lapası yaparım. Bazen bir dilim ekmeğin üstüne peynir koyar yerim, canım istemeyince kahveyle geçiştiririm sabahı. Kendime asla tabak mabak hazırlamam, öyle herşeyi götürüp masaya koymam. Ne yiyeceğimi bilirim. Ağır şeyler de yiyemem mesela, patates kızartmasıdır, pişidir, su böreğidir, bunları yersem direk uykum gelir zaten. Sende kendine göre hafif ama enerji veren birşeyler bulabilirsin. Mesela:
- 3 yemek kaşığı yoğurt (+tarçın) üstüne küçük küçük doğranmış 1 kırmızı elma (kabuklu ya da kabuksuz sana kalmış) üstüne de 3 yemek kaşığı yulaf. Okadar doyurucu ve hafif bir başlangıç oluyor ki, dene bi, eminim beğeneceksin :)
Kahvaltıyı çoğu insan sevmez. Uykudan uyanır uyanmaz bazı insanlar yemek yemek istemez, çünkü aç olmazlar. Genelde uykudan uyandıktan 1 veya 2 saat sonra da yiyebilirsin. Uykudan uyandıktan ne kadar sonra acıkıyorsan o zaman yapabilirsin kahvaltını. İlla uyanır uyanmaz kahvaltı yapmalısın diye bir kanun yok. Mesela ben ve erkek arkadaşım kahvaltı yapmayı sevmiyoruz. Daha doğrusu uykudan uyanır uyanmaz kahvaltı yapmayı sevmiyoruz. Ama biz erkek arkadaşımla beraber uykudan uyanınca hemen acıkmıyoruz, üzerinden biraz geçiyor, acıkınca kahvaltımızı yapıp yiyoruz. Ayrıca kahvaltılık yiyeceklerin içinden damak tadına uygun olan, yemekten zevk aldığın yiyecekleri yiyebilirsin. İlla kahvaltıda yenmesi gereken her şeyi yemek zorunda değilsin. Kahvaltılıkda yenilen yiyeceklerden en çok neyi seviyorsan onunla da kahvaltı yapabilirsin.
Günün enönemli ögünümü?
Kim diyor bunu? Bilimselmi?
Tüm Batı dünyası dogru düzgün kahvaltı yapmıyor vede onun yüzünden hiç ölende duymadım.
Ülke olarak biz abartı çok yemek yiyiyoruz, emin olun dünyada ençok yemek yiyen ülke bizimki.
Ufak bir pohaca ya da kuruvasan ye yeter
Ben severim ama hiç alışık değilim kahvaltı yapmaya, kahvaltı tabağıyla genelde kesişiriz içim acır :)
Bende yapamıyorum :( kesişmeye devam et belki ileride seversiniz birbirinizi
Sevdiğimiz günler oluyor da tam bitirdiğim olmadı neredeyse hep limoni aramız :) öğlen yemek yemeğe alışmaktan olabilir 12 gibi acıkıyorum. Çayı çok iyi değerlendiririm ama :)
Bende senin gibi kahvaltı yapmayı sevmezdim fakat bi kaç gün sağlıklı kahvaltı yapınca günüm o kadar enerjik sağlıklı geçtiğini fark edince kendimi zorlayarak yapmaya başladım ve bunu alışkanlık haline getirdim her gün aynı yemekleri yiyince sıkılıyor insan kahvaltıda aşırı baharatlı ağır şeyler yemeyi tercih etme sana enerji verecek ve sevdiğin şeylerin bi listesini yap öyle dene bi kaç gün kendini zorlayarak değil ama uyandıktan hemen sonra yapmak zorunda değilsn bi kaç saat bekle istersen geceleri geç saatte yemek yeme ve bir de uyumadan önce meditasyon yapıp esnek egzersizler yaparak uyurdum sonra uyanır sevdiğim şeyler hazırlayıp karnımı tıka basa doyurmak yerine biraz kahvaltı atıştırırdım enerjik hissetmiyorsan kendini vitamin ilaçları içebilirsin uyandığında, hayatını düzene koyduktan sonra kahvaltı bi zorunluluk olarak değil bi alışkanlık haline gelicek ve yemeklerini bi müddet saatlere göre ayır şu saatte bunu yiyeceğim bu saatte bunu gibi
endüstri ve farbrikalar icat edilince kahvaktı yapmaya başlamış insanlar. daha önce pek yokmuş, çorba çayla geçiştirilirmiş.
eğer sabahtan çok enerji gerektiren işiniz yoksa vucudunuz kahvaltı istemeyebilir. zorlamak da çok doğru olmaz bence.
Daha çok sevdiğin yiyecekleri sabah yiyerek başlayabilirsin. (Kızartma olmaması kaydıyla)
Sonra yavaş yavaş domates peynir zeytin gibi gıdaları tabağına eklemeye başlarsın, alıştıkça alışkanlık haline getirmiş olursun. Bu sayede kahvaltıya geçişin yumuşak olur ve bu alışkanlığı edinmiş olursun
direkt klasik kahvaltılıkları zorlamak yerine sevdiğin şeylerden minik şeyler hazırla mesela smoothie, granola yoğurtlu karışım, muzlu yulaflı pancake falan ya da tuzlu seviyorsan mini tostlar, avokadolu ekmek, yumurtalı lavaş dürüm gibi pratik şeyler dene. kahvaltı illa peynir zeytin olmak zorunda değil yani mesele sabah aç kalmamak
Çok doğru bunu deniycem ben
Yaşam biçimi haline getirmelisin kesinlikle bir bardak çay mutlaka 1 suda pişmiş yumurta peynir zeytin ve saf zeytinyağı içerinde bol çeşit baharat ve limon sonra güne zıpkın gibi devam et yanında sana süper bir tavsiye 10 adet badem 1 kivi 1 kuru incir akşama kadar bomba gibi gez🙂
Öyle bir şey yok kahvaltı yapacaksın seveceksin diye hele hele günün en önemli öğünü gibi yanlıs bilinen bir seyi dogru zannetmek işte toplumu bu hale getirdiler yanlış bilgilerle toplumu yönettiler sandığın seyi yanlış bilince dogrusunu öğrenemiyorsun İş işten gectikten sonrada doğruyu öğrensen ne olur zaten
Bende yiyemiyordum ama dışarı çıkınca acıkıyordum.
Hergün kendini zorlayarak yersen bir süre sonra alışırsın..
Umarım :( istek sıfır ya
Nesquick kahvaltı gevreği
Mısır gevreği
Soğuk sandviç
Seç birini
Soğuk sandviç duymadım hiç :) diğerleri yararlı mı sizcede?
Benimde pek kahvaltı kültürüm yoktur daha çok hafif şeyler atıştırıyorum ezelden beri kendimi bildiğimden hep böyleyim bence daha sağlıklı sabah sabah tıka basa doymak bana pek mantıklı gelmiyor günün ilerleyen saatlerinde acısını çektiriyor kendince bayağı
Tek düzey bir yaşamınız varsa değişikliğe gidin. Her sabah aynı yerde yapmayın kahvaltıyı. Değişik ortamlar deneyin. Örneğin güzel bir manzara ve müzik eşliğinde bir çay bahçesinde.
Kahvaltı içeriğini de değiştirebilirsiniz. Çay, süt, meyve suyu, bitki çayları ve neskafe arasında değişik seçenekleri deneyin ve tabi ki yumurta, peynir, zeytin, bal, reçel...
Bir de taze sebzeler...
Afiyet olsun.
Kahvaltıyı sevmek zorunda değilsin ama kendine uygun hale getirebilirsin. Klasik kahvaltılıkları unut; smoothie bowl, fıstık ezmeli muzlu tost ya da yulaflı yoğurt gibi hafif ama lezzetli alternatiflerle başla. Küçük adımlar, büyük değişim getirir.
Benim her an iştahım olduğu için bu konuda empati kuramıyorum ama kahvaltınızı normal halinden farklı olarak çeşitlendirmeyi deneyebilirsiniz mesela tuzlu seviyosan tuzlu bir kurabiye ya da tatlıya düşkünsen kendine kruvasan yapabilirsin hem uğraş vakit geçene kadar da acıkırsın belki.
