Beyin kanaması geçirenler hissedebilir mi?
Nasıl bir histir bu?
Nasıl bir histir bu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir doktor değilim, herhangi bir sağlık kuruluşunda da çalışmadım.
Ancak şuna inanıyorum ki, insan vücudu neredeyse tüm hastalıklara önceden haber verecektir. Tabi ki çoğumuz bunları umursamayız, gözardı ederiz.
Mesela beyin kanaması belirtileri olarak; doktorlar ani ve şiddetli baş ağrıları, bulantı, kusma, konuşmada zorlanma gibi belirtiler olduğunu söylüyor. Bu şekilde önceden vücudunun seni uyardığını belirtiyorlar. Bunları dikkate alıp erken tedavi yoluna gidersek, beyin kanaması belki önlenebilir.
Haydi bir kişi bunu umursamadı diyelim. Beyin kamanası geçirirken bunun farkına varacak mıdır bilmiyorum, ancak geçirmeden kısa bir süre önce varabilirde, varmayabilirde. Bu konuda net bir bilgim yok.
Ancak Ebru Gündeşte zamanında beyin kanaması geçirmişti. Tam olarak ne olduğunu anladı mı bilmiyorum, ancak yardımcısını başı döndüğü konusunda beyin kanaması geçirmeden önce uyarmıştı.
Bizim tek yapmamız gereken, vücudumuzun bize verdiği uyarıları dikkate almak.
Sen araç kullandığında bir yerden ses gelirse umursamaz yoluna devam mı edersin, yoksa bir bakayım mı dersin? Eğer kontrol etmezsen, o araç zamanla bir sıkıntı çıkarır. Önemli olan araçtaki değişikliklere, belirtilere kulak vermektir. Bence bu şekilde düşünmek gerek.
Bilemiyorum ne derece açıklayıcı oldu, ne derece cevap oldu soruna? Ancak elimden gelen bunlar hatun kişi.
Hissediyor
lisede eğitim almıştım
dilde kekemelik mide bulantısı baş ağrısı ve baş döngüsü var ise kanama geçiriyorsun , veyada başını biryere şiddetli çarpar isen ilk 48 saat uyuma kesinlikle!
Sanirim siddetli bir bas agrin var ve supheleniyorsun. Beyin kanamasi gecirenlerde asiri derecede mide bulantisi olur , kulaktan ve burundan kan gelir , surekli uyuma hissi olusur , ve vucut usur. Eger oyle bir durum varsa bas soguk vucut sicak tutulur. Hasta asla uyumaz uyutulmaz. Oturarak veya kan gelen yer varsa onu alta alarak yan yatirilir.
Hisseder ama beyin kanamasi belirtilerini bilirse bilmeyen biri anlamaz
Cevap
7Cevap
bir anda olur hissedemez. ama bazen geçici kanlanma bozukluğu olabiliyor çok kısa sure felç geciriyor gibi oluyorlar sonra düzeliyor.
İlk başlarda hissetmez..
*Ama kısa zamanda vücut fonksiyonları değiştiği için sorun olduğunu anlar.. Sanırım ilk algı görme yetisiyle ilgili gelir..
Belirtileri bilinç kaybı hissiyatı ve mide bulantısıdır
Geçiren kişi hissetmez bildiğim kadarıyla
ölmeye yakin bir durum oldugu icin
ölümün soguk nefesini hisseder ensesinde sanirim
Hayır hiçbir şekilde haber vermiyor çünkü beyinde sinir hücresi yoktur anlayamazsınız benim yaşadığım gibi ;) hiç anlamadım çünkü ;)
bildiğim kadarıyla kanamanın miktarına bağlı olarak hissediyorlar ama bazen çok iç kısımdaysa hissedemiyorlar
fazla merak ii degil pek tavsiye etmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar