Kan tahlilinde lösemi çıkmaz ayriyeten tanı testleri var ayrıca kan alınması gerekir standart testlerde yok
0
18 Yorumla
Soran
1 yıl
Ya çıkar diyor bazıları benim kan değerlerim de d vitamini eksikliği var baya düşük vitamin almaya başladım ama şikayetlerim devam ediyor kemik ağrılarım var
Bu konuya çok takıldım da ben nerdeyse 2 aydır kemik ağrıları yaşıyorum çok fazla zayifladim yeme isteğim olmadığı için kollarımda bacaklarımda elimde morluklarda oluşuyor şu an yok ama çıkıp geçiyor kan tahlilinde de sadece d vitamini eksikliği çıktı 6 gündür vitamin alıyorum ama ağrılarım devam ediyor zamanla tamamen gecermi acaba
Değerler normal olsa da belli olmaya bilir mi ama mesela d vitamini eksikliğim var ama vücudum morariyor ve çürümüş gibi duruyor vitamin aliyorm ama kemik ağrılarım çok olmasa da devam ediyor
Şu an elimde ve kolumda bir kaç tane küçük kırmızı leke de var ama yeni oluştu ciddiye alicam ama vitamin alıyorum doktor 3 ay sonra gel kan ver dedi onu beklicem
D vitamini eksikliği var 10 çıktı d vitaminim tam kan sayımında 5 değer referans dışı çıktı ama tanıdık sağlıkçı var gösterdim onlar normal dedi kolesterol yüksek çıktı kan üre azotu 11,1 çıktı crp 0,1 çıktı ama periferik yayma test varmış o yapılmadı
Ya ben bu aralarr öyle oldum bı rahatsızlık geçirdim geçen sene burada sorular sormaya başladım Google dan şikayetlerimi yazarak arastrdm epilepsi çıktı hastaneye gittim epilepsi dediler şimdi de beynimi bu hastalık kurcalıyor
Başlangıçta yüzde aşırı derecede segirmelerim vardı bı gece boyunca segirme yüzünden uyuyamadım sadece sol tarafım da sonra bı gün disardayken toplu taşımada bayıldım daha sonra da 15 20 günde bir beynim de boşalma gibi bir şey oluyodu oturduğum yere yigiliyordum daha sonra da geceleri uyku sırasında kol ve bacağımda titremeler oluyodu başım geriye doğru kasılıyodu baya belirtileri oluştu zamanla ilaç alınca hepsi geçti ha bı de banyoda da bir kaç kez nöbet geçirdim mide bulantısı gözde kararma oldu sonra yere yığıldım bunları tetikleyen de açlık stres üzüntü ama
allah kimsenin başına vermesin ya çok kötü iyi ki de atlatmışsın çok geçmiş olsun ben de bi yerim seğirince epilepsiye bağlıyorum başım ağrısa kötü kötü hastalıklara bağlıyorum bunla yaşamak da kötü cidden bıktırıyo bi süre sonra insanı
Ayyy gına geldi bana benim hastalık konusmalarimdan bana nasıl dayandın 😂Allah razı olsun valla dur kas yırtılmasına Google dan hemen bakayım merak etitm vallaha
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kan tahlilinde lösemi çıkmaz ayriyeten tanı testleri var ayrıca kan alınması gerekir standart testlerde yok
Ya çıkar diyor bazıları benim kan değerlerim de d vitamini eksikliği var baya düşük vitamin almaya başladım ama şikayetlerim devam ediyor kemik ağrılarım var
Ne gibi testler mesela. Ben geçen gün hastaneye gittim doktor suphelense istemezmiydi testleri
Bu konuya çok takıldım da ben nerdeyse 2 aydır kemik ağrıları yaşıyorum çok fazla zayifladim yeme isteğim olmadığı için kollarımda bacaklarımda elimde morluklarda oluşuyor şu an yok ama çıkıp geçiyor kan tahlilinde de sadece d vitamini eksikliği çıktı 6 gündür vitamin alıyorum ama ağrılarım devam ediyor zamanla tamamen gecermi acaba
Selam bı kan sonuçlarımi atsam yorumlayabilir misiniz
Bu benim eski hesabm yorum yaptgnz onu kapattm da bu hesabı yeni açtım
@Denizkayaalar atın değerlendirelim
üre (serum plazma
Referans aralığı 17-43
Değer 8.0 mg dl
Ldl kolesterol
Referans aralığı 100
Değer 172mg dl
Demir Serum
Referans aralığı 17-145
Referans aralığı 34
HDL kolestrol
Referans aralığı 50
Değer 81
Kolesterol
Referans aralığı 90-200 200
Değer 279 mg dl
Fosfor P
Referans aralığı 2,6 4,5
Referans aralığı 4,6 mg dl
HGB rEFERANS ARALIĞI 11,5 -15,5
Değer 11,1
Hct referans aralığı 35,5-48
Değer 34,2 %
@Denizkayaalar demir eksikliği anemisi gibi duruyor hocam.