Kahvaltıyı sevmenin sırrı, sevdiğin şeylerden tabak yapmak. Zorunluluk gibi değil de, kendine sürpriz hazırlıyormuş gibi düşün. 😏 İlla oturup klasik kahvaltı şart değil bence. Ekmeğe reçel sür, yoğurtlu yulaf hazırla, pratik şeylerle başla. 😋🤌🏼
Sabah erken kalkacaksın çayını koyacaksın dolapta ne varsa peynir zeytin iki salatalık doğra bir domates bir tavada yumurta yap fırından simit ya da poğaça al al sana kahvaltı ya da tavada yumurta yerine haşlanmış yumurta koy onu doğra ya da omlet yap mis gibi kahvaltı her gün buna alış ama ya da şey de yapabilirsin sana her gün 4-5 gibi kalkıp gece 2 saat yürüyüş yapdıktan sonra eve ne gelip kahvaltı yapabilirsin
Kahvaltiti öncelikle sesidibi azalt, çok iyi bir beyaz peynir sert olacak, Trakya beyaz peyniri yani, bir kaç zeytin, az domates, bir yumurta ve aci seversen de kıl biber. Ekmek muhakkak taze olacak, zaten ekmek taze ise sadece Trakya peyniri ile bile harika bir lezzet ortaya çıkıyor, bunu dene kahvaltıyı sevmen için ana faktor peyaz peynir ve taze ekmek diğerleri yan faktorler
Günün en önemli öğününün kahvaltı olduğu söylemi tamamen yalandan ibarettir. Kahvaltı zaten yapılmaması gereken bir faaliyet ortadan kaldırılması gereken bir öğündür... sağlıklı olan kahvaltıyı hiç yapmamaktır ama biz alışmışız bir kere o yumurtayı çayı gömmeden gözümüzü açamıyoruz.
Pankek yap üstüne bal veya reçel akıt ya da çikolata sür meyveler ile süsle özellikle çilek ve yaban mersini ile çok lezzetli oluyor katmer simit tarzı şeylerle yiyebilirsin, diğer alternatif çorba veya ev yapımı meyveli yulaflı kefir ben bu kefirden içince doyuyorum beli inceltip bağırsakları temizleyen bir tariftir
en sevdigin hafif yiyecekleri kahvaltına ekle. böylece yavaș yavaș seveceksin. ya da kahvaltına film izleme aktivitesi ekle. bu da sana kahvaltıyı sevdirebilir. bașka çok önerim var. dinlemek isteyen yazabilir memnuniyetle cevaplarım. ben mesela kurtlar vadisi izliyorum șu sıra
Yapamama sebebin öncelikli olarak kalkar kalmaz yemek zorunda birakildigin için öyle alışmış ve fobi olmuş olabilir mi eğer sorun sadece yediklerinden kaynakliysa farklı tatlar deneyebilirsin mesela Fransız omleti daha hafif bir peynir tabağı yanına yeşillikler ve biraz meyve olabilir
Granola, müsli, yulaf tarzı şeyleri yoğurt meyve ve biraz balla karıştırıp atıştırmalık olarak tüketebilirsin... Standart kahvaltılıkları sevmiyorsan eğer... Sevebileceğin peynir veya zeytin türlerini araştırabilirsin deneyerek... Yanına ceviz fındık badem gibi takviyelerle zenginleştirirsin ekmek yiyesin olmuyorsa...
Moruk sana birkaç ciddi tavsiye vericem uyarsan kahvaltıyı rahat yaparsın.
1- Akşam öğününü yeme , ya da geciktirme. En geç 18 de bitir. Sonrasında bir şey yeme.
2 - Erken üst erken kalk. Kahvaltıyla uyanma arasında en az 1 saat olsun.
3 - Protein ağırlıklı ürünlerden seç..
Bunları dene sonra gel bana teşekkür et.
Sabah kahvaltı yapamıyorsan, zorlamadan küçük adımlarla alışabilirsin. Kahvaltılık yiyecekleri sevmiyorsan, klasik peynir-zeytin yerine sevdiğin tatlara yönel: mesela smoothie (meyve, yoğurt, yulaf), avokado tost, muzlu pancake ya da sandviç gibi hafif ama doyurucu şeyler.
