Epilepsi ilacı verildi araç ehliyetim var artık o iptal mi? Bilgisi olan var mı iş kazasından böyle oldu
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Epilepsi iseniz sürücü belgenizin iptalini beklemeyin, mutlaka yasal zorunluluk ya da yasal tebligat mı olmalı “araç kullanmayın” diye, artık siz her an her yerde epilepsi nöbeti geçirebilirsiniz araç kullanmaya devam ederek hem kendi canınızı hem başkalarının canını tehlikeye sokabilirsiniz
Haklısınız şöyle ben iş kazası geçirdim ilk defa başıma geldi ve kaza kısmından bakacak olursanız kaç kişi kriz nedeniyle kaza yapmış dünya çapında? Ve ayrıca ben mahkemeye başvurucum özel hayatımı etkilediği için bu ehliyet konusunu sadece bilgili biri vardır diye düşündüm
Elbette epilepsi krizi nedeniyle kaza yapan var mı yok mu araştırılabilir, ancak epilepsi yaygın olarak nerede ne zaman geleceği belli olmayan krizlerin hastalığı, baka gir şey olmaz diye düşünmeyin.. araç içerisinde eşimiz çocuklarınız varmış gibi hayal edin ve epilepsi krizi geldi. Yazık değil mi onca cana./
Mahkemeye ne diyeceksiniz “ben epilepsi hastasıyım ama arabasız yapamam bana özel izin verin ben insanların canını hiçe sayarak trafikte araç kullanayım mı diyeceksiniz”
Böyle bir dava açamazsanız, Velevki açtınız davanız reddedilir, reddedilmedi diyelim hakim duruşmada sizi kovar.
Dostum iş kazası geçirdim kol kırıldı beyin kanaması geçirdim başka bazı sorunlar oldu 10 gün oldu bu olay ben mahkemeye bu durumu yaşadığım için maddi manevi tazminattan başka özel hayatımızda etkilediği için ekstra neden göstermiyim anlamıyorsun beni mağdurum
6 ay ilaç kullancam sonra ehileyet nasıl yenilenecekse artık ona göre bakıcaz
Arkadaş; iş kazasından dolayı işyerimi, sgk yı, işvereni, sebep olanları mahkemeye verebilirsin, tazminat davası açıp tazminat talep edebilirsin.. bunlarda sorun sıkıntı yok, ancak şahsınıza epilepsi teşhisi konmuşsa araç kullanma konusunda mahkemeden izin alamazsınız, aksine sizin bu andan kendi rızanızla vicdanen araç kullanmamanız gerekir
“…6 ay ilaç kullancam sonra ehileyet nasıl yenilenecekse artık ona göre bakıcaz..”
Yani ısrarla “ben epilepsi nöbeti geçirme riski olan birisi olarak o direksiyona geçeceğim, öyle ya da böyle insanların hayatını tehlikeye sokacağım “ diyorsunuz
Dostum ne yapmamı istiyorsun ömür boyunca araç mı kullanmıyım?
Risk varsa kullanma arkadaş
Yarın bir gün seninle aynı trafikte karşılaşmayacağım, ya da sevdiğim insanların karşılaşmayacağı ne malum, şurada senin iletilerini okuyan üyeler de yazsınlar kim ister seninle aynı trafik ortamında olmayı, epilepsi nöbeti geçirip beni ya da çok sevdiğim insanları hayattan kopartmaya ne hakkın var
Dostum sende iyi değilsin kusura bakma
Bencileyin arkadaş, işimize gelmeyince başkalarına yafta yakıştırmayı biliyorsunuz, Allah korkun, vicdanın, adalet duygun var mı …
Varsa laf dinle yazılanları oku..
Yoksa da mümkünse olası epilepsi krizini kimsenin olmadığı bir dağ başında kimseye zarar vermeden yaşa..
Ayıp yahu../
Bilimsel olarak açıkladım
Hukuksal olarak açıkladım
Ahlaki yönden açıkladım
Sosyal anlamda açıkladım
Anlamamakta direniyorsun
Daha da yazma arkadaş
Şeninde trafikte kalp krizi geçirme ihtimalin var ve aynı zamanda beyin kanaması geçirebilirsin gibi gibi ya bunları ne yapacaksın hadi cevap ver
Düzeltme
Bencilsin arkadaş, işinize gelmeyince başkalarına yafta yakıştırmayı biliyorsunuz, Allah korkun, vicdanın, adalet duygun var mı …
Varsa laf dinle yazılanları oku..
Yoksa da mümkünse olası epilepsi krizini kimsenin olmadığı bir dağ başında kimseye zarar vermeden yaşa..
Ayıp yahu../
Bilimsel olarak açıkladım
Hukuksal olarak açıkladım
Ahlaki yönden açıkladım
Sosyal anlamda açıkladım
Anlamamakta direniyorsun
Daha da yazma arkadaş
Sen cevap ver panik atağin varsa sinir noşalman varsa ve diğer saydıklarım var hepimizde o zaman hiç bir İhsanoğlu trafiğe çıkmamalı 10 gün neler yaşadık ben ne sordum sen konuyu nereye çektin
Bunlar varsa ben zaten araç kullanmam, doktorum, psikoloğum bana araç kullanmamda sakınca var derse araç kullanmam..
Neyin pazarlığını yapıyorsun arkadaş
Herkes kendinden mesul
Sen kendi sorumluluğun farkında ol sonra konuş
Başkalarının da benzer araçları olabileceği safsatasının arkasına sığınma
Bunları hakime anlat bence
Bak bakalım seni o mahkeme salonunda nasıl rezil ediyor
Allah korkun yok vicdanın kurumuş
Risk barsa yapma dedik sana
Üstelik lisan-ı münasiple
Neye direniyorsun daha
Hangi doktor hiç bir zaman saydıklarımı yaşıyamazsın dedi sana?
Bak arkadaş
5 sene önce trafikte taşikardi yaşadım, panikledim aracımla otobüse çarptım.
Kalp sorunum düzelmesi için ameliyat olana kadar 3 sene araç kullanmadım.
Kaldı ki araç olmadan işlerimi yapamaz oldum, maddi manevi sıkıntı da çektim.
Bunun için de kimse bana araç kullanma falan demedi ha.
Operasyonu oldum kontrollerimi ilaçlarımı aksatmadım.
Doktorumdan psikoloğumdan onay aldım.
1 yıldır kullanıyorum.
Şimdi bende ilaç kullanıyorum yeni yaşadım zor durum acıları bak gene bunları trafikte yaşamışsın figeri dönmişssün benden bir süre alındı sebep kullanıyorsan kullanma diyor günü geldi mi raporu yenile bin diyor binmem suçum sana göre suç allahtan bahsediyorsun birde bana tanımadan daha yazma
Epilepsi başladı sizde
Cümle kuramaz oldunuz.
Potansiyel bir katilsiniz bana göre
Epilepsi olduğunu bilip araç kullanacağım diye direnen adam potansiyel katildir, epilepsi olduğunu bilip onu engellemeyen aile yakınları da suç ortağıdır.
Dilerim kimsenin canını yakmadan yaşar ve bir an evvel iyileşirsiniz..
epilepsi durumuna ehliyet verilmiyor varsasa iptal edilmiş olabilir
İptal olduğuna nasıl bakabilirim sizce
e devlet ten bir bak görünür mü bilmiyorum. ya da trafik şubeden
Evet ehliyetiniz iptal olur
Fakat sağlık raporu kurulunda tekrar dilekçeli ehliyetine kavuşabilir diye bir yazı var Bu da Sonradan eklendi ama ilk başta iptal oluyor Bunu bilmenizi isterim
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!