Teşekkür ederim bu yüzden mi zayifliyorum acabs 42 den 39 kiloya düştüm
@Denizkayaalar kan değerlerinde düşüklük zayıflamaya metabolizmayı hızlandırmaya neden oluyor.
Bu kadar zayıflamam normal değildi normalde isteyince de kilo veremiyorum😀
@Denizkayaalar 😂 bayağı gitmiş evet
Ya aslında zayıflık istediğim biseydi ama yüzüm de eridi cildim de de sayamadığım kadar sivilceler çıktı ailemin darlamasi da cabasi
@Denizkayaalar 😂 ahah sağlıklı ol da gerisi önemli değil hocam
Pek sağlıkli değilim de neyse artık gittiği yere kadar 😂 teşekkür ederim kıymetli yorumunuz için
@Denizkayaalar rica ederim hocam estağfurullah
❤️😇
@Denizkayaalar ☺️
üstteki arkadaşın bi sey bildigi yok lösemi kan tahlilinde çıkar
Bende çıkar diye duymuştum hep kafam karıştı dogrusu
kan kanseri demek zaten başka nerde çıkacak
Değerler normal olsa da belli olmaya bilir mi ama mesela d vitamini eksikliğim var ama vücudum morariyor ve çürümüş gibi duruyor vitamin aliyorm ama kemik ağrılarım çok olmasa da devam ediyor
Tam kan sayımında 5 değer referans dışı ama bı tık olduğu için normalmiş kolesterol yüksek bide d vitamini eksikliği var
d vitamini eksikliği de morarma ağrı vs yapar lösemi çok daha ciddi ağrılar yapar
Ne gibi ağrılar yapar? benim ağrılarım zaten dayanilicak gibi değildi tüm vücudumda kemik ağrıları yasiyodum
halsizlik, sebepsiz ateş, gece terlemeleri, ciltte solukluk, vücutta sebepsiz morarmalar
Ateş terleme haricinde hepsi var artı çok zayifliyorm yeme istegim hiç kalmadı bile
o zaman ciddiye almalısın
Şu an elimde ve kolumda bir kaç tane küçük kırmızı leke de var ama yeni oluştu ciddiye alicam ama vitamin alıyorum doktor 3 ay sonra gel kan ver dedi onu beklicem
kan tahlilin nasıl çıktı
D vitamini eksikliği var 10 çıktı d vitaminim tam kan sayımında 5 değer referans dışı çıktı ama tanıdık sağlıkçı var gösterdim onlar normal dedi kolesterol yüksek çıktı kan üre azotu 11,1 çıktı crp 0,1 çıktı ama periferik yayma test varmış o yapılmadı
crp yüksek çıkardı lösemi olsaydı, her yüksek değer de kötü bi şey değil ama benim crp değerim 20ye yaklaşmıştı ama enfeksiyon demişlerdi
Ya ama inanılmaz zayifladm kemiklerm hala ağrıyor niye böyle oluyor 😭
stres yaptığın bi şey var mı? yakın zamanda bi şey yaşadın mı
Uzun zamandır stres üzüntü yapıyorum ama şu an vücudumda çıkan kırmızı şeylerin bunla alakasi var mi
Crp düşük çıksa da lösemi olunabilir belki
stres vücuda neler yapıyo bi bilsen plt değerin kaç?