Her gün farklı şeyler deneyebilirsin mesela kahvaltılık sevmiyorsan hamur işi şeyler yapabilirsin poğaça gibi veya yumurtayı farklı şekilde pişirebilirsin sade yapmaktansa sucuklu, mantarlı, patatesli bu şekilde farklı farklı denersen hem kahvaltı yapasın gelir hem de sıkılmazsın
Kahvaltı için gevrekler al ve süt ile kullan. Salatalık, havuç tarzı sebzelerde iyidir kahvaltı da. Ayrıca süt ürünleri sevmiyorsan kesinlikle yumurta yemelisin. Proteinsiz bir başlangıç, başlangıç değildir.
Yarim saat erken kalk birde kahvalrida sosis sucuk kofte felan olsun kilo bile alirsin :/
Umarım alırım :(
Bende öyleyim hiçbir şey sevemiyorum ama uğraşırsan sunumla falan güzel bi tabak hazırlanınca bide dizi falan izliyorsan sarıyor ya o an kendimle baş başa kalmak hoşuma gitmeye başladı. bide böyle dene tabağı süsle falan az ye ama ye yavaş yavaş alışırsın
Kahvaltılık ürünlerle yapma sende. Buna benzer değerlerde olar gıdalarda beslen.
Onlar neler mesela :)
Sana kahvaltı degil birlikte kahvaltı yapacağın bir eş lazımm bak bakalim nasil seve seve yapiyosun
Sanki beni tanıttın :D sen hayırdır nerden biliyorsun :) :)
Kahvaltıdan en az yarım saat önce uyanırsan , uyanınca temel ihtiyaçlar sonrası iki bardak su içersen az sonra acıkmaya başladığını farkedeceksin. Sonra hoşlanmadığın kahvaltılıkları bayıla bayıla yersin 😊. Afiyet olsun 😉🌷
En önemli öğün değil yapmak zorunda değilsin. Ben bazen yapıyorum bazen yapmıyorum. Kahvaltıda yenen şeyleri genelde akşam yerim. Kahvaltıyı da 12'den sonra yaparım, sulu yemek salata falan yerim. Tersim yani 🤣 3. Öğün yok.. 2 öğün
Sorunun cevabı kendi içinde, neler yemeyi seversin? Sevdiğin şeyleri yiyerek kahvaltı kültürüne alışmaya başlayabilirsin, kahvaltıda da bu yenimi ye takılma, insan ne isterse onu yer, güneydoğu da kahvaltı da dürüm yiyorlar
Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Günün en önemli öğünü kahvaltı değil. Tamamen satış politikası ile kapitalizmin bir söylemi. Ama ben sabah erken yemeyi severim. Bir önceki günden geç saatte yemezseniz. Yavaş yavaş alışırsınız.
O senin damak zevkine bağlı meyve seviyorsan Yoğurdun içine meyve doğrayarak onu yiyebilirsin kuruyemiş seviyorsan Kahvaltılık gevrek içine kuruyemiş atıp onu yiyebilirsin. Ev yemekleri tarzını seviyorsan tost yapabilirsin.
Tost yapabilirsin ya da sabah poğaça simit alabilirsin değişik kahvaltı tarifler deniyebilirsin zamanla alışkanlık edersin hem yeni tarifler ögrenmekte sana iyi gelir
Sabah kahvaltıda 6 yumurta, biraz sucuk, tahinli pekmez, zeytin, peynir yiyen ben bu duruma çok şaşırdık 😂 dedikodu yapacak arkadaşın yoktur. Olsa taşı birbirine vurur çıkan tozu yersiniz 😂😂
Sabah kalkar kalkmaz bir bardak su iç, sonra yürüyüşe çık (45 dakika) eve dön ve sonra güzel bir duş al ve kahvaltını hazırla sonra ne kadar istekli kahvaltıyı yediğin için mutlu olacaksın
tek başına yapmamaya çalış, birlik olunca güzel olur :D
Kahvaltı siz hayatmı var :) Zooorlaa yap alışir sin
Sen ne yap biliyomusun markete git kahvaltida ben bunu yerim diyecegin kahvaltiliklari al o zaman yaparsin
Çok doğru
@Işılsuyılmaz 🌹🌹🌹🌹
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?