304 10^9
normal değer aralığında bence lösemiyle alakası yok
Ben çok takıyorum bu konuyu o yüzden sürekli lösemi geliyor aklıma
ben de hastalık hastasıyım o yüzden yardımcı olmaya calısıyorum
Ya ben bu aralarr öyle oldum bı rahatsızlık geçirdim geçen sene burada sorular sormaya başladım Google dan şikayetlerimi yazarak arastrdm epilepsi çıktı hastaneye gittim epilepsi dediler şimdi de beynimi bu hastalık kurcalıyor
Ama fokal başlangıç epilepsiydi ve ilaç ile üstesinden geldim atlattım çok şükür epilepsi yi
ne belirtilerin vardı epilepside
Başlangıçta yüzde aşırı derecede segirmelerim vardı bı gece boyunca segirme yüzünden uyuyamadım sadece sol tarafım da sonra bı gün disardayken toplu taşımada bayıldım daha sonra da 15 20 günde bir beynim de boşalma gibi bir şey oluyodu oturduğum yere yigiliyordum daha sonra da geceleri uyku sırasında kol ve bacağımda titremeler oluyodu başım geriye doğru kasılıyodu baya belirtileri oluştu zamanla ilaç alınca hepsi geçti ha bı de banyoda da bir kaç kez nöbet geçirdim mide bulantısı gözde kararma oldu sonra yere yığıldım bunları tetikleyen de açlık stres üzüntü ama
allah kimsenin başına vermesin ya çok kötü iyi ki de atlatmışsın çok geçmiş olsun ben de bi yerim seğirince epilepsiye bağlıyorum başım ağrısa kötü kötü hastalıklara bağlıyorum bunla yaşamak da kötü cidden bıktırıyo bi süre sonra insanı
Ayda bir sağ gözümde ışık çakması gibi bir şey oluyordu oda geçmişti ama bugün oda tekrarladi
ışık çakması retina yırtığından ya da anksiyeteden de kaynaklanabiliyo
şu an yok gibi ama stres tetikliyor açlıkta ve ben 2 aydır doğru düzgün bişey yemiyorm içimden gelmiyor 😥
ahh canım benim seni en iyi ben anlarım insanın başına gelebilecek en kötü şeylerden biri psikolojik sorunlar
Bilmiyorum ama zaten epilepsi yi pek umursamıyorm
💔
Şimdi de lösemi yi taktım ama zayfligmi görsen sende düşünürdün bı insan neden yemek yemez içinden gelmezki
Bu arada sağ bacağımda üst kısımda kalçaya yakın yerde bı şişlik var yeni oluşmuş iki aydr fark ettim ve orasida ağrıyor aciyo
nasıl bi şişlik yumuşak mı sert mi
Yumurta büyüklüğünde gibi ele gelen bişey yok ama dokununca aciyor kendilignden de ağrı oluşuyor o bölge de
kasla ilgili bi sorun olabilir mi
Bilmem ki kas la ilgili nolabilir ki
kas yırtılması olabilir askim
sert kemik gibi şişlik olursa tehlikeli
Ayyy gına geldi bana benim hastalık konusmalarimdan bana nasıl dayandın 😂Allah razı olsun valla dur kas yırtılmasına Google dan hemen bakayım merak etitm vallaha
Kas yırtılmasıdir belki de kızarıklık yok o bölgede morluk ta yok şu an ama bol pijama giyince pijama ile temas bile acitiyo du
😂😂 nolcak yaa anca biz anlarız birbirimizi kimse anlayamazz
temas edince ağrıyosa bence dıştan oluşan bi şeydir iltihap vs
Evet temas edince de ağrı oluyor nodul gibi bişey olamaz mı
😂❤️
Aynı sorular saygılar
Farklı cevaplar aranıyor saygılar
Kişiye özel cevaplar var rica ederim
Almiyim teşekkürler
Rica edrim iyi geceler